• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    CHOROBA: Já nedávno objevil Q4OS s Trinity a i na ARMovym notesu to jede celkem svižně =) navíc je tam možnost základních schémat vzhledu buď jako XP, iOS nebo Unity...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    SATAI: ssd. gui bylo podivne pomaly. priznam se, ze sem to moc nezkoumal a po par dnech to preliznul Mintem
    SATAI
    SATAI --- ---
    CHOROBA: SSD nebo neSSD?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    THEODORT: na pomalym stroji? ja to hodil na nejaky i3 a bylo to k nesneseni pomaly...
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    me se tedka dost osvedcil elementary linux, je to relativne cista nadstavba ubuntu s jednoduchym elegantnim WM a minimem balastu od kde, gnome ci unity..
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    RAGNAROK: Rozdíl v tom je, nebo alespoň byl. Puppy jede dobře z flashky, karty, nebo disku, pokud je tam jako live(s konfiguračním souborem) a default programy(má ovšem i dost sestavení podle oblíbenáho prostředí a přednastavených programů).
    V tomhle stavu je i dost nezničitelný. Když ho instaluješ jako normální distribuci s rozbalenou adresářovou strukturou, půvab ztrácí.
    Používám Puppy jako záchranu pro widláky, na velmi slabé stroje a když chce někdo "poštu, web, filmy a telefon".
    Jako pracovní používám Lubuntu(LXDE nebo LXQT).
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    RAGNAROK: bude to lepsi. kdyz tam das i ssd tak to bude uplne nejlepsi
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    CHOROBA:
    prave to delam kuli firefoxu (furt pada) jinak bych tam nechal xpcka :-) Verze xp se menuje stripped to bone. Tak uvidim jestli to bude k necemu.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    RAGNAROK: klidne debian, LXDE/XFCE/MATE...ono tu ramku ti stejne sezere chrome
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    RAGNAROK: Já teda místo LXDE používám XFCE, přijde mi komfortnější a paměťové nároky jsou podobné, ale proti gustu žádný dišputát.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RAGNAROK: nejsem expert, ale s Puppy bys ušetřil hlavně místo na disku, Debian mi běží na 500mb ram I s webserverem
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    Jsem ted upgradenul na mim ntb na debian 9 z 8 a je to parada. Potrebuju dat jeste na stary shajze notebook novej system ted tam je win XP a uz je to nepouzitelny. Ma 750 MB RAM, 1.4 Ghz. Mam tam dat nejakej minimalni linux nebo v tom neni vyznamny rozdil kdyz tam dam deb9 na LXDE oproti treba Puppy Linux? (jsem linej delat novou bootable flash)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    RAGNAROK: je přidáno na homepage.
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    TONAS: bohuzel tohle jsou teoreticke pozadavky, v praxi kombinace vrze widli, driveru, deska, grafarna ... ruzny kombinace problemu co muzou nastat :) a obcas i hw co by teoreticky mel jet, proste nejede ... ale jina zahadna kombinace jede. nechapu obcas kdyz si s tim hrjau co se muze srat :) (a hrjau si s tim uz roky, mel sem to takhle i na notasu :D)
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    Getting Started With Video Game Live Streaming on Linux
    http://www.makeuseof.com/tag/getting-started-video-game-live-streaming-linux/
    Jsem od vanoc nic nehral a zacinam mit slusnej abstak. Zkousel jste nekdo neco podobneho?
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    RAGNAROK: jasně přidám.
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    Na nastenku?
    PenguinTutor - Open source software and hardware tutorials, Raspberry Pi hints and tips, learn electronics and LPIC practice exams
    http://www.penguintutor.com/
    SILVESTRAGON
    SILVESTRAGON --- ---
    ZUZKAOU: Já se hrozně rychle sžil s Kdenlive.
    Není sice jednoduché ve smyslu málo funkcí, ale z hlediska ovládání a userfriendliness mně jednoduché přišlo. Snad ti přijde taky.
    Je schopnější, přívětivější a hlavně stabilnější jak než Openshot, tak asi i vše ostatní, co jsem zkoušel.
    Vlastně je to jeden z nejúžasnějších opensource programů, co znám.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ERGOSUM: v karte mam backup :)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    RAINBOF: Potěším tě. Tohle jsem řešil kartou. Dá se zamknout a případně použít ve čtečce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam