RATTKIN:
PUNKREASS: Díky, využiju
ERGOSUM: Díky za obsáhlejší odpověď.
Celkově se snažím přejít už jen na linux. Jediné na co win potřebuji tak je jeden speciální modelářský program a občas nějaká hra. Nevím jestli by to zvládlo wine. je to dost náročné.
především je to na hraní a nic moc od toho neočekávám, ale kdybych to uměl přetransformovat v mém případě na nástroj, bylo by to geniální. Moje představa je taková, že bych měl rád svůj systém a svoje data externě. Práce v podstatě kancelářská + mít sebou data. Chci si s tím prostě hrát, připojit si to ptřeba v práci, snažit se v tom programovat a prostě na tom fugnovat. Na pořádnou práci mám stabilní železo doma. jediný co mi brání být 100% na linux tak je již zmiňovaný 3D soft a sem tam nějaké hry, které si neodpustím. Prostě bych si rád udělal přenosný portál, který by fungoval sám o sobě a mohl si tam nezávisle na sobě fungovat v mém osobním prostředí - od nastavení prohlížečů, záložek, rss atd.
1) Je to nejlépe na více zařízení
2) Nemám určeno. Ale standartně mám v práci ntb lenovo nějaké starší a klidně i na mm domácím stolním PC
3) Jak jsem psal, moje vize je mít ten portál, takže bych rád, abych si z jednoho místa zpravoval svoje data, která potřebuju s nimi pracovat nebo nahlížet do pdf (velmi málo místa). Jasně cloud, ale rád bych abych mohl operovat i bez internetu. Prostě si chci něco odmakat třeba v práci, na cestách a potom jenom připojit doma a mít ot všechno seřazené a kompatibilní
4)
5) klidně zkousnu i textově. Sám ovládám windows v práci jen pomocí klávesnice,příkazového řádku a file commander
6) idei jsem již napsal. Když si si vymyslím scifi tak v optimálním případě mít flashku s mými daty, kterou píchnu do cizího zařízení a použiji z něj jen monitor a výkon v podstatě.