• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    KRYSTOFK
    KRYSTOFK --- ---
    CHOROBA: google nepomaha :( nevim jestli fotak umi MTP nebo PTP, je to stara webkamera ktera umi i fotit, potrebuji se dostat k vnitrni pameti, jeste na stare distribuci fungovala. Google nepomaha, gtkam nepomaha, manualni routing usb nepohama. System listuje zarizeni jako V4L, nevim jak to zmenit a tady google taky nepomaha :/
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    google nevi? vetsinou napovi dost rychle.
    jinak esli to neumi MTP a jenom PTP, tak je stim trochu srani
    KRYSTOFK
    KRYSTOFK --- ---
    Ahoj, mám zajímavý problém s foťákem/webkamerou, systém mi ji připojí jako V4L zařízení, na foťáku ručně MTP nastavit nelze, takže se musím spokojit s nastavením v PC, zkoušel jsem všechno možné včetně ručního nastavení cesty, ale nic nefunguje, nejsem schopný jej mountnout jako mass storage, v lsusb jej vidím...
    díky předem za jakoukoli radu/nápad, už jsem nad tím strávil dva dny :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SATAI: Nj, různé blbé problémy (nejen) se synchronizací a různě nedodělanými restartovacími skripty je docela úleva vyměnit za problémy se systemd ;)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    spatnej nejni monit
    SATAI
    SATAI --- ---
    ERGOSUM: to je náchylné na problémy se synchronizací.
    Navíc to jde proti unixové filosofii, ne asi? ;-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ERGOSUM: no a nebo si delas touch na pid file a pak ten datum kontrolujes.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    KOC256: Případně vymakanější verzi dvou procesů.
    proces1) generuj soubor s časem a datem (kontrl_datum.txt)
    za půl hodiny zkontroluj zda kontrl_datum.txt stále existuje
    pokud existuje vyhlaš poplach

proces2) zkontroluj zda existuje kontrl_datum.txt
    pokud neexistuje vyhlaš poplach
    za půl hodiny smaž soubor kontrl_datum.txt

Oba procesy se vzájemně hlídají a ty se dozvíš když jeden zmizí. Dokonce ani nemusí být na stejném stroji.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOC256: ne

Použij systemd nebo nějaký jiný service manager.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Kdyz si rucne spustim proces:
    php70 /neco/script.php &

A bezi treba mesic a pak nekde zmizi (kill nebo ja nevim). Zjistim z nejakeho logu ze se to stalo?
    KAERO
    KAERO --- ---
    URZA: xfreerdp zvladne minimalne 1600x1200 po mistni siti, full screen, vetsi rozliseni nemam ozkousene.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    URZA: Ja to resim tightvnc na windows. Nepodporuje ale zvuk. Jinak bezva. Jestli najdes neco na rdp, dej vedet. Jeste me napada wine a rdesktop.exe, alw nezkousel jsem to.
    PUPU
    PUPU --- ---
    URZA: nezkousel jsem v teto konfiguraci, ale mam dobre zkusenosti s xfreerdp (http://www.freerdp.com/)
    URZA
    URZA --- ---
    Ahoj, nějaký použitelný RDP klient který zvládne HDPI monitor, scaling a full screen? pro připojení z Linuxu (Kubuntu ale klidně nainstaluju jiné) do Windows. Zatím všechno epic fail.. Remmina se ani nepřipojí, KRDC je rozsekaný na jakýsi vysek obrazovky a Remote Desktop Viewer má problémy s fullscreenem..
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    BURYAN1: SANE se používá asi nejčastěji - http://www.sane-project.org/. Komerční je VueScan koukni se na Home.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    BURYAN1: Jestli chceš jednoduchý program na skenování dokumentů plochým skenerem, tak ten je součástí snad každé distribuce. Pokud něco pokročilejšího, musíš dodat podrobnosti.
    BURYAN1
    BURYAN1 --- ---
    Ahoj potřebuju skenovaci program do linuxu,poradte...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    CHOROBA: Mam jeste radsi blackbox. Ten jsem pouzival nedavno. Pak jsem to zmenil na fluxbox, protoze vetsina jde timhle smerem, jak se zda (kdyz nepocitam gnomare).
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    kdysi davno sem fluxbox mel

How to start programs with FluxBox at startup |
    http://go2linux.garron.me/run-programs-at-fluxbox-startup/
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Kdyz jsem u Xek... existuje nejakq cesta, jak po nastartovani fluxboxu spustit nejake programy? Hledam ekvivalent ~/.vnc/Xstartup pro fluxbox spousteny sudo gdm gdm start... coz mi na mem stroji nastartuje Xka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam