• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    COLBEN: Nemáš žádný konstruktivní dotaz, pouze nějaké pocity atd.

COLBEN: za tohle máš máš banána na 14 dní (smazaný post)
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    jsem celkem nasranej, ze kdyz jsem si udelal test vykonu prace ve zkopirovanym virtualnim pocitaci windows 10 ve vmwaru linux elementary os juno vs. windows 10 home (vsechno zaktualizovany) tak na windowsech to bylo rozhodne lepsi. zkousel jsem oznacovani nejkych casti kodu v moji aplikaci kdyz soubezne bezi na hostu v opere ct24 a fakt velkej rozdil. na linuxu uz pomerne neprijemnej lag, na windowsich uplne plynuly. dokonce i kdyz na windowsich to jelo na baterce vs. na linuxu na zdroji s performance governorama. ma smysl zkouset jit do nejakyho na nizkou latency upravenyho kernelu? celkem zklamani
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    ua ubuntu 18.04 to funguje přesně takto, je tam gnome a stačí pravý klik a připnout..
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Připíchnutí často používaných aplikací do oblíbených
    https://help.gnome.org/users/gnome-help/stable/shell-apps-favorites.html.cs

Ale Ubuntu má to Gnome ohnutý (a neměli ještě v 17.10 to jejich úžasný Unity náhodou?)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    DANIELSOFT: Teda ve Fedoře (GNOME) si pravým tlačítkem klepnu na ikonu programu a tam si zaškrtnu, že chci ikonu zobrazovat v docku (asi se to jmenuje trochu jinak, nemám to teď před sebou, ale je to naprosto intuitivní).
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    JUNIOR: ad 2 - tak jsem nenašel žádný klikací návod, zdá se, že se to dělá editací textového souboru

Adding app to dock, Ubuntu 17.10 running Gnome
    https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2376472
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    JUNIOR: 1) resim pomoci paprefs (je v repozitarich), kde povolis virtualni zvukovku pro simultanni vystup a pomoci pavucontrol si pak muzes jeste donastavit detaily. Pak uz si jenom zapinam primo repraky nebo sluchatka.
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    SUK: Ok díky, vyzkouším. Ale jedinou aplikaci, kteoru (zatím) používám je asi jenom webovej prohlížeč
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    DANIELSOFT: heh, pardon - ubuntu
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    JUNIOR: ad 2) - jaké používáš desktopové prostředí?
    SUK
    SUK --- ---
    JUNIOR: Na bod 1) tipuju poslouzi pulseaudio. Delat to jen pres alsu bych asi nedoporucoval, otazka ovsem je, jestli veskery software, ktery pouzivas, umi PulseAudio (i kdyz tipuju, ze budou existovat nejaky alsa/pa wrappery, ktery clovek vlozi pres ld_preload a pujde to).
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    Zdravím, mám zase po nějaké době novice otázky :)

1)
    Mám stolní PC kde mám sluchátka, ale zároveň i repráky v monitoru přes HDMI. Standartně používám sluchátka, ale občas je potřebuji přepnout na monitor ten HDMI.

Lze prosím nějak namapovat např. nějakou klávesou zkratku nebo to řešit elegantněji a rychleji řešit, než lézt ručně do nastavení a přepínat ten vstup ručně ?

2)
    Potom mám ještě dotaz. Nainstaloval jsem si nový prohlížeč, udělal ikonu do docku, ale tam to nejde pustit kliknu na ní a nic, ale přes aplikace to běží normálně. Lze to nějka vyřešit ?

Díky :)
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    KOLCON: problem je, ze ten pcloud nema zadnou konfiguraci parametru toho mountu. proste si to takhle namountuje. nakonec jsem to vyresil prechodem na dropbox, ale dik za info
    ACIDLUMIX
    ACIDLUMIX --- ---
    CHOROBA: mno na foru pisou ze je problem s bootovanim EFI atd.. je tam celej postup... a je na to udelanej nejaky programek co to umi opravit, tak vecer udivim.

Chtel bych se vice pratelit s linuxem, tak me snad hned neodradi :))
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    no dobry je zacit kontrolou, esli je to fakt mrtvy. zkusit ctrl+alt+F1 esli se objevi konzole, esli funguje capslock...
    ACIDLUMIX
    ACIDLUMIX --- ---
    ACIDLUMIX: ah, uz jsem neco nasel na Ubuntu forum :))
    ACIDLUMIX
    ACIDLUMIX --- ---
    dobre rano. Poprosil bych Vas o radu. Vcera jsem si na NTB nainstaloval Ubuntu a jiz pri instalaci jsem mel problemy se zamrzanim, nicene instalace jsem dotahnul az do konce, ale pri bootovani systemu se mi ukaze Ubuntu. pet bilich tecek a mys, pak to zamrzne a konec. Linux mam spolecne s Windowsem na jednom disku.
    Okna behaj v pohode.

Zkousel jsem nejaky Advanced setup, byly tam nejaky opravy atd, tak jsem to projel, ale pomohlo to.

Linux jsem si zkousel par dni z Flashky, jsem zacatecnik, ale nejsem blbec :))

Poradi mi nekdo co mam s tim provest? jestli to mam cely přeinstalovat nebo jak to opravit?

Diky

Preji pekny den
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    SUK: ja to pridavam z cmdline jakoby vytvorenim vsech soucasnych plus pridam i novy a CB se te zepta na detaily.
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    COLBEN: fuse má myslím -o allow others (nebo allow other teď nevím)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam