• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    dekuji pratele
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    VLASTIS: \(\d+\)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    AXTHEB: nebo s/([0-9]\+)/./g
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    VLASTIS: echo "(11)servicedesk(7)example(3)net(0)" | sed 's/([0-9][0-9]*)/./g'
    .servicedesk.example.net.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    ahoj,

mam (dnes) dutou hlavu a nedari se mi dohledat regexp, kterym odchytim retezce (5) (27) a podobne - proste cislo obklopene zavorkami

cilem je prevest dns log obsahujici zaznamy (11)servicedesk(7)example(3)net(0) na .servicedesk.example.net.

zkousim sed, ale nedari se mi spravne exitovat zavorky
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    VYHULENY_UFO: Což o to co si pamatuje cups, Já si nepamatuji kdy jsem tisknul (po dlouhé době někdy minulý týden) a kdy jsem resetoval (to fakt nedám). :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: dik, me to proste default v gentoo funguje. :D
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ono taky bacha kam se ukladaj joby, na njakym linuxu mi nesly do /var/spool ale kamsi doprdele v /tmp, tedy po restartu mizely.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: zalezi na nastaveni (viz PreserveJobFiles)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ADAMH: ja teda nevim, ale ziju nejak v domeni, ze cups si vsechny tisky pomatuje. podivam-li se na svuj http://localhost:631 , tak tam vidim joby i z doby pred nekolika resarty.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ADAMH: Vtip je v tom, že tisková fronta je téměř to samé jako soubory pdf jen v jiném formátu. Navíc novější tiskárny umějí mj. i pdf a ps soubory.
    BTW Něco mi říká, že se snažíš řešit jednoduchý problém složitým způsobem.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ADAMH: Postup je takový
    1) tisk se zařadí do fronty(pokud není nastavený direct)
    2) z fronty se snaží dostat do paměti tiskárny
    a) tiskárna je nedostupná a tisk zůstává ve frontě a podle nastavení čeká na odeslání
    b) tiskárna komunikuje, fronta čeká na potvrzení o přijetí a dokončení tisku
    3) když už je tisk v paměti tiskárny, vytiskne se i tak, jen počítač se o tom nemusí dozvědět.
    4) když není tisk připraven, když konečně tiskárna komunikuje, není co tisknout

Když tedy tiskárna polyká papír a tiskne blbosti, je třeba vymazat tisk ve frontě i v tiskárně.

Jak řešit zaneprázdněnou tiskárnu lze několika způsoby
    1) tiskový server- posíláš mu všechny požadavky na tisk- vůbec nemusí jít o složité nebo drahé zařízení. v podstatě stačí to nejslabší co máš.
    2) zálohovat tiskovou frontu - sám nepoužívám
    3) tisknout do pdf a na tisk posílat pdf - pdf ti zůstanou i po restartu a můžeš je nechat znovu vytisknout. jen je nesmíš zapomenout postupně mazat.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    MVEK: Také může jít o balíky které jsou součástí nějakého většího celku. Kromě architektury tam můře být třeba základní modul s příkazovou řádkou a tři GUI, nebo jiné nadstavby.
    Já vidím balíků s BOINC 15(nemám mint), ale něco jsou knihovny, něco GUI, virtuál a rozhodně nemusíš instalovat vše.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MVEK: Neliší se architekturou? Může bejt třeba sestavení pro x86 a x86_64 (ale to bych čekal u knihoven).
    MVEK
    MVEK --- ---
    Ok, dám screenshot, až ho pustím.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ja teda vidim v MIntu vsechno jednou, ale klidne muze bejt neco normalni balik a neco FlatPack
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    MVEK: Asi se ty názvy v něčem liší :)
    MVEK
    MVEK --- ---
    Mám tu ale nový dotaz - jak mám být moudrý z toho, že třeba v tom Mintu v repozitáři najdu některé aplikace víckrát pod stejnými nebo podobnými jmény a v některých případech dokonce i dvě instance mají velké množství stažení.
    Konkrétně třeba BOINC pro distribuované výpočty.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Jen, aby to nevypadalo, že jste mě zahnali na útěk. Já to vše četl a tehdy už i nějaké detailní popisy příkazů. Nicméně teoreticky mi to moc neříká, budu muset najít spíš nějaké praktické příklady/ukázky, abych si to uměl představit, co s tím tvořit.
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    PUNKREASS: Tak jsem to vyřešil přes ask ubuntu: Why is plymouthd crashing on startup? . Jsem neměl ani tušení o té crash složce, tak dogooglit se co se děje už nebyl problém. Sem zase moudřejší o něco. Každopádně díky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam