ZBYNEK: zapnutej/vypnutej, nemá vliv... možná jsem neschopnej tam něco dohledat, ale že by tam byl nějakej návod krok za krokem tam nevidim, jen obdobný otázky bez odpovědí anebo s jednou nekonkrétní, pak k nějakým 12.04 verzím, ale to zas na ubuntu.cz píšou, že už by od nějaký verze 14.04 neměl být problém (u ntb s předinstalovaným win8)
E2E4: secure boot v biosu je, ale zapnutí/vypnutí nic neovlivnilo. nainstaloval jsem okna (resp vrátil do továrního nastavení s asi 8h průběhem, instaloval načisto) Linux - Ubuntu jsem instaloval až po tom. Dle instalace pro hlupce jsem rozdělil TB disk kde ubuntu dostalo půlku, nic nelogickýho anebo chybnýho se nezobrazilo, informovali, že při startu bude systém na výběr což není
SATAI: jaký info by bylo třeba? v BIOSU v bootu je krom jednotek jen windows boot. nevim sico co je ten GRUB ale ve vedlejšim tušim secure nastavení jsem se doklikal jsem do nějakého podmenu, kde se zobrazuje jak win tak ubuntu, když ale rozkliknu jedno nebo druhý tak to na mě vyhodí seznam nějakých koncovek a do toho se mi už lézt způsobem pokus/omyl moc nechce