• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    JON
    JON --- ---
    MA747: nyxi rada: zacal bych tim, ze bych bych si adresar zaverzoval do gitu (lokalni staci) abych mohl snadno vracet nepovedena prejmenovani
    MA747
    MA747 --- ---
    Díky všem.

O rename vím, jen to není pro můj use case moc pohodlné. V adresáři mám třeba 500 souborů a ne všechny se přejmenují podle jednoho vzoru. Při výběru potřebuji i vědět, kolika souborů se bude přejmenování týkat. Prostě GUI :)
    MUXX
    MUXX --- ---
    MA747: Sorry, jsem slepej. Me DC zatim stacilo na vsechno. Jedine me napada provozovat TC pres Wine.
    KARIBIKCZ
    KARIBIKCZ --- ---
    DANIELSOFT: rename (nikoli remove): https://man7.org/linux/man-pages/man1/rename.1.html

Existovala k tomu i nějaká GUI integrace do nautila, jinak potřebné funkce pro MA747 myslím umí i přímo Thunar, ale vyzkoušené to nemám.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    takové věci se často skriptují v shellu, třeba jsem takle viděl jeden příkaz "remove" který byl docela flexibilní (tuším napsaný v perlu nebo shelllu)
    MA747
    MA747 --- ---
    MUXX: Díky, ten jsem zkoušel, a používám jej, protože nic lepšího jsem nenašel, ale jak jsem psal...
    MUXX
    MUXX --- ---
    MA747: Muzes zkusit Double Commander? Prislo mi ze to ma resene lepe, ale uz jsem to dlouho nepouzil.
    MA747
    MA747 --- ---
    Dal mi mi někdo pls tip na GUI utilitku na hromadné přejmenování souborů styl Total Commander? (Ctrl+M) Nepotřebuji velkou funkčnost - Něco jako "nazev-[C].txt", kde [C] je counter, kterému zvolím počátek sekvence, přírůstek, počet míst a zarovnání zleva nulou. Dál jen potřebuji, abych mohl přejmenovávaní soubory označit a preview s případným varováním na přepsání.

Zkoušel jsem kde co a nevyhovuje mi ani jeden. Nejblíž je Double Commander, ale tam se mi občas stalo, že soubory smazal (nehledě na nedotažené UI - nepamatuje si historii, edit box je malý, přejmenované soubory nevidí, ...), build in aplikace Files touto funkcí disponuje, ale nedostatečně, jiné jsou placené (Smart file renamer), další overengineered včetně pluginů, další si dotáhne asi 150 MB knihoven (tuším KRename), jiné mají tristní ergonomii, kde se musím proklikat několika tabs, pyRenamer je tuším opuštěný.

Taková "blbost", myslel jsem si, že toho bude plno, ale nepodařilo se mi najít podobně straightforward řešení jako má TC.

Díky.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Chtěl jsem si vyzkoušet nové LibreOffice, ale jsem paranoidní a z principu nechci kvůli testování přeinstalovávat fungující verzi...

Bohužel poskytovaný AppImage je půl roku starý a hlavně mi při některých operacích padá :-(

$ git clone https://github.com/antoniofaccioli/libreoffice-appimage && cd libreoffice-appimage
    script se mi naklonoval se špatnými newlines, takže: $ sed -i -e 's/\r$//' ./make_libreoffice_appimage
    script špatně parsuje aktuální verzi na webu, stačí stáhnout požadovaný archiv: cd LibreOffice && wget https://mirror.dkm.cz/tdf/libreoffice/stable/7.4.0/deb/x86_64/LibreOffice_7.4.0_Linux_x86-64_deb.tar.gz && cd ..
    $ ./make_libreoffice_appimage fresh x86-64 standard N N N N

AppImage se mi fakt líbí čím dál tím víc! ;-)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    MUXX: bez niceho, zaklapnes a spi, pak se vzbudi evidentne uz nejak funguje podpora noveho sleep mode, i baterka je ok
    ZBYNEK: jo taky., uplne bez problemu. prave me ten stylus pkvapil
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    CHOROBA: Funguje po rotaci displeje správně dotyk? xubuntu 20.04 si nezrotovalo nastavení a dotyk byl proti zobrazení invertovanej...
    MUXX
    MUXX --- ---
    CHOROBA: Co uspavani a hibernace? Taky funguje bez vetsiho nastavovani?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    jinak pro pobaveni. Lenovo Yoga 7, fully AMD. ocekaval jsem hell a peklo - a byl prijemne prekvapen.
    za 10 minut bylo hotovo, vsechno se nainstaovalo samo, vsechno funkuje - rotace displaye, dotykovy display, stylus, wifi......amdGPU driver v kernelu ;-o
    Zorin OS (premalovany ubuntu )
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Kickstart dobrej, ale jak casto clovek instaluje OS? Tam me dve minuty klikani nebo psani fakt netrapi
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    GIOMIKY: simple-cdd je dobrej zaklad, ale finale jsem stejne delal pres scripty a xoriso. proc, to uz opravdu nevim ;)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    CHOROBA: Tedy mame rok 22 a vytvareni instalacniho flashdisku jde automagicky. .
    Debian Headless install - simple-cdd · GitHub
    https://gist.github.com/espinz/9c574f65f98eadf3ecaf37a629641659#shortcut
    Tedy simple-cdd to resi.
    Jeste me zaujala hybridiso, ktera z instalacniho cd iso vytvori iso s jednim diskvym oddilem. To je pak snazsi na manipulaci.
    Uz automaticky instalujuz usb.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    CHOROBA: No spise ze zvedavosti, zajimavosti... kdyz vytvorim podle navodu iso a to pak pomoci dd prenesu na flash disk, tak je to jenom jedna partition.... tak jsem jeste vyextrahoval MBR:
    dd if=debian-11.4.0-amd64-netinst.iso bs=1 count=446 of=mbr_code.img
    A boot loader:
    dd if=debian-11.4.0-amd64-netinst.iso bs=512 skip=1680 count=4816 of=bios_boot.img
    Pridal efi partition, ale stejne to na realnym stroji nebootuje... ;-[
    Jako... kdyz to iso vytvorim nejak takhle:
    xorriso -as mkisofs \
    -o debxiun.iso \
    -d -l -r \
    -V "DEBXIUN" \ -G mbr_code.img \
    -b bios_boot.img -no-emul-boot \
    -boot-info-table \
    -boot-load-size 4 \
    -eltorito-alt-boot \
    -append_partition 2 0xef efi_part.img \
    -e '--interval:appended_partition_2:all::' \
    -no-emul-boot \
    bios_boot.img \
    isofiles
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    GIOMIKY: tftp a preseed a nemusis se prcat s flaskou ;)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    GIOMIKY: legacy bios, virtual byl na test
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    CHOROBA: No cil byl mit usb stick na auto install stroje, ale bohuzel mi to nejde, podle navodu, prenest na usb flash disj tak, aby to bootoval opravdovy stroj
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam