• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    to je divny neslo by proste najit pozici v taru a pak pomoci DD to hodit do stdout ?
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    DANIELSOFT:
    jj uz jsem to tak vyresel, rozbaluju do tmpfs
    JANFROG:
    kdyztak pozdeji zkusim odpovedet
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    RAGNAROK: možná trochu Cimrmanův úkrok stranou, ale nepomohlo by dokumenty rozbalovat "on demand" a ne všechny najednou? tedy že bys v tom svém programu, skriptu nebo co to máš prostě jednou za čas zavolal "tar xf archiv.tar dokument.docx" který už víš že tam je podle předchozího "tar tvf" - pokud potřebuješ jen jeden dokument naráz a ne pracovat naráz se všemi, jde to asi takhle udělat, ale pokud ne, tak se omlouvám za hraběcí radu
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    RAGNAROK:
    Uplnr nechapu, co myslis

| -pomaha prekonat limt delky filepath/filename
    | -nezatezoval filetree, kdyz soubory nejsou potreba
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    Potreboval bych prochazet dokumenty v tar file bez toho aniz bych je musel rozbalovat. Archivy maj treba 100GB.
    tar -tvf arch.tar vylistuje soubory
    ve vimu kdyz otevru archive tak pak muzu prochazet soubory a zobrazit jejich obash jako text.
    To u souboru *.ods,*.odt,*.doc,*.docx,*.xls,*.xlsx,*.odp,*.pptx,*.ppt apod. je dost neprakticky.

Zkousel jsem avfs ale nema to manual.
    (mountavfs, umountavfs)
    jen toto: https://github.com/glycerine/avfs/blob/master/avfs-1.0.3/README
    zkousim: mountavfs
    a pak: cd archive.tar#/
    bez uspechu

Jeste jsem nasel ratarmount, archivemount.

Pripadne jaka je alternativni metoda k ukladani/backup dat ktera:
    -uprednostnuje maximalni rychlost prochazeni/prohlizeni dat (bez komprese)
    -pomaha prekonat limt delky filepath/filename
    -nezatezoval filetree, kdyz soubory nejsou potreba

premyslim treba nad vytvorenim imagefile:
    truncate -s 100G ~/myarchive.img
    mkfs.ext4 ~/myarchive.img
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    FATBOZZ: nejsem si toho vědom, na tyhle věci vůbec nešahám
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    ZBYNEK: nedrbnul jsi si do nastaveni koleckem a pak to dal jako default pro vsechny ?
    How to Change the Paper Size in Microsoft Word
    https://www.howtogeek.com/445123/how-to-change-the-paper-size-in-microsoft-word/
    GLOB3LI
    GLOB3LI --- ---
    FRANCIMOUR: zkusil bych jinou verzi Forticlienta. Pripadne https://github.com/NetworkManager/NetworkManager-fortisslvpn na SSL VPN funguje taky dobre
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Máte někdo Office 2013 ve wine?

Excel mi u všech dokumentů ukazuje špatnou velikost stránky - šířka 20.99 cm (má být 21), což pak rozhodí rozložení obsahu stránek.
    Word má rozměry stránek v pohodě, takže by to nemuselo být závislé na tiskárně.

Vůbec netuším kde hledat...
    MUXX
    MUXX --- ---
    FRANCIMOUR: Me ten forticlient nejak nefungoval (ani openfortivpn) a nakonec jsem se na vpn pripojil pres openconnect sslvpn (fedora)
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    FRANCIMOUR: kali není distribuce pro běžnou práci, má upravený network, wifi, bt a spoustu dalších veci...

Ušetři si čas a pro běžnou práci používej standardní distro
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    Ahoj,
    Nevim jestli muzu sem, ale zkousit chvili fungovat na Kali a mam takovy problem s VPN:

0221002 20:25:34.929 [sslvpn:INFO] sslvpn:81 flag: 223
    20221002 20:25:34.929 [sslvpn:INFO] vpn_connection:1493 /remote/login
    20221002 20:25:34.995 [sslvpn:INFO] vpn_connection:1493 /remote/logincheck
    20221002 20:25:35.079 [sslvpn:INFO] sslvpn:336 Authentication passed
    20221002 20:25:35.079 [sslvpn:INFO] vpn_connection:1493 /remote/fortisslvpn
    20221002 20:25:35.129 [sslvpn:INFO] vpn_connection:1493 /remote/fortisslvpn_xml
    20221002 20:25:35.182 [sslvpn:INFO] sslvpn:739 Login successful
    20221002 20:25:35.199 [sslvpn:INFO] main:1112 State: Configuring tunnel
    20221002 20:25:35.470 [sslvpn:EROR] vpn_connection:1263 Backup routing table failed

Pripoji se a hned odpoji. Posledni verze Forticlienta.
    Kdyz vezmu starsi tak se pripoji ale do tunelu nevidi ( ani ping ani rdp).

Nekdo nejaky hint?
    PS: nastavena je dobre.

Předem moc děkuji.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SUK: systemd je strasnej mor, jako jsem jeste ho schopnej pochopit ve velkych prostredich, ale pro single instalaci na notebooku je to zlo. pouzivam openrc
    SUK
    SUK --- ---
    AXTHEB: okej, mas pravdu :) Nicmene s postupujuci integraci systemd do distribuci uz je resolv.conf dnes jiz celkem irelevantni soubor :) Kterej navic, pokud je mi znamo, systemd vubec neprepisuje, coz me v okamzicich, kdy jsem pouzival systemd-networkd ale jeste ne systemd-resolved docela stvalo, protoze jsem musel mit skript navic, kterej mi ten soubor zapise podle DHCP :)
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    GILHAD: pochopil a děkuji :-)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    CHEVALIER: Tak dá se úplně jednoduše uoložit printscreen a grafickém editoru si ty barvy z něj nabrat kapátkem a kouknout se, co jsi to nabral.

Nebo se dá v prohlížeči otevřít Inspektor a najít to v něm (u mě Tools/Web Develloper/Inspector) ve vlastnostech toho kódu. Případně tam zjistit, v jakém CSS souboru to je definované, stáhnout ten soubor a v něm jsou ty barvy přímo vypsané (stacks.css hljs-keyword a podobné?)

Nebo jsem otázku nepochopil?
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    na stránce https://stackoverflow.com/questions/2536692/a-simple-scenario-using-wait-and-notify-in-java jsou vzorové kódy v javě. Dají se nějak vyextrahovat barvy, použité v těch kódech?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SUK: Ale prd. Viz https://www.freedesktop.org/software/systemd/man/systemd-resolved.html# - konkrétně "To improve compatibility, /etc/resolv.conf is read in order to discover configured system DNS servers, but only if it is not a symlink to /run/systemd/resolve/stub-resolv.conf, /usr/lib/systemd/resolv.conf or /run/systemd/resolve/resolv.conf (see below)."
    SUK
    SUK --- ---
    MARASAN: no prave naopak - vetsina SW pouziva glibc a gethostbyaddr a jak bude resolvnuto je urceno souborem /etc/nsswitch.conf. V pripade systemd-resolved tedy resolv.conf neni vubec bran v potaz v pripade temer libovolneho softwaru. Prave jsem na zkousku vrazil "nameserver 992.12.13.444" a stejne resolvuju ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam