Řešili jste někdo skenování všech běžících programů Discordem?
Discord, aby mohl hlásit, co zrovna hrajete, skenuje všechny běžící programy ikdyž to máte vypnuté (jen se vypne zobrazení, ale nikoli skenování systému), když jsem vypnul záplavy v logu o tom, že mu to AppArmor zamítnul (návod
zde), tak jsem našel tohle:
dbus-daemon[2009]: apparmor="DENIED" operation="dbus_method_call" bus="session" path="/org/freedesktop/secrets" interface="org.freedesktop.Secret.Service" member="ReadAlias" mask="send" name="org.freedesktop.secrets" pid=23510 label="snap.discord.discord" peer_pid=2006 peer_label="unconfined"
dbus-daemon[2009]: apparmor="DENIED" operation="dbus_method_call" bus="session" path="/org/freedesktop/secrets" interface="org.freedesktop.DBus.Properties" member="GetAll" mask="send" name=":1.4" pid=23510 label="snap.discord.discord" peer_pid=2006 peer_label="unconfined"
dbus-daemon[2009]: apparmor="DENIED" operation="dbus_method_call" bus="session" path="/org/freedesktop/secrets" interface="org.freedesktop.Secret.Service" member="SearchItems" mask="send" name=":1.4" pid=23510 label="snap.discord.discord" peer_pid=2006 peer_label="unconfined"
Zdá se mi to, nebo pokud by Discord měl zapnutý přístup jak by chtěl sám (bez restrikcí AppArmoru), tak by to byl docela slušný backdoor kamkoli?