Ahoj,
1) dal jsem synovcum masinu s Bazzitem, fajn kdyz clovek chce jen nabootovat a hrat, ale narazil jsem na klasicky Linux permission hell.
Potreboval bych sdilet knihovnu her, protoze mista je vzdyckylo.
Pro nativni hry, jsem nasel dat knihovnu uzivateli steam, pridat skupiny do nic hodit uzivatele nastavit vsude prava 2775.. coz funguje.
Nicmene jakmile hra pouziva Wine, tak wine pry potrebuje by owner nekterych filu a v logu si to stezuje nektery hry nejdou spustit a pak je tu Lutris tam mi to zase pise, ze nemam nainstalovany nejaky runtimy pod uzivatelem, ktery hru nenainstaloval, ale nabidne mi je to doinstalovat, proste jen error.
Mate na tohle nejaky osvedceny reseni?
Me permissiony si umim predstastavit nejay chown and chmod script spustenej pri loginu.
2) Pak mam jeste specifickej HW - AMD BC-250, jehoz ovladace, kernel nedavaj spravne gpu usage %, dokonce ani amdgpu_top, amd-smi - json and radeotop mam jen nejaky pipeline utilization coz je lepsi nez nic, ale ne uplne total gfx usage in %.
Jedina utilita, ktera umi nvtop utilizaci co jsem nasel je nvtop, problem je, ze bych potreboval tu hodnotu nejaky dostat do Mangohud.. netusim da se z toho interaktivniho vystupu nejak grepovat - AI tvrdi, ze ne.. zatim jsem nenasel info, ze by to melo nejaky api na query hodnot, nebo logovani, abych hodnoty z nej bral tailem.
Je to samy co htop /btop, dynamicky se menici textovy vystup, da se z toho neco "grepnout"?