PALEONTOLOG: ano, ale pak proste skoncime u lidskeho faktoru a s nim se neda nic delat, nez jen ze omezit rizika. Imho analyza rizikovych faktoru vzdy predchazi kazdemu vetsimu projektu.
ja osobne se neobavam uniku informaci ze scitani lidu, protoze je spousta jinych cest jak se k udajum dostat a ty udaje nepochazeji ze statni zpravy.
Aneb, zkusi si nekdo vzpomenout, kdy byl naposledy unikt udaju o lidech ze statni zpravy? Co ja mel tu moznost zazit tak vzdy, kdyz se jednalo o obchod s udaji lidi, vzdy to bylo od soukrome spolecnosti, protoze hodne lidi si neuvedomuje, ze i kdyz jde treba na blbe skoleni, ze registraci na skoleni v podstate dava souhlas k nekontrolovatelnemu pohybu jeho dat, pokud explicitne nenapises, ze nechces aby se s tvymi udaji manipulovalo.
Moje posledni zkusenost je s UPC, kdy mi asi pred pul rokem volala nejaka telemarketingova firma a ja se ptal, kde sehnali moje cislo. No a voni mi rekli, ze jsem UPCcku nerekl, ze nechci aby se mymi soukromymi udaji manipulovalo, protoze sem si proste neprecetl tu jejich smlouvu celou... :)