CROSS: Abych rekl pravdu, neverim moc tomu, ze strany dokazi dopredu rici, jake vsechny kauzy budou resit. K tomu je nejaky ideologicky ramec, ktery jako volic volim.
Z tohoto pohledu jsem volil ideologicky ramec, ktery v teto specificke kauze neni v rozporu s mym pohledem.
Ja to tedy nevidim tak, ze by clovek mel volit stranu podle toho, co slibuje, ze udela - to povazuji za chybne. Bohuzel, dnes se ten boj partaji rozhoduje na otazkach, co presne udelaji, nikoli, jakou pozici budou zastavat a kterym smerem budou vyvoj tlacit. Z tohoto pohledu nesouhlasim s tvym pohledem (pokud jsem ho dobre pochopil), ze angazovanost by mela spocivat v tom, vybirat stranu, ktera udela presne to, co slibila (coz zahrnuje nutnost vyjadrit se ke vsemu, tedy katalogizovat dopredu svou cinnost) - samozrejme to zadna nema sanci dokazat, protoze nevladne sama.
Tudiz, volil jsem jedinou stranu, ktera slibovala, ze se pokusi snizit dluh (kdyz to zjednodusim), vsechny ostatni slibovaly, ze snizi schodek. Dale ta strana slibovala, ze bude bojovat za mensi stat, ktery se nebude zbytecne plest lidem do zivota. Prunikem je samozrejme odmitnuti nasilneho vynucovani priznani vztahu mezi lidmi v byte, kde bydli.
(nicmene toto asi neni uplne tematem diskuse)