• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYSčítání lidu 2011
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    Soucasti dotaznikoveho setreni je take to, aby stat zjistil, kolik lidi si nenecha kalet na hlavu kvuli par korunam.
    Kdyby stat chtel znat vsechna infa, no tak k tem, kteri nic nepodepisou, vtrhne policie a proste se jich na ty informace zepta. Pripadne, trestem za nevyplneni bude zakaz pobytu v tom statu (ad absurdum).

    Cili, pokud nevyplnis, ale korektne napises "jdete k sipku, me buzerovat nebudete", je krajne nepravdepodobne, ze bys za to byl postizen. pouze padnes do kolonky "nezotroceni".

    Predpokladam, ze ti, kteri s rozhodnou to nepodepsat, budou mit obecne pomerne promysleno, proc to nechteji udelat. To znamena, ze je dosti pravdepodobne, ze ten soud vyhraji. A proto zadny nebude, protoze riskovat, ze ten soud tech par neohebnych vyhraje, stat urcite riskovat nebude.

    Cili, az nepodepiseme, az nas nekdo zacne popotahovat, muzeme teprve zacit vytvaret strategie proti vlastnimu zrizeni. Do te doby bych se drzel toho, ze nikdo zadnou pokutu nedostane.
    MTO
    MTO --- ---
    GONDAR: mozna par odpovedi najdes tady:

    OrgoNet: Jak se nezúčastnit sčítání a nebýt trestán?
    http://orgo-net.blogspot.com/2011/03/jak-se-nezucastnit-scitani-nebyt.html
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    zdravim
    - ma nekdo nastudovano, jaka je nejmensi pravdepodobnost placeni pokuty pri nevyzvednuti/nevyplneni ?
    - existuje nejake "centralni" misto pro lidi, kteri nehodlaji vyplnit/prevzit ? krome levelu jako "napisu jedi" nevidim na fejsbuku zadnou skupinu s vic nez par stovkami lidi. idealne jestli se nechysta nejaka hromadna zaloba na CSU..
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Začíná sčítání lidu, po komisařích žádejte průkazy | Domaci.iHNed.cz -
    http://domaci.ihned.cz/c1-50962930-zacina-scitani-lidu-po-komisarich-zadejte-prukazy
    MTO
    MTO --- ---
    book
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY: a ono je toho mnohem vic :) tady je vsechno:

    BListy.cz - TÉMA: Sčítání lidu aneb Nejsme ovce
    http://www.blisty.cz/list.rb?id=77
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY: a pokracovani...

    Jak jsem byl potrestán za neúčast ve sčítání lidu
    http://www.blisty.cz/art/9881.html
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ATOMOUSEK: no ja jsem to myslel spis tak ze mozna neni treba vsude hledat nejake spiknuti, tu a tam se nektere hloupe veci nedelaji s jasnym zamerem, ale protoze se tak vzdycky delaly. a pro koho by ty informace mohly byt dulezite? pro kde koho.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Jak jsem podal vysvětlení aneb Rukověť odbojného občana
    http://www.blisty.cz/art/9199.html
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    _BENNY: Jedna vec, kdyz vidim pribivajici palce od pravicaku, je, ze to ten stat chce, ale druha vec je, proc tam jsou takove otazky, jake tam jsou.

    Napriklad muj spolupracovnik pracuje pro jednu nejmenovanou firmu, a jejich ukolem je nalezt vztahy mezi jejich zakazniky, aby vedeli, kdo vlastne ovlivnuje hospodareni s penezi jejich zakazniku. Proste potrebuji vedet, kdo s kym suka, aby mohli nabidnout financni produkt i lidem, kteri na prvni pohled nic moc nemaji, ale maji treba bohateho milence a podobne.
    Osobne mi to prislo pritazene za vlasy, ale kdyz jsem videl otazky, ktere jsou v tech dotaznicich, musim konstatovat, ze to jsou informace, ktere chteli ziskat prave tito kolegove (a podle me na to nemeli technologii).

    Cili, stat jiste dela nesmyslne operace.

    Ja ale resim, pro koho jsou ta data vyhodna. A zatim jsem narazil jen na jednu realnou moznost - firmy, jejichz zisk zavisi na dataminingu, firmy, ktere maji velmi obsahle databaze, firmy, kterym chybi informace o vztazich mezi jednotlivymi zakazniky. A to jsou pojistovny a banky.

    Takze, nez prestaneme hledat a uzavreme se v ulite, ze ktere budeme ukazovat na stat a kricet "je to zloun a zlounem zustane", navrhuji nejprve doresit otazku, co vede stat k prislusne skladbe otazek.
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    _BENNY: Jak uz tu zaznelo, EU nevynucuje cenzus jako takovy. Jen patram, kdo bude schopny ta data vyuzit.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ATOMOUSEK: a co kdyz je to proste normalni byrokraticky manyr? potrebujeme to protoze jsme to vzdycky potrebovali (ackoliv bychom se bez toho obesli) a k necemu ten statak pouzit musime? popr. mocensky manyr typu potrebujeme mit informace o lidech aby nam nahodou nezvlcili nebo nam neco duleziteho neuniklo (protoze to stat vzdycky delal)? neni to prece jen zalezitost CR, doporucuje to OSN a vynucuje si to EU.
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    Popravde, premyslel jsem, k cemu ta data mohou slouzit. Jiste ne k tomu, co se rika v televizi. Jedine, co me napadlo, je ze se to da vhodne strelit bankam a pojistovnam.

    Panove, mame tady data - pani, narozena tehdy a tehdy, bydli tady, ale jmeno vam nerekneme, tak ta bydli s panem narozenym tehdy a tahdy na teto adrese.

    No hasicum tato informace je asi k nicemu, ze?
    DEVIAN
    DEVIAN --- ---
    Zákonodárci, máte kuráž…? : Devian.cz – Pravá volba
    http://devian.cz/2011/zakonodarci-mate-kuraz/
    GENERALLZ
    GENERALLZ --- ---
    GORG
    GORG --- ---
    Všechny na sobě měly evidenční štítky, na některých byla dokonce i jména konkrétních lidí. Správce polikliniky, do níž se vchází ze třídy Svobody, přitom o žádné ztrátě neví.

    // no ale ampulky s krví, DNA a jménem zas tak podstatné nejsou, takže jsem trochu demagog :) Poliklinika ani neví, že se jim to ztratilo.. to je úžasný .kdyby se víc sčítalo, jistě by se víc vědělo?Možná, kdyby stát věděl, že lidé mají rádi ochranu svých údajů, že by se víc snažil v konkrétních okresech vyjít občanům vstříc a více se staral o ochranu obyvatel, ne jejich sčítání ,)
    GORG
    GORG --- ---
    GORG
    GORG --- ---
    čím víc čtu ta veřejná vyjádření ČSU a jejich trubek v médiích, tím víc mi ta jejich pohádka přijde čudná :) jakože hasiči potřebují vědět, jak to tu mám postavené, ale nemůžou to zjistit ze stavebních plánů?
    100% záruka, že data neuniknou? je vůbec statisticky možné, aby šlo něco takového 100% zaručit? horseshit,) panikařej, že jim to tentokrát lidi nesežerou
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Nechci být sečten!
    http://www.nechcisecist.cz/
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Data ze sčítání potřebují i záchranáři - Pardubický deník
    http://pardubicky.denik.cz/zpravy_region/data-ze-scitani-potrebuji-i-zachranari20110303.html

    zbyva uz jen - kdyz se nesectete, zemre tohle male roztomile kotatko :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam