• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYSčítání lidu 2011
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    _BENNY: Nekompromisní chce být Český statistický úřad k lidem, kteří při doručování tiskopisů byli na sčítací komisaře vulgární a ještě před jejich očima formuláře roztrhali.

    Ze by mel Statisticky urad nejakou takovou pravomoc? Nerekl bych :o)
    To je zase saskarna a straseni lidi.

    A zde navod:
    Ze stovek podnětů se k obecním a městským úřadům dostane maximálně pár desítek. Statistici totiž chtějí vyřadit veškeré situace, u kterých porušení zákona není jednoznačné. Tedy například, když člověk přesvědčoval komisaře, že vyplňování údajů odporuje jeho politickému nebo filozofickému smýšlení.
    :o)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Sčítání lidí nerozumím, četli statistici vzkaz přes celý formulář - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/scitani-lidi-nerozumim-cetli-statistici-vzkaz-pres-cely-formular-1cn-/domaci.asp?c=A110527_174539_domaci_hv
    MTO
    MTO --- ---
    se to siri jak mor :-]

    Vylepšené praktiky ŠtB - sčítanie obyvateľov, domov a bytov 2011 | háčky a udice
    http://afinabul.blog.cz/1105/vylepsene-praktiky-stb-scitanie-obyvatelov-domov-a-bytov-2011
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    VYHULENY_UFO: Úřad tak dává domácnostem ještě jednu možnost, jak splnit povinnost odevzdat vyplněné formuláře k letošnímu sčítání lidu. Pokud domácnost formuláře ztratila či byly nějakým způsobem znehodnoceny, komisař jim předá nové formuláře a požádá je o jejich vyplnění a odevzdání.

    tentokrat uz za tu praci budu chtit prachy na ruku
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Statistici vyrazí do terénu pro neodevzdané sčítací formuláře – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/233676-statistici-vyrazi-do-terenu-pro-neodevzdane-scitaci-formulare.html

    Komisaři ČSÚ se při návštěvě, která nebude předem ohlášená, prokáží služebním průkazem sčítacího komisaře, svým občanským průkazem a písemným pověřením ČSÚ.

    Úřad tak dává domácnostem ještě jednu možnost, jak splnit povinnost odevzdat vyplněné formuláře k letošnímu sčítání lidu. Pokud domácnost formuláře ztratila či byly nějakým způsobem znehodnoceny, komisař jim předá nové formuláře a požádá je o jejich vyplnění a odevzdání. To lze učinit buď předáním přímo sčítacímu komisaři při jeho návštěvě nebo elektronicky na internetové adrese www.scitani.cz, případně bezplatně poštou v obálce s předtištěnou adresou P.O.Box ČSÚ, která bude domácnosti na vyžádání předána spolu s formuláři.
    CZUPA
    CZUPA --- ---
    Tady v podstate OT, ale pro nekoho mozna zajimave srovnani:

    Dneska jsem se ucastnil scitani lidu v Kanade. Scitaji se domacnosti/osoby, takze je jedno jaky jste obcan. Co obsahuje dotaznik:
    - jmeno
    - stav (svobodny, zenaty,...)
    - jakymi jazyky doma mluvite
    - jake jazyky umite
    - jaky je vas vztah k osobe c. 1 na dotazniku
    - jestli souhlasite se zverejnenim vasich dat za 150 let :)

    Vyplnil jsem to, protoze je mi to burt. Ale vzhledem k tomu, ze Kanada je dost etatisticka, zajimalo me, jestli je to povinne. A je to celkem sila:
    The Statistics Act requires that each household is required to complete the census form it receives; they are mandatory. Specified within the Statistics Act are fines of up to $500 and/or a jail term of up to three months.
    CROSS
    CROSS --- ---
    PAULMUADDIB: zdroj?
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    PAULMUADDIB: Taky si to myslim.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    ATOMOUSEK: Kecají, vrátilo se jim méně než dvě třetiny. Kamuflují to.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ATOMOUSEK: tak v tom pripade u me doma narazi. formular jsem prece uz jednou a dokonce zdarma bez naroku na financni odmenu za vykonavani prace kterou maji vykonavat urednici a ne ja radne odeslal postou (ktera jej patrne ztratila, ale to uz neni muj problem :). pokud bude nekdo chtit abych to vyplnil znovu, budu od nej zadat proplaceni sveho casu, ktery je velmi drahy :)
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    Sčítací komisaři se v 2. půli května vydají do domácností, jež převzaly formulář sčítání lidu, ale neodevzdaly jej. Statistikům se vrátilo 16,8 mil. vyplněných dotazníků, 180 tis. jim jich ale chybí. (MFD/A7)
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    PAULMUADDIB: Kdo vi...
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    Nějaké novinky? Oznámení? Dva měsíce masáže, pak týden sledování průběhu, pak oznámení, že se "milostivě" posouvá poslední (ale už opravdu poslední - jako u mountfieldu) termín pro odevzdání a teďticho po pěšině? Tak kolik neodevzdalo? Milion? Dva?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Ještě jednou, stručně, k utajení a sčítání - Stručné misantropické informace
    http://strucny.misantrop.info/jeste-jednou-strucne-k-utajeni-a-scitani
    GORG
    GORG --- ---
    YouTube - Vladimír Kovář (Unicorn) vs. zkorumpovaný ČSU
    http://www.youtube.com/watch?v=yhK63UMTg6I&NR=1
    GORG
    GORG --- ---
    _BENNY: to je trochu jako se bat, ze mi ujede vlak do koncentraku :)
    moje mama nijako statu neduveruje a obecne ma takovou tu typickou rezignovanost vuci pravici i levici, udrzet si neco pro sebe a radeji si na stat dat pozor a nedat mu moc sanci te znicit, rozmaznout jak problematickyho cerva.. takze kdyz jsem ji rekl, ze ja nic vyplnovat nehodlam, nechapala proc zas musim delat nejaky problemy a komplikovat si zivot a vystrasena z toho, ze tam mam trvaly bydliste u nich, a ze pokud neodeslu scitaci formular, tak bez diskuzi ji rovnou vyrazi dvere exekutor ... jakoze dost extremne pesimisticka vize a znela tak vydesene, ze jsem ji tak malokdy slysel... kvuli scitani! :) predstava, ze by rodice prisli o dum kvuli scitani lidu, domu a bytu je absurdni...... i kdyz stat je popravde obcas dost zly anebo hloupy a pripadna 10 kkc nezaplacena pokuta by teoreticky opravdu mohla takhle tragikomicky dopadnout, ze by vlastne nekoho, kdo legalne bydli, vystehovala exekutorem kvuli tomu, ze nechtel rict, kde bydli a proc a s kym
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    to je legracni jak se lidi chteji aktivne scitat a jsou nastvani kdyz se jim to komplikuje. moje matka, obycejna to zena, zase rikala ze musi nechat secist myho mladsiho brachu, protoze co kdyby s nim pak stat nahodou "nepocital" a on treba nedostal duchod nebo ho neosetrili u doktora :))
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Za mě vyřešil sčítací dilema panický pan domácí, který nás v podnájmu umluvil, ať se sečteme také u něj v bytě, protože má strach z pokuty...
    Praktický výsledek je ten, že jsem se sečetl dvakrát, ovšem pokaždé s trochu jinými údaji (vesměs pravdivými, ale způsobobenými drobným znatkem, protože pan domácí nám zapomněl přiložit návod k vyplnění a některé kolonky opravdu nejsou intuitivní).
    Takže ať si dělají sčítací úředníci s osobou, která je na dvou místech zároveň, co chtějí... Docela by mě zajímalo, jak v takových případech jejich metodika postupuje, protože i před deseti lety jsem se sečetl dvakrát a pokaždé jinak...
    GORG
    GORG --- ---
    YouTube - UK Census 2011 Gets Destroyed
    http://www.youtube.com/watch?v=1Uu86xAg5Ec&feature=feedf


    v britanii letos bojkotovalo scitani 7 milionu Britu? wow. inspirace
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam