• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle
    DOKUZONTA
    DOKUZONTA --- ---
    Pardon za spam, ale treba se to tu chyti :)
    [ LOOKING FORSHÁNÍM: kucharka Basic vareni po italsku / Praha ]
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DAVE_PAGE: jako nejaky specialitky tam jsou, ale omezene a pisou o bezne nahrade
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    KASUMI: to vypadá moc pěkně!
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    KASUMI: pouziva dostupne suroviny?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    koupila jsem si Family Meal od Ferrana Adria ted na svetu knih a musim rict, ze to byl vyborny kauf
    31 kombinaci trojjidla vzdycky.. predkrm, hlavni, zakusek.. velmi jednoducha jidla.. s obrazkovym popisem.. fakt se mi to libi...

    Amazon.com: The Family Meal: Home Cooking with Ferran Adria (9780714862538): Ferran Adrià: Books
    http://www.amazon.com/The-Family-Meal-Cooking-Ferran/dp/0714862533

    nejlepsi je, jak pred kazdym trojreceptem je vyfocene cele gro surovin, co bude potreba, viz obrazek
    proste si clovek udela rychle predstavu o narocnosti na suroviny
    je tam i timeline, jak to nejlepe udelat

    fakt super kniha, mam z ni velkou radost (byla za 400)



    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Cuketka na svém blogu spouští sekci věnovanou kuchařkám!

    Kuchařky | Cuketka
    http://www.cuketka.cz/?page_id=9625
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    kdyby mel nekdo zajem...23 cisel La Cucina Italiana...

    23 čísel konvolut časopisu La Cucina Italiana - CZ (2339909896) - Aukro - největší obchodní portál
    http://aukro.cz/23-cisel-konvolut-casopisu-la-cucina-italiana-cz-i2339909896.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HORKY_KAFE
    HORKY_KAFE --- ---
    nebo tady český blog s Julií
    Umění Francouzské Kuchyně - Julia Child
    http://juliachildcesky.blogspot.com/
    HORKY_KAFE
    HORKY_KAFE --- ---
    COMATORY: mám pocit, že se připravuje překlad Julie Child (nebo je to jen moje vroucné přání)

    jinak je snad jen anglicky
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    COMATORY: Jako v Escoffierovi máš i dost normálních receptů. Nicméně musíš počítat s tím, že některý recepty jsou už prostě fousatý a kvůli ingrediencím špatně použitelný.

    Žádnou jinou v češtině osobně neznám, ani ve francouzštině, já si ty recepty vyhledávám v AJ z anglosaského prostředí, protože to je prostě lingua franca... tak třeba ti poradí někdo jiný.
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    TIGRE: no jako na inspiraci taky dobrý ale určitě by bylo fajn kdyby se dalo vařit i z méně exotických ingrediencí.

    tak doporučte ještě jednu, třeba udělám dvojitou radost :)

    anglicky radši ne, jen ta čeština nebo francouzština.
    každopádně díky.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    COMATORY: Hele v češtině vyšel Escoffier, ale rozhodně to není nejpoužitelnější typ knihy, pokud neplánuješ vařit s křepelkami, lanýži, říčními raky, nebo hodně používat brzlík. Na druhou stranu já ji mám a pro inspiraci je v mnoha ohledech zajímavá...

    Z francouzsky psaných netuším, vím jen o anglicky psaných, což předpokládám nechceš...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    COMATORY: escofier...
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    zdravím. mohl by mi někdo doporučit "nejlepší" kuchařku zaměřenou na francouzskou kuchyni, může být v češtině i francouzštině a má to být dárek. klidně sem nebo do pošty, bylo by fajn kdyby se to dalo objednat z eshopu. dík.
    KUURA
    KUURA --- ---
    ZUZKAOU: Díky díky, hned na to mrknu:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KUURA:

    mokře stařené, zahraniční potkáš třeba v makru.

    české pak třeba - a určitě se najdou i další, ale budou zapojeni spíše jako dodavatelé hospodám.
    http://e-shop.biofarma.cz/cz/produkty/hovezi
    http://www.trms.cz/
    http://www.robertson.cz/index.php?index
    http://www.farmazeleny.cz/
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TIGRE:
    TIGRE:
    DAVE_PAGE:

    Moc díky, chlapi. Poučný.
    KUURA
    KUURA --- ---
    A když se tu bavíte o staření, dá se takhle upravený maso vůbec někde koupit???
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Jinak tady je dryaging v samostatné lednici - uvidíš tam jak to maso vypadá v jednotlivých fázích procesu:

    Dry Aged Beef - Do It Yourself! - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=E97xZjDJ4lQ
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam