• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle





    O kuchařkách, kuchařských biblích, knihách o jídle, vaření, kuchařských technikách či postupech.

    rozbalit záhlaví
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    DOKUZONTA: pěkně prosím, smutně koukám, je někde nějaký základní tutoriál, jak fotit jídlo?
    DOKUZONTA
    DOKUZONTA --- ---
    AD Denik Dity P.

    Objednala jsem si ji pres net za 370Kc bez postovnyho...
    Nez mi prisla, tak jsem si rikala, ze jsem si ZASE neco koupila a trosku se na sebe i zlobila, ale kdyz jsem ji otevrela, byla jsem nadsena a to nejen z tech receptu (kde si clovek nemusi lamat hlavu, kde sezene ingredience), ale i z te knihy samotne. A hlavne z fotek - jo, je to moje profesionalni deformace (fotim jidlo denne), ale i jen tak. Behem prvniho dne, co jsem ji mela v praci, jsem mym nadsenim nakazila mnoho lidi a nekteri ji uz maji taky doma :D Jooooo, fotky delaj hodne a tady je znat, ze to delali profici a lidi s citem pro jidlo, situaci, prostredi a rekvizity(!). A je to taky o tom, ze se nebali vlka nic a proste ji udelali, jak citili. ja z ni mam uzasnej pocit. Myslim, ze je to nejlepsi ceska kucharska kniha.

    Smekam!!!!

    A ted konec kecu - sup do prace :D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUBANA: zrovna to me vubec nenadchlo
    jako jasny, asi je hezky mit doma neco od Thuna.. nicmene mne se to proste nelibi :)
    a kupovat to jenom proto, ze je to in, to neni muj styl :)

    treba za 20 let zaplacu, ze ja to tehdy nekoupila, ale co se da delat
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    tak jsem se na tu ditu koukala a nekoupim si to
    knizka hezka, fotky hezky..
    ale proste.. nezaujalo na to, abych za to dala skoro 500, zvlast pokud poslednich 8 let odebiram apetit..

    to mi prijde smysluplnejsi kupovat tu edici apetit, kde pridana hodnota tech kucharek je v tom, ze je to tam serazeno tematicky.. takze kdyz mam chut na brambory, tak si tim prolistuju a vim, ze se koukam na cca 100 ruznych bramborovych receptu
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Dnešní Google jako pocta Julii Childové

    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    No ja hlavne zacinam setrit na ten jeji porcelan, z toho jsem unesena:-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Ja porad premyslim, jeslti ji (D) kupovat. Tak ja do ni jeste nahlednu..:)
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    navic jsem nekolik receptu uz zkousela a musim rict ze vetsina nema chybu!:-) cibulovy dip a mrkvovopetrzelove placicky s fetou a rukolou na garden party vsichni obdivovali:-)
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    LINOLEUMKA: presne tak naprosto s tim souhlasim, jsem okouzlena fotkama papirem i tim jak je videt ze to nekdo delal s laskou a dal si s tim praci! Na te kucharce se s Ditou podilela moje kamaradka, takze vim, jak dlouho jim to tu praci dalo....a myslim ze se to vylatilo...ja ji dostala darem a jsem velice rada!
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    Sef na smetane je hrozna kucharka

    ted jsem nakouknul do kucharky herecky Hrubesove a neni to uplne spatne (jsem na ni zvedavej v Prostrenu)

    jinak z ceskych kucharek za posledni 2 roky je pro me top ta Vankova... vsechno recepty co maji hlavu a patu a nejsou to variace jednoho receptu stale dokola (pasta s tomatou, testoviny s rajcatky, farfale na rajcatovem podkladu, apod.)
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    dalsi krasnej priklad takovyho moneymakera je kucharka sef na smetane.. kde asi yoplait zaplatilo zdenkovi slusnou vatu ,)
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    ZUBANA: ja taky a jsem z ni uplne nadsena.. predevsim jde o to, ze je videt jak si s tim nekdo dal praci, krasnej papir, fotky, zpracovani, nejakej pribeh.. zadna debilni rychlokvaska aka ta krava fabesova, ktera byla mesic v telce a od ty doby ma uz tri kucharky... jenom jsem do nich nahledla a uz se mi otevirala kudla v kapse ,)
    hype kolem toho bezpochyby je, ale myslim ze pravem..
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Nemá někdo ověřenou "čínskou" kuchařku? V čj nebo aj...Nějaký recepty realizovatelný u nás s co největší možnou mírou autenticity:)
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    ja jsem do toho jenom nahlidnul a prislo mi ze je to jen hype okolo toho, protoze vsechny recepty jsou z apetitu za poslednich 5 let a ale furt lepsi kucharka nez od toho lojzi mladyho.. ta je receptove priserna
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    dostal a jsem darem Denik Dity P. a jsem nadsena krasna kucharka super recepty!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---

    Peter Rainhart
    The bread baker´s apertience
    Download The Bread Bakers Apprentice epub
    http://longfiles.com/z9iyzixo1pcr/The_Bread_Bakers_Apprentice.epub.html

    peter reinhart's artisan breads every day
    1580089984 - Free Download from uploading - FilesTube.com
    http://www.filestube.com/5AtcIf6Pfsqa4esaECIdnV/1580089984.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn
    Wild Fermentation | Wild Fermentation :: Wild Fermentation
    http://www.wildfermentation.com/wild-fermentation/

    Domácí kysání od jogurtu, přes kvásek po etnické speciality.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    KURE: Knížku mám a je super! Jinak Ruhlman má vydat ještě letos Salumi, na který se moc těším.

    KURE
    KURE --- ---
    tak sem neodolal.
    Amazon.com: Charcuterie: The Craft of Salting, Smoking, and Curing (9780393058291): Michael Ruhlman, Brian Polcyn, Thomas Keller: Books
    http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0393058298/ruhlmancom

    to je nejlepsi kniha co sem o jidle kdy videl.
    ja budu mit svoji vlastni panchetu!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TIGRE: Štajnhojzr je takovej brněnskej velkořezník. Taky se sem vozí stařený maso z farmy Sasov. Hodlám ho brzo vyzkoušet, moje pokusy s domácím stařením v lednici obecné dopadly neslavně.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MACHALIK: ty jseš z Brna, jestli se nepletu? Tohle by tě mohlo zajímat...

    http://blog.scuk.cz/post/25860705784/starene-ceske-hovezi-ted-uz-i-v-brne

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam