• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle





    O kuchařkách, kuchařských biblích, knihách o jídle, vaření, kuchařských technikách či postupech.

    rozbalit záhlaví
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    PERI:
    TIGRE:

    ok diky moc
    PERI
    PERI --- ---
    TIGRE: Presne tak, treba rapikaty celer je celer zahradni, coz ti mozna dojde, ale je to proste trosku opruz :) ale obsah bezkonkkurencni proste :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    KUBAN88: jak píše PERI: ta knížka má mít příšernej překlad, což mě odradilo od toho si ji koupit, nicméně Hazan je legendární a kniha samotná je studnicí jak receptů, tak logiky a technik italské kuchyně. Já jsem ji měl v ruce několikrát, překlad si hodnotit netroufám, problém, ale má být (což jako vážnou minelu chápu), že špatnost překladu se netýká ani tolik stylistiky, jako často špatným překladem ingrediencí...
    PERI
    PERI --- ---
    KUBAN88: Hazan mám, a ačkoliv překlad je dost otřesnej...tak je to naprosto stěžejní kuchařka italské kuchyně! Žádné obrázky (jen ručně kreslené, tam kde to je nutné), ale naprosto vyčerpávající popis většiny zásadních italských receptů... :) Určitě doporučuji :)
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    nazdar, nemáte někdo tohle?
    Klasická italská kuchyně (Marcella Hazan) - Knihy | Martinus.cz
    http://www.martinus.cz/?uItem=45336

    zajímalo by mě jaká je... a pak ještě tohle:
    Dva italští gurmáni (Antonio Carluccio, Gennaro Contaldo) - Knihy | Martinus.cz
    http://www.martinus.cz/?uItem=144021
    GGG
    GGG --- ---
    Dneska u popelnic
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ancient grains for modern meals



    zde ji vychvaluje Jamie
    ancient grains for modern meals | Jamie Oliver (UK)
    http://www.jamieoliver.com/news-and-blogs/news/ancient-grains-for-modern-meals/

    Jinak rychlým prolistováním - je to lazeno do středomořska - okolo celého středozemního moře, normálně používá maso, mléčné produkty a koření - žádná makroiotika. Takže pokud to chcete zkusis se zrním, tak nabízí recepty jak to udělat a aby výsledek byl jedlý a ne jen aby přinášel pocit morální převahy - ha jím zrní!

    ancient_grains_for_modern_meals.epub | Ulož.to
    http://uloz.to/xmMjXfs/ancient-grains-for-modern-meals-epub
    FARIN
    FARIN --- ---
    Ač tu je Edice Apetit, tak v časopisech je pořád dost zajímavých receptů.
    Mě přijde škoda je více nevyužívat, když už je doma skladujeme.
    Jen mi chyběl index, aby to bylo více použitelný (vyhledávání na webu apetitu je dost neuspokojivý).

    Třeba se někomu může hodit můj stručný přehled od 09/2008 v spreadsheetu:
    http://bit.ly/WjTAZ1
    (zaměřeno zejména na větší tématické bloky, 'speciální jídla' a nebo prostě věci co mě zajímají :-)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    KASUMI: jo to je celkem sexy paštika, na to že je slovena...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Si to, čo ješ...
    http://sitocojes.blogspot.sk/

    blog misi kralikove, druhe v soutezi masterchef
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    České kuchařky soutěží. Která z nich se prosadí ve světě? | Dobrá chuť | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/ceske-kucharky-soutezi-0vi-/dobra-chut.aspx?c=A130104_105337_dobra-chut_ape
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Není to teda kuchařka ale o jídle to rozhodně je - dneska jsem si konečně koupil knížku, na kterou se těším už delší dobu... Jde o knihu Jídlo a pití v pravěku a ve středověku od české archeoložky Magdaleny Beranové.



    Zatím jsem knihu jenom prolistovával a nebo o ní četl, ale vypadá setsakramentsky dobře. Tady je nějaké náhodná recenze z googlu - http://www.klubknihomolu.cz/25984/rozsahla-publikace-zachycujici-dejiny-jidla/
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    tak jsme dneska nahodou narazili na tuhle kucharku
    Jezte česky aneb Rok v naší kuchyni - Jana Vašáková | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    http://www.kosmas.cz/knihy/171954/jezte-cesky-aneb-rok-v-nasi-kuchyni/
    a fakt povedena
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    od ježíška jsem dostal Tradiční českou kuchařku od Juliany A. Fialové. Nemá někdo doma?
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    jako nebude to nic světoborného, ale obě vypadají fakt dobře :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Já jsem měl právě opět štěstí v antikvariátních vodách... dvě kuchařky dohromady za kilo

    BARNES & NOBLE | Cooking Light Way to Cook: The Complete Visual Guide to Everyday Cooking by Cooking Light Magazine Editors | Hardcover
    http://www.barnesandnoble.com/w/cooking-light-way-to-cook-cooking-light-magazine-editors/1111483379
    BARNES & NOBLE | Nigella Express: Good Food Fast by Nigella Lawson | Hardcover
    http://www.barnesandnoble.com/w/nigella-express-nigella-lawson/1101968693?ean=9781401322434
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    já jsem ji teda ještě v ruce neměl, ale jako koncept to na mě působí hrozně sympaticky :)
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    Tak ja jsem docela nadsena z hovoru s reznikem.... takova kucharka mi chybela.. po graficky strance to neni tak zmakly jako dita, ale obsah to kompenzuje... teorii objasnuje ksana mladsi a vubec celkove napsana s takovou lehkosti a vtipem.. za me super
    DOKUZONTA
    DOKUZONTA --- ---
    GENTIANA: Premyslela jsem nad tim,jak nejjednoduseji to popsat...... .. .... Uz vim, to kulaty je spoust.... :)

    Ne heled, fakt nevim. Prijde mi to to tak trosku zvlastni dotaz. Je to jako bys prisl/a za grafikem a zeptal/a se ho na to, na zakladni tutorial, jak byt dobrym grafikem... :( Nevim, co by ti odpovedel....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam