• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    ANYSA: Tak teď si mě fakt rozesmála :)) My králíky nechováme, takže já budu zkoušet max. když někde na nějakého narazím v řeznictví :)
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    LENZIE: vždycky když někdo píše o "pěstování" králíků, tak si představím, že ho zasadí po hlavu do země a uši zalívá a čeká co mu vyroste :-))
    Jinak díky za dobrý tip, stáhnu si, králíky chováme :-)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Jinak jedna králičí kuchařka (poslali mi ji z Prákulu) - http://uloz.to/xbV5s6Yt/kuchyne-pestitele-kraliku-kalal-1899-pdf
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    KASUMI: Mám od Vaňka obě kuchařky... vařím podle nich občas, resp. teď už jen nahlížím, když si nejsem 100% jistá (třeba roštěnou podle něj ale umím zpaměti)...

Mám i Ditu P. - v té se mi dobře listuje, ale přiznám se, že jsem podle ní ještě nic nevařila
    KEEP_SMILE
    KEEP_SMILE --- ---
    Jinak pred tydnem jsem dostala oba dily kucharky Recepty z farmarskeho trhu a uz jenom listovanim jsem dostavala hlad :D
    KEEP_SMILE
    KEEP_SMILE --- ---
    KASUMI: Ditu P mam, dostala jsem ji loni a uz jsem podle ni neco ozkousela. Vari se mi podle ni dobre, mam tu kucharku rada :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Teď večer jsem to měl čas konečně pročíst pořádně a budu to chtít na vánoce. Zatím to mám z knihovny, ale must have doma:)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BRUKEV: koukala jsem na to vcera, zvucna jmena :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tak jsem taky dostal do rukou Muži sobě.
    Pro člověka (chlapa), který rád vaří je to příjemná kniha. Mix mnoha receptů, nic vyšolichaného, snadná ne zcela běžná jídla, která strávníci/hosté od chlapa nicméněvždy ocení.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    KASUMI: Dita se mi nelibila, Vanka jsem si koupil oba dily. U te Dity mi prislo ze forma zvitezila nad obsahem - nemel jsem potrebu ani chut podle toho varit. U Vanka naopak mam chut vyzkouset skoro vsechno - poradne nevim cim to je ;) No, kazdopadne me donutil varit nejake jidla trosku jinak a ukazalo se, ze to funguje.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Dneska jsem si koupila tu Ditu P. Puvodne jsem ji nechtela, ale rikala jsem si, ze tam treba najdu neco zajimaveho :) zvlast na zimni dlouhe vecery

a premyslim, ze si na Ipad koupim ty poklady oa koula d vanka
    stoji to 10 euro kazda, tak proc ne.. mate to nekdo? stoji to za to? v tom ipadu maji jen sample s par receptama a vypada to dost jednoduse (mineno, ze recepty jsou napsane celkem jednoduse).. tak jestli jsou tam i zajimave veci .. ?
    GGG
    GGG --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GGG
    GGG --- ---
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ANYSA: Lol
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    Jen tak cvičně ( a asi marně .-) se zeptám, jestli někdo nechete prodat nějakou knížku Jamieho Olivera v češtině.

btw: našla jsem včera na bazoši, za 300 Kč plus pošta a když jsem napsala že si ji beru tak paní odepsala, že je okopírovaná, ale krásně barevná a obrázky jsou ostré, jestli ji teda opravdu chci :-D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    http://uloz.to/x4F5qZPv/0007411995-softarchive-net-rar

A History of Food in 100 Recipes : William Sitwell - HarperCollins
    http://www.harpercollins.co.uk/Titles/61167
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    RUTHLESS: je, tak to me zase prisla sympaticka prave tim, ze to neni zadna vychytrala pohublice, ale kus zensky, co ma rada jidlo :) mam od ni vsechny kucharky, co vysly v cestine, plus jsem si z Anglie dovezla Kitchen. A varim podle nich celkem casto, i kdyz si vetsinou recept prizpusobim. Nektere jsou primo stavene na anglicke ingredience - delala jsem podle jedne z tech kucharek fudge a z ceskych surovin to byla bida, zatimco z anglickych (tip, kde koupit, pripadne dodam, nejsem si jista, jestli by mi to tady proslo) to vyslo mnohem lepe.

TIGRE: kindle nemam, jsem ze "stare" skoly a knizka je pro me cosi posvatneho, ale v papirove podobe docitam Jidlo Dejiny chuti :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    TIGRE: na tu se chystám a těším - já mám v Kindlu jeho Jerusalem a jak jsem sem už psal, ta knížka mě baví! Bude to takový impulz překonat lenost a vrhnout se do těch jeho složitějších receptů.
    KURE
    KURE --- ---
    TIGRE: nečetl jsem od ní nic, ale viděl jsem pár pořadů a pani se mi líbí. přesně jak říkáš. jednoduchá a rychlá jídla. pro flákače jako já ideální.

TIGRE: ja teď Ottolengiho Plenty. hodně zajímavej přístup k zelenině.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam