• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle
    SURICATA
    SURICATA --- ---
    BRUKEV: Já jim mám doma už několik let a musím na druhou stranu říct, že je tam i spoustu receptů vařitelných. A Auguste Escoffier je prostě klasik, který by u milovníků francouzské kuchyně a gastronomie v knihovně chybět neměl. Spousta technologických postupů a dnes klasických receptů pochází z jeho dílny. ... No a navíc, jsem ji kdysi dostala k vánocům, takže se mi to kecá...
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    BRUKEV: Po té jsem pokukovala - dobré vědět. Konec konců, je to peněz jak za kozu :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Já mám ted doma http://www.kosmas.cz/knihy/134394/moje-francouzska-kuchyne/ z knihovny a je to teda fakt pro echt nadšence do (francouzského) vaření. Jako dobré, milion receptů na úpravu všeho možného, ale dost receptů je spíše pro francouze s přístupem k surovinám a la lanýži, křepelky a podobné méně dostupné věci.
    Za ty peníze spíše nedoporučuji. Pokud by to bylo do 500Kč, tak bych to ale asi koupil:)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    WEWA: asi si budu muset rozšířit knihovničku :)
    WEWA
    WEWA --- ---
    LENZIE:
    LUCIASHECK: moc děkuju :) já holt šla do knihkupectví a všechny jsem je prošla... nejdřív jsem taky našla ten konfit a benedikta každý recept v jiné knize ale všechno je nakonec v Prostřeno bez servítku, takže super, pořídila jsem :)
    MUSHKA
    MUSHKA --- ---
    nevite nekdo o nejake knize v prodeji o bulharske kuchyni? nedari se mi nic najit.. :/
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Neni to v prostreno bez servitku? Nejaka kachna i knedliky tam jsou urcite, jen to nemam u sebe, abych to overila
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    WEWA: Jo a kachní konfit na karamelizovaném bílém zelí je zase v kuchařce "Vejce nebo slepice"... ale ty knedle tam zase nejsou
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    WEWA: vejce Benedikt jsem našla ve "Vařte jako šéf! - škola vaření Zdeňka Pohlreicha"... ale ať do toho koukám sebevíc, tak kachnu ani sladké knedle tam nevidím :(
    WEWA
    WEWA --- ---
    Prosím, nevíte někdo, jak se jmenuje kuchařka od Z. Pohlreicha, ve které jsou recepty na konfitovanou kachnu, vejce Benedikt a sladké knedlíky "baden-baden"? ...je jich tam samozřejmě více ale tohle je jediné "vodíkto" které mám. Předem Ď
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Rok v české kuchyni.pdf | Ulož.to
    http://uloz.to/x9SFsDqP/rok-v-ceske-kuchyni-pdf

    Rok v české kuchyni
    Marie Úlehlová-Tilschová
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    BRUKEV: Au. Taky jsem si na ni brousila zuby teď pod stromeček, mělo to vyjít 6.12. :-/
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: To je ono, ale v češtině:)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Julia Child službu neudělá? Já jsem z ní nadšenej.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Jsem nasranej. Umění francouzské kuchyně přesunula nakladatelství z letošního prosince na příští duben. Měl to být dárek na vánoce, musím zase přemýšlet:(
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: a znas todle tedy? :-)
    Blog - Anna Grosmanová (blog.ona.iDNES.cz)
    http://grosmanova.blog.ona.idnes.cz/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Co se klasických českých pokrmů týče tak já přísahám na Sandtnerovou.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ok, přesvědčili jste mě:)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    BRUKEV: asi 20. vydání jedné z nejlepších kuchařek české kuchyně, co existuje
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    BRUKEV: já tohle podělila po mamince a rozhodně do ní nahlížím (teda teď zrovna ne, páč ji ještě nemám přestěhovanou, ale už se těším, jak se k ní časem vrátím)

    KASUMI: já taky hlasovala pro vajíčko :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam