• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    WEWA: vejce Benedikt jsem našla ve "Vařte jako šéf! - škola vaření Zdeňka Pohlreicha"... ale ať do toho koukám sebevíc, tak kachnu ani sladké knedle tam nevidím :(
    WEWA
    WEWA --- ---
    Prosím, nevíte někdo, jak se jmenuje kuchařka od Z. Pohlreicha, ve které jsou recepty na konfitovanou kachnu, vejce Benedikt a sladké knedlíky "baden-baden"? ...je jich tam samozřejmě více ale tohle je jediné "vodíkto" které mám. Předem Ď
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Rok v české kuchyni.pdf | Ulož.to
    http://uloz.to/x9SFsDqP/rok-v-ceske-kuchyni-pdf

    Rok v české kuchyni
    Marie Úlehlová-Tilschová
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    BRUKEV: Au. Taky jsem si na ni brousila zuby teď pod stromeček, mělo to vyjít 6.12. :-/
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: To je ono, ale v češtině:)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Julia Child službu neudělá? Já jsem z ní nadšenej.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Jsem nasranej. Umění francouzské kuchyně přesunula nakladatelství z letošního prosince na příští duben. Měl to být dárek na vánoce, musím zase přemýšlet:(
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: a znas todle tedy? :-)
    Blog - Anna Grosmanová (blog.ona.iDNES.cz)
    http://grosmanova.blog.ona.idnes.cz/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Co se klasických českých pokrmů týče tak já přísahám na Sandtnerovou.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ok, přesvědčili jste mě:)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    BRUKEV: asi 20. vydání jedné z nejlepších kuchařek české kuchyně, co existuje
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    BRUKEV: já tohle podělila po mamince a rozhodně do ní nahlížím (teda teď zrovna ne, páč ji ještě nemám přestěhovanou, ale už se těším, jak se k ní časem vrátím)

    KASUMI: já taky hlasovala pro vajíčko :)
    KURE
    KURE --- ---
    BRUKEV: jesli je to stejna jako ty stary komunisticky, tak je dobra. slusne popsany zakladni postupy. skoro na vsechno.
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    BRUKEV: Já na různých diskuzích o kuchařkách četla, že tahle je jedna z nejlepších, i když mě osobně teda ke koupi neláká :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: Je to pravděpodobné. Já to kupovat neplánuju, jen mě to zajímalo, zda to tady někdo neví. Mrknu na to každopádně během týdne někde v obchodě, jak to vypadá.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Na 99 % je to toto:





    Neradila ti to nějaká teta, která podle ní vaří už šedesát let?
    Já ti nevím.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: Já nevím. Minimálně dvě obálky jsem na netu zahlédl. Vybíral jsem v rámci základních českých receptů v hezké formě nějakou knihu a tuhle mi dnes radila jedna členka rodiny, že je to bezva.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Není to jen reprint té komunistické šedivé?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Jaká je tahle knížka?
    Nabízeno co by klasika české kuchyně, stojí to za to?



    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    Nedávno mi přišla kniha Hot Sauce! A můžu doporučit... Po pár úvodních stránkách s teorií je tam spousta receptů na omáčky (dělala jsem zatim 2 a obě naprosto super) a pak nějaký recepty s těma omáčkama... Moc hezky udělaná knížka a pokud máte pravidelný přebytek papriček jako my tak je to bomba;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam