• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    WITTGENSTEIN: za preklep se omlouvam....kdyz napisu, ze nebudu bezne delat roladu z foie gras tak znamena ze jim majku?:-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Já bych tedy radši dělal roládu z foie gras. (A jo, už jsem si jednu terinku z ní udělal. A jo, fakt byla lepší než májka.)
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    vcera jsem zbezne kucharkou od Kitchenette listovala v lbc ji maji uz v prodeji a ja jsem docela zklamana....prvni vec, ktera me osobne zaskocila byl papir...hrubej matnej yy fotky jidel na nem vypadaji nelakave....jidla vcelku zajimavy ale roladu z fois gras fakt delat bezne nebudu...je rozdelena na rocni obdobi...ja si pockam na Julii teda tu chci mit:-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KASUMI: Koriandr je peklo. To, co se dá koupit v květináči v Albertu, nechutná jako koriandr. Popravdě řečeno to nechutná vůbec nijak; osud rychlených rostlin. A Vietnamci v Bohnicích prostě koriandr kdovíproč nevedou :(
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BRUKEV: To je přesně důvod, proč je pro me třeba naprosto nepouzitelna Nigela.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BRUKEV: jako ja vsechny ty ptorebny majdy a koreni doma mam, vetsinou mam problem s netradicnima bylinkama, treba koriandr.. to dlouho nevydrzi a porad to kupovat do zasoby taky nechci
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KASUMI: trochu se bojím jedné věci. Že tam bude záplava receptů, které u nás (levnýma) surovinama nedochutíš, respektive které nemusí sednout stylem chuti. Viz. sag alů, rendang.
    JINDRISKAR
    JINDRISKAR --- ---
    ano, kuchařka kitchenete se dá zatim koupit jenom přes web...... jinak od včera mám doma kuchařku od KOKO :-) juchůůůůů a setkání s ní bylo moc fajn :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Jamie Oliver: Nejlepší jídlo na světě se vaří tam, kde je málo peněz - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/...oliver-kucharka-2014-fim-/hobby-domov.aspx?c=A141015_102604_hobby-domov_mce

tohle vypada zajimave
    jestli to nekdo budete drzet v ruce, dejte pls vedet
    obcas nevim, co se zbytky a je z toho vetsinou neco hodne jednoduchyho
    vyuzit to do smysluplnyho krasnyho jidla bych chtela umet
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Tak už mám doma Vaňka snadno a rychle. Dle zběžného pohledu samý takový recepty, že by je alespoň trochu zběhlejší kuchař fakt nepotřeboval, ale jako záchrana při absenci inspirace, co vařit, nebo při domácím vydupávání nějaké obměny běžně vařených rychlovek naprosto vyhovující (což jsem od ní čekala a splnilo se to). Já jsem spokojená :-))
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BRUKEV: Ano, je. Bejvávalo to lepší s Bookdepository, dokud ho Amazon neschlamstl.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tak jsem se díval na nějaké knihy o vaření v angličtině a je to peklo. Z ebay i amazon je to poštovné vždy tak nechutně drahé? Nemám s tím žádné zkušenosti.
    KEEP_SMILE
    KEEP_SMILE --- ---
    LENZIE: asi, ale je to skoda. Taky bych ji rada videla :)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    KEEP_SMILE: No, to bude důvod, proč jí v tom Neoluxoru nemůžu najít :D
    KEEP_SMILE
    KEEP_SMILE --- ---
    hele ja nekde cetla, ze ta kucharka od Kitchenette se da zatim koupit jenom pres e-shop :)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    KASUMI: Souhlasím. Proto jsem ji zatím nechala v knihkupectví. I když to mám do Sapy, co by kamenem dohodil (a zbytek dojedu autem), takže dojet pro chybějící ingredience není až tak těžké.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    LENZIE: mne na tech echt puvodnich recepturach vadi ta nedostupnost tech veci bezne v lednici
    jasny, muzu jet do sapy, ale proste kdyz chci prijit vecer domu a udelat si rychly jidlo, vetsinou nemam pulku veci na tohle :(
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    BRUKEV: Jsem si to myslela :) Nad tou uvažuju, ale beru mléko max. v obchodě a to úplná hitparáda není a nebude :(
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LENZIE: mlékařskou, proto jsem psal i o přísunu mléka :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam