• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle





    O kuchařkách, kuchařských biblích, knihách o jídle, vaření, kuchařských technikách či postupech.

    rozbalit záhlaví
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KORKMAZ: Mam ji cistou :-D
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Hele má někdo tu kuchařku od Vaňka? http://eshop.knihydobrovsky.cz/eshop-snadno-rychle.html

    Zdá se to jenom mě, anebo se ta kuchařka příšerně špiní a ničí? Už v krámě měli jen samé špinavé.
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    FARIN: jasně, taky možnost ;)
    FARIN
    FARIN --- ---
    KACHITA: ona i obycejna bramora dobre zahustuje, nakonec je v ni spousta skrobu. Pak jsou tu jeste prisady jako kuzu, ale to neni moc cenovy vyhodny.
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    DAVE_PAGE: nazdárek Dave, doporučuji http://uloz.to/x1R4KZV/varime-zdrave-bez-lepku-pdf

    Jinak co se týče zahušťování polévek... není potřeba ani hraška, stačí dát víc zeleniny, promixovat to. Dobře se mi osvědčila i rýžová mouka. Nejoblíbenější mám pohankovou - z té i peču koláče a vše, co z normoš mouky ;) Akorát je s tím horší práce... V Kauflandu prodávají mouku Doves Farm (dle mé zkušenosti nejlepší poměr kvalita X chuť X cena). Doporučuji vyhýbat se moukám, které jsou jen ze škrobu... tak zatím asi tak: stručně, jasně, výstižně :-))
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    ANYSA: on je skutecne amater a trosku magor :) Nemuzu mu dat nic, kde ho nepovedou za ruku a bude muset improvizovat. Jinak mi bude v noci volat, jestli z te hrasky muze delat krupicnou kasi apod.
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    DAVE_PAGE: co teda Vaňkovy Poklady do začátku ? Je tam spousta základních jídel z prvosurovin, a do většiny těch polévek a omáček, kde je potřeba mouka na zahuštění, se dá použít hraška.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    hledam kucharku pro bezlepkare a kuchare-amatera. Kamarada posihla celiakie a do ted se zivil pizzou. Ted prochazi transmutaci v zapaleneho kuchare, ale je porad na zacatku, takze ty recepty musi byt dobre popsane.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    MACHALIK: Super - jsem netušila, co mi chybí ve sbírce... :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Modernisty nenasdílím, mají několik giga, ale jsou tady: https://thepiratebay.se/.../7153205/Modernist_Cuisine_-_The_Art_and_Science_of_Cooking_[Vol_1-6]_(HQ

    Rostliny jsou ve třetím díle od strany 258 do konce, rostlinný jídla v pátým díle opět str. 258.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ještě doporučuju při dělání salátů skutečně věnovat pozornost emulgaci zálivky.

    The Food Lab Turbo: How to Make a Simple Salad Worth Eating | Serious Eats
    http://www.seriouseats.com/2014/10/how-to-make-simple-salad-worth-eating-vinaigrette.html
    The Food Lab: What's the Point of a Vinaigrette? | Serious Eats
    http://www.seriouseats.com/2010/04/salad-dressings-vinaigrettes-the-food-lab.html

    Je to velkej rozdíl.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: Moc díky za sdílení!
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    MACHALIK:
    MACHALIK: diky, mrknu!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Plenty a Plenty More by mělo splňovat. Je to plný salátů.

    - Plenty
    - Plenty More
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Případně modernisti.



    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SA_KRA_: Ottolenghiho Plenty asi nesplňuje, co?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SA_KRA_: ja mam jen tu apetiti
    ale par tipu na salaty mam z kucharek jamieho, zejmena zalivky do salatu
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    dnes vyšlo...

    Dobře živeni | Jan Melvil Publishing
    http://www.melvil.cz/kniha-dobre-ziveni/
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    TEEPEK:
    JAZDA:
    DOKUZONTA: diky, mrknu! jinak zatim nikdo nic :(
    me se docela libila tahle, nemate ji nekdo? http://www.amazon.com/Raising-Salad-Bar-Greens-Inventive-Chicken/dp/1891105337/ref=pd_bxgy_b_img_y
    DOKUZONTA
    DOKUZONTA --- ---
    SA_KRA_: Priznam se, ze nevim, co je uvnitr, ale je tohle me napadlo jako jedine...
    Saláty | Apetitonline.cz
    http://www.apetitonline.cz/edice/10/salaty.html
    JAZDA
    JAZDA --- ---
    SA_KRA_:
    TEEPEK:
    tak to pak napiste rovnou sem, bude nas zvedavejch vic :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam