• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Sílu přírodní fermentace mám od včerejška doma a začínám :-) zuzkao by měla radost! Jen až ti budu psát do pošty dotazy, taky možná radost pomine
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    WITTGENSTEIN: dekuju ti. Takze plan je jasnej. Fermentace pujde touto cestou.

    Ted otazka cislo 2:

    Nejaky dalsi tip na uzasnou kucharku od mistra sveho remesla? :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    RUTHLESS: Jinak ten Redzepi je ke stažení zde: https://b-ok.cc/md5/AAFBBC2799CC4BC4E2CA13DEF8916DB2
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    WITTGENSTEIN: nejde mi ani tak primarne o zkvasen, ale o nejaky studijni material a tak. nemusi to byt presne todle. Ale nejaka kucharka s presahem.

    Nemate nekdo to druhy, co jsem linkoval? Ze bych vzal tu ceskou do uceni a tohodle "velkyho" redzepiho a casem dosel k fermentovani Nomy
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Jinak Zuzka Redzepiho pochopitelně recenzovala: https://www.zkvaseno.cz/the-noma-guide-to-fermentation

    (kropidlák, inkubátor na 60 stupňů Celsia, to už je na mě vyšší dívčí).
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    RUTHLESS: Ruku na srdce, ze začátku ti bude užitečnější Zuzka Ouhrabková: https://www.zkvaseno.cz/tema/zaklady
    KURE
    KURE --- ---
    RUTHLESS: mam tu fermentaci od nomy. kindl edici.
    je to zajímavý, hodně zajímavý, ale je to hardcore.
    když ocet, tak whiskey winegar, když kombucha tak s růžovými lístky, atd.

    ty postupy pochopitelně platí i na normálnější suroviny.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    RUTHLESS: hledam neco... trochu jineho nez je obvykla kucharka, od nejakeho profika a machra. Redzepi, Kehler nebo tak. Neco, kde se neco naucim a rad poctu a rozsirim sve dovednosti a vedomosti :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    cau. mam dotaz:

    The Noma Guide to Fermentation - Rene Redzepi, David Zilber, 2018, pevná vazba, anglický jazyk | Knihy na Martinus.cz
    https://www.martinus.cz/...sAIfvfIa3ZrfFA00gEtOWylbPXILK5u7M_5T1ZPIAVxz8zDrTJOSNmQjZtcMaAi0PEALw_wcB

    Je to skvely? ma to smysl? Stpji to prec jen 9 kil...

    A pripadne, ma smysl toto? jake to je?

    René Redzepi: A Work in Progress: Redzepi, René: 9780714866918: Amazon.com: Books
    https://www.amazon.com/gp/product/0714866911/ref=dbs_a_def_rwt_hsch_vapi_thcv_p1_i3

    Mam chut utratit penize a kucharku. Cesky lepsi, alezvladnu to i anglicky. Nekdo nejakej (jinej) tip?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    FARIN
    FARIN --- ---
    WITTGENSTEIN: vsak pise ze to bude mrazit
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    SRNECEK: 4 až šest dní je moc. Po třetím dni už většina jídel bývá odleželá až příliš.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    RUTHLESS: Nebavi varit, skills male, cas by se nasel, ale nechci te priprave venovat nadmerne, pokud za jedno vareni uvari jidlo na dalsich 4 az 6 dni, tak super.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SRNECEK: Jsi lenoch trávit čas v kuchyni ale skills mas a baví te to. Nebo naopak to chceš co nejsnazší a postupy snadné, ale možná náročnější na čas?
    Nebo proste te nebaví vařit, nemas extra kucharsky skill a navíc nechcestim trávit žádný čas? :-)
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, prosim Vas, nemate nekdo tipy na kucharku pro "lenochy"? Nebavi mne varit a ani nemam "selsky rozum k vareni", ale rad bych nyni zacal system navari si na vice dni a zamrazi si dennich porci. Nasel jsem YT kanel, na nemz doporucuji chilli con carne s ryzi, dale kuskus s fazolemi a kureci prsa, ale i tipy na snidane. Diky za tipy.
    ELENNA
    ELENNA --- ---
    RUTHLESS: ona právě není nikde k dostání :( prohledala jsem antikvariáty a kde co a nic...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ELENNA: Tahle podle mě nikdy nikomu nemůže přebývat. Tu si klidně kup. To litovat nebudes.

    A u ke teda vyhrála Hojnost a jsem unesenej.
    ELENNA
    ELENNA --- ---
    Ahoj, sháním kdyby náhodou někomu přebývala tato kuchařka: Marcella Hazan - Klasická italská kuchyně
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    TIGRE: a listoval jsem Slovegánem a bavilo mě to :)
    Slovegán - Nikoleta Kováčová, 2019, pevná vazba, slovenský jazyk | Knihy na Martinus.cz
    https://www.martinus.cz/?uItem=651821
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam