úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Kuchařky, knížky o vaření a o jídle
RUTHLESS
---
---
0:03:25 11.7.2022
1 odpověď
+1
PANORAMA
: Kuchyně Lidlu
PANORAMA
---
---
22:18:11 10.7.2022
1 odpověď
jo a zkouseli jste koukat na ty kucharsky masterclassy? stoji to za to? pripadne kterej? koukam, ze je tam treba ten keller, kteryho tu zminujete
PANORAMA
---
---
22:13:08 10.7.2022
1 odpověď
mate tipy na top youtube kanaly o vareni? nasel jsem tu doporuceni na spoustu skvelejch knizek, ale videa mi prijdou lepsi. clovek tam okouka i veci, ktery v knizce muzou zapomenout zminit
MOIRAIN
---
---
9:20:45 2.12.2021
Humble Book Bundle: Cookbooks by Quarto (pay what you want and help charity)
https://www.humblebundle.com/books/quarto-cook-2021-books
mohlo by zaujmout
XCIDER
---
---
12:49:46 11.11.2021
RUTHLESS
: no tak "zakladaci dilo" celyho oboru je Molecular Gastronomy (Hervé This), kdyztak
https://uloz.to/tamhle/auU3KvXxzItP#!ZGN5MQR2AmEyZzEvLGZjLwR0Lwp2ZSO0FKcVoJIknUqnGTEuMt==
RUTHLESS
---
---
12:14:40 9.11.2021
WITTGENSTEIN
: to mam v pdf... To jsem nikdy nenasel odvahu si koupit cely :-)
WITTGENSTEIN
---
---
11:59:11 9.11.2021
1 odpověď
RUTHLESS
: Modernist cuisine, ale je to dost drahé.
RUTHLESS
---
---
11:34:07 9.11.2021
2 odpovědi
Ahoj,
máte někdo tip na nějakou kuchařku jako zaklad molekulární gastronomie? Principy, fungování, techniky...
KAIAFOX
---
---
15:56:47 1.11.2021
KEMENTARI
: Děkuju :).
KEMENTARI
---
---
15:14:08 1.11.2021
1 odpověď
KAIAFOX
: Bohužel. Psala jsem si s Petrou Diestlerovou z Eurošky, kdybys chtěla pokračovat v pátrání...
KELDA
---
---
20:15:57 31.10.2021
Kdyby jste někdo měli zájem o Kellera - našel při prohlížení webu:
https://knihobot.cz/kniha/660025-ad-hoc-at-home
KAIAFOX
---
---
7:42:13 31.10.2021
1 odpověď
KEMENTARI
: Neřekli ti, prosím, kdy by k tomu vydání mělo dojít? Tuším správně, že to nechají tak před Vánoce..?
MOIRAIN
---
---
11:01:14 20.7.2021
https://www.humblebundle.com/books/cook-drink-and-be-happy-chronicle-books-books
mohlo by zaujmout
DEVIL
---
---
13:11:02 19.7.2021
LUFA
:
https://uloz.to/file/zqME1Wzy/ruhlmantwenty-epub#
LUFA
---
---
10:18:12 19.7.2021
1 odpověď
TIGRE
: díky moc i za tuto, dle recenzí perfektní. Jak vstřebám a zažiju Samin Nosrat, chvilku to potrvá, půjdu dál.
Jinak co jsem jukal na YouTube, má tam toho Samin spousty. Krátké tutorialy i fajn recepty. Určitě i to stojí za pozornost.
TIGRE
---
---
15:26:58 18.7.2021
1 odpověď
+3
LUFA
: ještě bych ti doporučil Twenty od Michaela Ruhlmanna
https://www.amazon.com/Ruhlmans-Twenty-Techniques-Recipes-Manifesto/dp/0811876438
LUFA
---
---
23:34:22 17.7.2021
1 odpověď
TIGRE
: paráda, díky moc za tipy. Jacques Pépina znám z video receptů na YouTube. Krom něho mám rád z podobné věkové kategorie (snad) Orsara Pasquale (
https://youtube.com/c/OrsaraRecipes)
Kniha "Sůl, tuk, ocet, žár", je dar z nebes. Až ji vstřebám, juknu na všechny tebou zmíněné. Vařit jsem začal minulý rok v lednu. Díky Covidu pak vařím víc jak rok téměř denně. Nejdřív striktně podle receptů. Vše jsem si poctivě vážil a tak. Později více free style dle své chuti. Při vaření si samozřejmě kladu spousty otázek. Na spoustu z nich jsem našel logickou odpověď teď u Samin Nosrat.
Mimo Kuchařky pro dceru, mám velmi oblíbenou i Kamu Nejbarevnější kuchařku.
RUTHLESS
: Díky, vezmu z Amazonu.
RUTHLESS
---
---
19:23:10 17.7.2021
1 odpověď
LUFA
: Amazon no. Project smoke jsem zatím jen otevrel, nemám hotovou udirnu na chatě. Ale jako kulervouci mi to zatím nepřijde.
TIGRE
---
---
18:51:51 17.7.2021
1 odpověď
+4
LUFA
:
Pokud tě zajímá shrnutí základů a technik, proč, co a jak, tak
Co by měl vědět správný kuchař - James Peterson | Databáze knih
https://www.databazeknih.cz/knihy/co-by-mel-vedet-spravny-kuchar-180372
je to takový heslovitý, encyklopedický a vysloveně to jde po základních technikách a postupech
Pokud ti jde o techniky od základů až po pokročilé, vše polopaticky fotorománově popsané tak určitě nešlápneš vedle s Jacquesem Pepinem a jeho biblí
Jacques Pépin New Complete Techniques by Jacques Pépin
https://www.goodreads.com/book/show/14357461-jacques-p-pin-new-complete-techniques
mám jí X let, nikdy jsem jí nepřečetl celou ale pořád se k ní vracím.
Pokud bys to chtěl brát vážně a pochopit vaření a procesy, chutě, reakce na geekovsko/vědecké/pokročilé úrovni, tak je tady pořád Harold McGee a jeho
https://en.wikipedia.org/wiki/On_Food_and_Cooking
LUFA
---
---
17:40:57 17.7.2021
1 odpověď
RUTHLESS
: wau, perfektní, díky moc. Kde jsi prosím "The food lab" nakupoval? Co jukám, nejlépe mi vychází Amazon
https://www.amazon.com/Food-Lab-Cooking-Through-Science/dp/0393081087.
"Project smoke je jaký"?
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam