• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VACAGameboy music 8-bit sound LSDJ nanoloop a jim podobné
    VACA
    VACA --- ---
    SIDE: Paráda! Jaky máš cardtridge? Můžeš nějaký doporučit, nebo naopak od nějakejch odradit, že třeba nejsou stabilní...?
    +jak se s tim pracuje s tema cartama? Já budu teď objednávat z teho nonelectronic...

A co modding? nějaký doporučení?
    REEFER
    REEFER --- ---
    ok, trippyH dostudovano. utfg funguje. zajimavy!
    REEFER
    REEFER --- ---
    no! a co je to to trippy H ? ja si pomalu buduju soustavu hudebnich nastroju a masinek ktery maj bezet jenom na baterky, max na elektriku jako zaloha - tak sem se dostal ke zvazovani gameboye. posli link na svy gameboy tracky! :))
    SIDE
    SIDE --- ---
    konecne diskuze pro me....mam 4 gameboye, LSDJ a nanoloop na cartridgich a jednu gameboy cameru (kvuli trippy h)
    EZEE
    EZEE --- ---
    REEFER: :)))
    VACA: ja to myslel jako ze to ze sebe vydava taky neco jako 8-bit :) a muzes si do toho prdat uz ruzny programky na to..
    REEFER
    REEFER --- ---
    VACA: no jo, ale misto aby ukazal jakej je muzikant se predvadi co umi s pajkou :)))
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: jo takle, ja sem to pochopil ze to ma v sobe jako "zakladu" sem vul
    VACA
    VACA --- ---
    Jen tak pro zpestření postnu jak to taky může vypadat když do toho někdo de hoodně tvrdě:

Taking it to the NeX level (RGB backlight) | NeX's ModBlog
    http://nex.gg8.se/modblog/2010/08/taking-it-to-the-nex-level-rgb-backlight/

Ale to už je možná trochu extrem :)
    VACA
    VACA --- ---
    EZEE: to nema "v sobě" zvukohračky, dyk jsem psal "nanoloop" (je to i v popisku toho videa) Nanoloop je software, už jsme ho tu zmiňovali, a určitě se k němu i dostaneme, kerej byl původně určenej pro gameboy classic (dmg)
    Můžeš si ho koupit http://www.nanoloop.de/gameboy a nafashovat na cartridge stejně jako LSDJ.
    Líbí se mi že tihle vývojáři se nesnažej si konkurovat, ba naopak, jejich produkty jsou přizpůsobený vzájemný komunikaci po gameboy synchronizačnim kabelu, takže mlžeš kombinovat ;)
    Ale podstata věci je, že je to ten samej soft co pro GB.. Nanoloop bude dobrej ale já o něm zatim moc nevim...
    EZEE
    EZEE --- ---
    VACA: tak u NDS bych rozhodne nemodoval kdyz ej to hracka za 5k :) ja jen ze uz to v sobe ma taky nejaky zvukohracky :)
    VACA
    VACA --- ---
    EZEE: jj nanoloop, ale tahle nová konzole už mi nepřijde tak lákavá, jednak to nemá patřičnej 8-bit style:D ale hlavně tohle se ti už bude hůř modovat, navíc když omylem moddingem zničíš dmg gameboy tak ho hodíš do koše a za 150 koupíš jinej, kdežto tohohle už by byla větší škoda...
    Ale zdruhý strany zase nemusíš řešit zmíňovaný podsvícení, to jo...
    VACA
    VACA --- ---
    REEFER: jo s tim podsvícenim, na klasickym gameboy za tmy samozřejmě neuvidíš nic.
    Jedna možnost je že se nechá sehnat gb lampička (tzv gameboy worm light), kerá se ale dává do komunikačního portu a tim pádem přijdeš o spoustu možností, jako externí klávesnice, synchronizování dvou a více LSDJ konzolí, a nebo midi synchonizaci s jinými nástroji... BTW, přez komunikační port je také možné syncovat gameboye s LSDJ a gameboye s NANOLOOPem, (softy jsou na to už připravený komunikovat mezi sebou...)
    Takže ad podsvícení je několik možností, buď zmíněná lampička, nebo mod podsvícení, nebo sehnat "gameboy light" což je verze podsvícená s továrny, jinak totožná s gameboyem pocket, ale to je v našich končinách spíš rarita, takže zase, ebay apod... A nebo si sehnat jednoduchou externí lampičku s nezávislym zdrojem energie např "mighty bright duet" -používaj často muzikanti na noty, má svoje vlastní baterie, ale cena je okolo 500,-

worm light:

mighty bright duet:

VACA
    VACA --- ---
    REEFER: No, jenom gameboy bohužel nestačí, resp můžeš použít opravdu jakejkoliv gameboy, ale je k tomu potřeba na zmíněná flashovací usb cartridge na kterou program nahraješ, aby jsi s ním mohl pracovat v konzoli.
    Bohužel ty karty jsou dnes nedostatkový zboží a jejich cena převyšuje cenu dmg gameboye :( občas se nějaká objeví na ebay... nebo zmíněnej zdroj nonelectronics.com, jak jsem psal níže, budu objednávat je možný se připojit a mít to bez poštovného přez půl světa...

Co se týče moddingu, tak cinche jdou samozřejmě taky, ale to ještě nemám prozkoumaný, proto jsem to zatím nepostoval... určitě na to dojde.

Úplně nejjednoduší je tahle možnost:

Je to ta pravá část oddělená černou čarou, je opravdu záležitost 10-ti minut i s rozebráním a opětovnou kompletací. Je zde ale překážka že na to potřebuješ trojcípej šroubovák, taky teď hledám rozumnej zdroj v čechách...
    Další věc je, že tímhle způsobem to pošleš do původního jacku, kerej už může bejt dost jetej, navíc přijdeš o možnost původního výstupu.
    Pěknej postup je popsanej v tomto návodu: http://lowgain-audio.com/GBclassicmod.htm (viz nástěnka) Tam je posaná možnost při zachování původního výstupu...
    Na ty cinche se ještě zaměřim...

Ta levá část se týká "pitch" controlu, jenomže zprvu tahleta varianta ovládá takt procesoru, proto ty uvozovky, neni to totiž pitch v pravym slova smyslu a proto nevím jak by se zachoval LSDJ, tim v podstatě uměle zhroutíš tempo apod...
    -navíc zatim nemám zjištěnej zdroj adekvátních součástek v čechách, to je další důvod proč jsem to zatím nepostoval, protože mi přijde nesmysl objednávat součastku za pár dolců a platit poštovný přez půl světa kerý je xkrát dražčí než ten komponent, ale přijde na to řada, určitě...

Pak taky zkoumám variantu, kdy se pitch kontrol ovládá přez komunikační port gameboye, a je to v podstatě informace přímo pro LSDJ a ne podtaktovávání/vyhánění procesoru a tím pádem hroucení celé aplikace...
    EZEE
    EZEE --- ---
    EZEE
    EZEE --- ---
    VACA: tak ten shopik je fakt mocnej:)) takovej vycurovin tam :))
    REEFER
    REEFER --- ---
    Co modding? Lepsi audio vystup (tady je jack?) na kompozitni cinche... nebo je to blbost? Budu do tmy potrebovat podsviceni?
    REEFER
    REEFER --- ---
    Krasa, vzdycky me hrani na gameboyich lakalo, ale nikdy jsem neznal nikoho, kdo by me do toho uvedl! Ted koukam jak na to ... staci mi z aukra obycejnej teda jakejkoliv gameboy, jo?
    VACA
    VACA --- ---
    EZEE: jojo, používá se na to několik programů, ten "nejprofláklejší" je asi LSDJ. Funguje to tak, že musíš program flash-nout na specielní USB cartridge.

Prapůvodní důvod vytvoření těhto kazet byl nejspíš warez, aby jsi mohl pirátit hry...
    -Tyto kartridge dále mají svojí baterku, aby jsi moht ukládat z gameboye, protože on neumí flashovat... Když baterii vyndáš, nebo je prázdná, tak přijdeš o uložené pozice gameboyem, ale naflashovanej program zůstává....

Tady se můžeš podívat jak takovej LSDJ v praxi vypadá: http://www.youtube.com/watch?v=U-Ha5I5x6_o
    Můžeš tu vidět jeho čtyři stopy, první dva tónový generátory, pak wave, a nakonec noise-generator, čísla jsou v podstatě čísla patternu

Nahoře v pravo svítí co máš zrovna označený kurzorem, pod tím notička je jasná: tempo, níže pak vidíš jaký jsou kde aktuálně přehrávaný noty...

Dole v pravo vidíš v jaký jsi obrazovce, jemu tam svítí "S" protože je v song módu. Umí to i live mód, dál jsou tam pak editační obrazovky, mix hlasitostí apod...

Takže se koukej porozhlídnout po svim starym gameboyi,oprášit obrazovečku a tradá :D Budu teď objednávat ty cartridge, ta základní stojí 38$, já si tam budu brát minimálně dvě + ještě nějaký věci... Za předpokladu, že objednávka v součtu dosáhne 150$ je poštovné zdarma.. ;)

-takže jak jsem psal, kdo by chtěl nějaký cartridge, nechť zkoukne: http://nonelectronics.com/catalog/ a připojí se k objednávce. V nejbližší době vymyslím nějaký termín uzávěrky...

PETRPEDROS: to jsem rád, lek sem se že je tam nějakej problém kerej nedokážu specifikovat. PS: na nástěnku budu přidávat další návody apod.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    VACA: Ted uz jdou predtim mi nesli...
    VACA
    VACA --- ---
    PETRPEDROS: prosimtě jak jsi to tedy myslel, odkazy by měli být opravdu v pořádku...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam