• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VACAGameboy music 8-bit sound LSDJ nanoloop a jim podobné
    VACA
    VACA --- ---
    MARECEK: no na s tim GB advance bych to nevidel az tak ruzove, kdyz kouknes na nastenku, tak tam je zvukove srovnani vsech modelu GB, a nejlepe z toho vychazi prave starej GB DMG...
    Dalsi vec s tim vykonem procesoru, no vetsinou se vikon u prvniho gb dmg jeste snizoval kristalem na pulku, aby to melo hluboky basy a tak... Nebo se treba dela, ze mas jeden na norm zvuky bez zasahu do procesoru, a druhej se snizenym vykonem na basovy linky...
    Jako druhej nejpouzitelnejsi adept z rodiny gameboyu vychazi asi gb color, má nejpodobnejsi zvuk ke starymu vintage dmg, ale zvladne dvojnasobne dlouhy sequence...
    Zase, u neho se podtaktovava procesor aby mel lepsi basy...

No koukni na tu nastenku na to porovnani zvukovejch vlastnosti gameboyu, jsou tam ke kazdymu popisky i zvukovej vzorek pro porovnani, paradox je ze cim novejsi gameboy tim horsi zvuk...
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    VACA: vcera jsem jeste nasel ze by to moh zmaknout PUSHPIN...-stavba kabelu strasne easy a je to pro gb advanced kvuli vykonu procesoru :-)
    problem je ze uz asi tezko najdu drivery od ty ctecky ke gba karte na homebrew abych moh na tu cartrige smahnout ten soft :-(
    VACA
    VACA --- ---
    no, u tohohle novýho gb nevim jakej má komunikační port a jestli by to fungovalo/jestli je kompatibilní s dmg komunikačnim portem na kerej je uzpůsobenej midi převodník, kterej je DIY: http://www.preromanbritain.com/gwem/lsdj_midi/

Občas se dá koupit např na ebay i stavebnice, nebo hotovej kit, ale bejvá to celkem drahý...

Já mám plán zadat tenhle DIY jednomu člověku, kterej se v elektronice dost šťourá, už mi spolehlivě opravil několik věcí stylem eliminace problému, nalezení vadný součástky, určení vhodného ekvivalentu a kompletace... Je to fakt machr, tohle by pro něj bylo neco jako lego stavebnice s plánkem. :)

Akorát že já teď nemám cardtritges, musim si ještě chvilku počkat, buď v lednu, nebo v únpru je už konečně objednám, musim...
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    poradte prosim - mam doma tohle

a tohle

jak nejsnaz pouzit

aby ten velkej posilal noticky malymu a ten hral jak mu velkej piska a pritom abych toho gameboye nerozpajel do bezvedomi??

mozna mam i

nebo

ale ty uz sem asi ja kokot

DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    trošku OT možná, ale přesto se zeptám, viděl nekdy nekdo popř. slyšel tady tu věc v reálu?
    8GB herní konzole MP4 MP5 přehrávač 4.3TFT 16:9 (1377208754) - Aukro - Aukce OnLine
    http://aukro.cz/item1377208754_8gb_herni_konzole_mp4_mp5_prehravac_4_3tft_16_9.html
    emuluje to vpodstatě všechny nintendo mašiny až do 32bit a tak si říkám, že ta cena je celkem vpohodě vzhledem k tomu, že na aukru už se delší dobu nedá GB sehnat pod 500 a cena cartridge je nejakých tech 40 dolarů. hm?
    VACA
    VACA --- ---
    SIDE: jojo, lsdj teďkon 2$

SYPH1 & SIDE: hele když by jste chtěli zakupovat, možná by se vyplatilo udělat hromadnější objednávku ve více lidech, páč přez 150$ je poštovný zdarma...
    SIDE
    SIDE --- ---
    SYPH1:
    no ja bych to videl na
    EMS USB Cartridges [EMSUSB] - $38.50 : Nonfinite Electronics, Your source for everything Game Boy related!
    http://www.nonelectronics.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=2&products_id=112&zenid=ea5b964dfffa5daaf239db61fc775020
    46 USD i s postou je asi ok a licence (romka) lsdj stavala 1 usd (nebo euro, uz nevim)
    mozna si taky nejakou koupim. Skoda, ze neexistujou romky nanoloopu (jen dema)
    SYPH1
    SYPH1 --- ---
    hlásim se do klubu, dnes jsem získal bakeliťáka
    VACA: odkud objednáváš cartridže, nebo nejdou někde koupit v kamenoobchodu bo od někoho?

onehdá sem to viděl prodávat na tom spermafestu
    VACA
    VACA --- ---
    SIDE: Když budeš mít náladu, tak určitě něco zaznamenej, mě by to zajímalo...

Todle je právě jedna z věcí na kerou se těšim, že si člověk sebou prostě vezme gameboye, cartu s programem a muže tvořit kdekoliv....
    Jasně dneska v době laptopů, korgů monotronů a různejch podobnejch stvoření je to spíše sporadický tvrzení, protože si toho každej může vzít s sebou spousty, ale tohle je takový fakt ergonom...
    Navíc třeba ve vlaku/autobuse bych se necejtil pohodlně s otevřenym abletonem, ale s gameboyem v ruce určitě jo...

Původně sem myslel, že si právě nadělim carty k vánocům, ale nějak mi to nevyšlo, musim si ještě chvíly počkat. g

Ps: až narazim na nějakej pěknej musician-gameboy obrázek tak ho vyměnim za stávající... Ale tenhle se mi líbyl, protože z něj ta hudba přímo vyzařuje i když jak řikáš to neni o tom gameboy...
    SIDE
    SIDE --- ---
    VACA: to rozhodne nemusis :) ....ja to beru tak ze chiptune nebo 8bit se rika kvuli procerosu, ne zvukovymu cipu....ale tak je zajimavy, ze GB jede jenom 4bitovy PCM samply (mimochodem v LSDJ je to fakt poznat, samply 909 nejsou zrovna moc kopaci)

Ted sem si na vanocni prazdniny vzal Pocketa, LSDJ a Nanoloop, tak vam pak treba nejaky kousky, co vzniknou nahraju, jestli se k tomu dostanu:)
    VACA
    VACA --- ---
    SIDE: máš naprostou pravdu, ve všem :)

Čekal sem kdy se to proflákne s tym obrázkem, ale líbyl se mi moc, tak sem ho tam dal.. ;) je to na něm i vydět, jak ma vykuchanej ten display...

I stěma bitama, ale o game boy se v povědomí lidi mluví jako o 8bit muzice, i když je to jak řikáš 4bit zvuk... čemuž přesně nerozumim proč to tak je, ale je to celkem rozšířená "fáma"..

Můžeme to upravit, všechno
    SIDE
    SIDE --- ---
    jo jenom technicka...ta fotka na nastence je modovany Casio SK8, ktery ma sice 8bitovej zvuk, ale ten gameboy je tam jenom jako kastle pro kontroler. Jo a btw. gameboy nema 8bitovej, ale 4 bitovej PCM zvuk :) zbytek jsou DCO. 8bitovou ma jenom architekturu procesoru.
    VACA
    VACA --- ---
    RANCIDTEKK: měl jsem problém se zobrazením u emulátoru "basicboy" kterej umí i gb color, místo označený hodnoty tam bylo černý políčko..
    -Teď používám "gambatte_qt" kterej je jenom dmg emulátor, ale v pohodě. omlouvám se za spožděnou odpoveď

Na tom kompu to ale neni prostě ono, jednak to ovládání, na kompu je to takový krkolomný, věřim že když člověk drží v ruce GB tak je to rychlý, ale takhle používat 8 tlačítek z celí klávesnice...
    A pak teda hlavně ten zvuk... je prostě jinej, přijde mi takovej asi moc čistej. Ta špína mi tam prostě nějak chybí...
    RANCIDTEKK
    RANCIDTEKK --- ---
    VACA: s čím máš problém? seká se zvuk, nebo tam je takový divný prskání?
    VACA
    VACA --- ---
    Já jenom dávám report, že se moje cartridge odkládaj až po novim roce... Takže si ještě počkám.. :(

Zatim zkoušim LSDJ v emulaci, ale mám asi trochu problémy s emulováním GB...

Zkoušíte někdo emulovat?
    SIDE
    SIDE --- ---
    DOCKINEZ: no treba psp je o dost vic cistci na vystupu, ale zase ma tak o 10 dB slabsi signal...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SIDE: To mi prave taky prislo, kdyz jsem mel pustenej DS-10 a zapojil jsem ho do komba. Jen jsem si myslel, ze u zarizeni tohoto druhu je to proste normalni, holt kastle neni zadna poctiva plecharina, takze se stinenim to bude slabsi :)
    SIDE
    SIDE --- ---
    DOCKINEZ: DS neni potreba modovat, ale ma pomerne hodne zasumenej vystup
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    VACA: Na to srovnani zvuku jsem koukal. Disponuju jeste DS lite (s flash kartou), ta z testu vychazi taky dobre. Jen jsem se nedozvedel, jestli je potreba taky modovat zvukovy vystup, nebo jestli sluchatkova zdirka staci.
    SIDE
    SIDE --- ---
    ....ze subjektivniho dojmu mi nejlip vychazi nemodovanej DMG01, to zn. sedivej nebo Play It Loud barevny edice (ja mam kyberpruhlednej :) )....pro sound mod mu vubec nepomuze, spis naopak....u coloru je ale pro sound mod nutnosti, pac normalne protejka pres desku nejakej proud a vytvari docela neprijemnej brum.....takze podle me nemodovanej DMG01 staci

RANCIDTEKK: nene....jenom sem koukal, ja mam zlutej v mintu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam