• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Gore's legislation also helped fund the National Center for Supercomputing Applications at the University of Illinois, where a team of programmers, including Netscape founder Marc Andreessen, created the Mosaic Web browser, the commercial Internet's technological springboard. 'If it had been left to private industry, it wouldn't have happened,' Andreessen says of Gore's bill, 'at least, not until years later.'

    Připouštím, že Mosaic jsem poprvé viděl někdy v roce 1994 a okamžitě ovlivnil moje vnímání uživatelského rozhraní počítačů a počítačových sítí (ostatně, kdo ví, čím jsem se zabýval další 5 let 1995-2000, tak asi něco tuší). Takže ano - obor, který mě celý život živí, by zřejmě neexistoval, kdyby v té době americká legislativa investovala do zbrojení (je fakt, že po pádu železné opony by to fakt nebylo logické...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: no, "vymyslel" je silný slovo... ale všichni jsme se hodně smáli do tý doby, než se fakt zjistilo, že část těch peněz, které v roce 1991 vyloboval, byla skutečně použita pro rozvoj Internetu strategickým způsobem.

    jako v 90.letech,když byl tandem Clinton/Gore u moci, tak pochopitelně bylo v módě být kritický. Ale je fakt, že 90.léta byla globálně velmi optimistickým obdobím, a tehdejší image USA k tomu přispíval.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: jsme _česká_ politická strana. snažíme se získat seriózní informace o místním českém písečku, kde máme nedostatek politické tradice a mafiány všech kalibrů na všech levelech. (proti tomu je vzájemné špičkování oslích a sloních lobbyistů v USA vrchol politické kultury). popravdě, dění v USA - ale i kdekoliv jinde, Tunis, Sýrie, Egypt, Barma - se snažím sledovat proto, abych si udělal obraz o tom, jaké jsou šance demokracie a jak probíhají politické mechanismy v současné post-televizní, internetové éře. Nevíme popravdě úplně nikdo, jak to funguje.

    ale ten graf o tom dluhu, který jsem vyhrabal, je opravdu profláklý. vyplývají z něj stejná čísla, i když jsou vidět spíš vizuálně.

    s americkým státím dluhem se to má tak, jak se to má. většinu dluhopisů navíc drží Čína, která tak má v rukou strategický klíč k vážnému poškození americké ekonomiky. Čína není demokratická země a navíc konkuruje USA coby obrovský dovozce ropy (která se obchoduje v US dolarech, jak známo).

    přeber si to jak chceš. v relativně pacifistické, málo zbrojící Evropě můžeš státní dluh připsat na vrub sociálním demokratům a jejich politice sociálního státu. Ale republikáni v USA nejsou žádní škudliví Kalouskové: vznik amerického dluhu je paradoxně podobný dluhu řeckému - jak známo, Řecko patří co do výzbroje mezi evropskými zeměmi spíše mezi "jestřáby", ačkoliv pro to nemá ekonomické předpoklady.
    FESTER
    FESTER --- ---

    XCHAOS: hahahahhaha ty ses paradni znama fraska ze Al Gore vymysllel internet... ten si s tim udalal sam sobe totalni ostudu a vsichni z toho maji srandu... ted si me vazne rozesmal....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: máš na mysli Al Goreovu zásluhu o financování páteřní sítě v 90tých letech? v období internetového boomu, kdy se státní dluh snižoval? :-)

    Al Gore and information technology - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Al_Gore_and_information_technology
    http://en.wikipedia.org/wiki/Al_gore
    Internet pioneers Vint Cerf and Bob Kahn noted that, "as far back as the 1970s, Congressman Gore promoted the idea of high speed telecommunications as an engine for both economic growth and the improvement of our educational system.

    Faktem je, že ačkoliv Al Gore Internet fakt nevymyslel, tak ve správný moment přihrál dotace tím správným směrem. A pochopitelně... pro vás konzervativce teď není díky zvolené architektuře tak jednoduché odříznout od toho netu remcaly jako mě :-)
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: ty jako clen politicke party ... me prekvapuje ze tahas pochybne informace z twitteru... a netahas ze serioznejsich zdroju ktere jsou verejne dostupne...
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    zabavny auditko fakt :))
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    lol
    FESTER
    FESTER --- ---
    GPS je tez z military rozpoctu...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YMLADRIS: já sám jsem si problém s "inkluzivním hnutím" vyzkoušel právě v roce 2005, když jsem organizoval protestní koncert na Střeláku právě po rozehnání Czechteku. Dodneška mi vrtá hlavou, kde se tam vyrojilo během odpoledne tolik luxusně ožralých bezdomovců...
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: vojenske vydaje neni jenom rinceni zbrani jak se asi blahove domnivas... bez military rozpoctu nesedis dneska u internetu napriklad...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: ne. ale zdroj jsem si dokázal dohledat nezávisle.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Je fakt, že Obama dluh nesnižuje, a že při jeho výši je i nárůst jen o 23% hrozivý. Ale na druhou stranu - Clinton dluh snížil nejen inflací,ale i v absolutních číslech. Na třetí stranu - právě určité deregulace finančních trhů provedené za Clintona možná vedly ke krizi, která začala v roce 2008...

    Každopádně představa, že republikáni jsou nějak fiskálně zodpovědní, je naivní. Aby dodrželi sliby voličům, musí snižovat daně - ale současně nejsou připraveni škrtat např. vojenské výdaje.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: a napadlo te projit si rovnou CBO pdf dokumenty ktery maji verejne vyveseny na webu, aby sis overil, ze nectes hovadiny? :) Hadam ze ne.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    FESTER:

    FESTER: asi odsud - think 4 yourself - visjak ,))

    Debt increase by presidents: Reagan 186%, Bush 54% Clinton 41% Bush II 72% Obama 23%. Source CBO - think4yourself
    http://think4yourself.tumblr.com/post/8970584885/debt-increase-by-presidents-reagan-186-bush-54
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: via Twitter. zdroj je prý CBO,což je zřejmě zkratka pro Congressional Budget Office - popravdě, pro mě ta čísla nejsou úplně nová.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: zdroj? Tohle si napisu, ytisknu a zmackam za minutu :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Diky kluci za jednu lepsi ukazku prace s informacemi za druhou :) Fakt parada. Made my day.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    National debt by U.S. presidential terms - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/National_debt_by_U.S._presidential_terms
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam