• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street

    Vyhledávání ve zveřejněných dokumentech z Wikileaks "Cable Gate" : http://cablesearch.org/

    Původně založeno jako diskuze o WikiLeaks a obviněních proti Julianu Assangeovi - ale posléze jsme se dohodli zaměření debaty rozšířit i na volně související aktivity a hnutí, jejichž společným jmenovatelem je inovativní využití médií při vynucování větší transparentnosti globálních mocenských struktur různého druhu. Rozumné využívání internetu jako nového média je i zásada, kterou se v tomto klubu pokusíme uplatnovat - experimentujeme zde s demokratickou moderací.

    V tomto klubu se prosím snažte dodržovat obecné zásady slušného chování známé jako Netiketa - samozřejmě s přihlédnutím ke specifikům platformy NYX (slovo "e-mail" zaměnte za "příspěvek do diskuze", apod.). Rozhodně platí, že diskuze se účastní lidi s různým světonázorem, (sub)kulturní příslušností, apod. a nikdo by neměl být předem vyloučen. Moderace pomocí palců nahoru či dolů je preferována před odpovědmi typu "meleš sračky", apod. - nevhodné příspěvky nicméně nebudou mazány, protože samy o sobě jsou nejlepším důkazním materiálem, dokazujícím, že jejich autor je idiot. Pravděpodobně bude následovat anketa, jak to uděláme s mazáním offtopiců.

    Diskuze je "poloodoborná" - předpokládá se základní politický rozhled (typu že liberál není komunista, konzervativec není neonacista, apod.) a schopnost doložit svá tvrzení nějakým odkazem na alespoň trochu neutrální zdroj (Wikipedia.org je zde považována bez dalších debat za relevantní - zejména anglická nebo německá).

    Platí zde zatím jediná regulace, a tou je omezení na 1 příspěvek od jediného přispěvatele během 24 po sobě jdoucích hodin. Toto se počítá počínaje 8.12.2011, 17:00h. Podezření na porušení tohoto pravidla prosím hlaste moderátorovi soukromým vzkazem. Za porušení tohoto pravidla bude následovat R/O přístup do klubu napoprvé na 24h, potom na 7 dnů. Pokud mě narušitel kontaktuje soukromou poštou, že šlo o omyl, dám mu příležitost smazat po sobě příspěvky a spojit jich více do jednoho - pokud mě včas nekontaktuje, tak námatkou smažu ten, který mě bude připadat nejvíc offtopic.

    Děkujeme všem, kteří příspějí k tomu, že se tento klub stane místem nejkvalitnější, nejsvobodnější a nejneutrálnější politické diskuze a zpravodajství na celém NYXu !

    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: popravdě, kdyby wikileaks od začátku uzavřeli koalici s něčím jako http://bitcoin.org a od začátku se zaměřili spíše na decentralizované technologie, než na pronájem honosné podzemní serverovny, tak by mi to dávalo větší smysl.

    Já neříkám, že jsem nekritickým obdivovatelem Wikileaks: já vím poměrně jistě, že jsem anti-anti-wikileaks, což ovšem neznamená, že nemůžu současně věřit, že to Assange nezvoral. Já se pochopitelně snažím vymyslet sofistikovanější mechanisy změny, než Assange nebo OWS: ale to mi nemůže zabránit, aby tyhle kauzy pojal jako příklad něčeho, o čem je třeba získat přesnější informace, než z dnešních jednosměrných médií.
    FESTER
    FESTER --- ---
    NAGASAWA: asshole zebra pernize kde muze aby sam sebe udrtzel...
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: a zakladna jim jeste funguje? Tak nejak jsem za posledni roky zaznamenal to, ze se financne zhroutili diky tomu, ze Assange brojil proti platebnim systemum, ktery mu to nasledne vratili odstrihnutim od penezovodu, ktery mu zprostredkovavaly skrze svoje sluzby ehm.
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: ne v dalsi fazi bude ruske kulickove pocitadlo...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: asi nejde tak docela o zlikvidování kapitalismu, ale (zase jednou) o opravu drobných chyb, které hrozí, že povedou k jeho degeneraci směrem ke korporativismu.

    Pochop, v další fázi by už nebylo žádné Wi-Fi. Jen DRM.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: wikileaks mají základnu ve Švédsku:
    Amazing Pictures From WikiLeaks's Headquarters
    http://www.dyscario.com/travel-and-places/amazing-pictures-from-wikileakss-headquarters.html
    týká se jich tedy stejný šmírovací zákon (paradoxně dost možná v rozporu s nedávným rozhodnutím Evropského soudu)
    Evropský soud: poskytovatelé nemusí blokovat P2P sítě - Root.cz
    http://www.root.cz/zpravicky/evropsky-soud-poskytovatele-nemusi-blokovat-p2p-site/
    FESTER
    FESTER --- ---
    proste bojuji proti necemu bez ceho nemuzou zit a staveji na principech kapitalismu
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: jiste... zlikvidovat kapitalismus a pri tom vyuzivaji plody kapitalismu... :)
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: co to ma spolecneho s :

    Wikileaks, Manning, Island, Španělsko, OccupyWallStreet a další sociálně-mediální hnutí reflektující globální krizi
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    How Occupy Wall Street Is Building Its Own Internet [VIDEO]
    http://mashable.com/2011/11/14/how-occupy-wall-street-is-building-its-own-internet-video/
    jak je vidět, jsou to samí líní hipíci a bezdomovci, tohleto hnutí... :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ... zpět k Wikileaks. Švédsko,Piráti, Assange.... Facebook. A Google. A švédské zákony.
    http://www.ceskapozice.cz/zahranici/svetove-udalosti/facebook-miri-k-ledu-ochranci-dat-se-hrouti
    Například Google, který co se zacházení se soukromými informacemi týče, není pověstný zrovna přehnanou starostlivostí, již v minulosti prohlásil, že veškeré plány výstavby serveroven ve Švédsku ruší. Důvod? Právě zákon FRA.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: mrkni na statistiky diskuze. drtivá většina lidí odpadla, nestíhá to číst. všechno má svoje meze, svůj úhel pohledu ("wiki je moc nalevo") jsi tu už odprezentoval, a rád bych dal šanci i jiným pohledům na věc.
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: myslim ze ty jako obhajce trasparence... tak tu asi budu muset zverejnit mail jak sis pochvaloval u me ze tu neni nuda jak jsem se objevil... ze prej to obzivlo... :)
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: idiotsky
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---

    Bude se vyhlašovat anketa o 7 denním banu pro

    9 hlasy od 9 respondentů

      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      RUDOLF: řešením je, aby to FESTERa přestalo bavit, a odešel jinam.

      je fakt, že americká politika míchanice je tady mírně offtopic. já bych rád řešil témata, která jsou v názvu klubu - a společné mají mimo jiné to, že reagují na globální krizi. já sáhl trochu hlouběji do historie, to je pravda.

      problém je, že neocons fakt ani nejsou skutečná pravice: je to silová složka amerického politického spektra, která BTW dotace do zbrojního průmyslu pumpuje docela "socialisticky", dá se říct v Brežněvovském duchu (neocons byli takoví "anti-Brežněvové", ve své době možná měli smysl, ale po dalších 30ti letech ho fakt nemaj). Tea Party hnutí je z hlediska zhraniční politiky spíše izolacionistické - rozhodně to nejsou žádní neocons. Ti spíše teprve řeší, jak to hnutí využít pro svoje cíle....

      Takže tady je vidět, jak moc je dělení na levici a pravici dnes zastaralé.... těch rozměrů je tam daleko víc, a ty hlášky "wiki je nalevo" jsou fakt jak ten Klaus a "lyžování pravicové, snowboard levicový" (jo, jezdím na prkně, lyže mě nebaví, a někteří lidé ani netuší, že si Klaus dělal legraci, což ho neomlouvá).

      osobně bych FESTERA asi zneutralizoval vyhlášením max. počtu příspěvků za den. prostě 20 příspěvků od jednoho id a dost....
      FESTER
      FESTER --- ---
      Jeho syn Rand Paul... to je jina story

      Rand Paul ma vic rozumu nez taticek...
      FESTER
      FESTER --- ---
      XCHAOS: taky prej byt friendly s IRANem...
      FESTER
      FESTER --- ---
      XCHAOS: vim... taky neni muj favorit ten je u me skutecne uplne dole na zebricku ani neni na mem rebricku... je uplne mimo
      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      FESTER: vida, vida ... :-)

      hele, a víš, že ten Ron Paul, o kterým tvrdíš, že se "jen tváří napravo, ale ve skutečnosti je levičák", co tedy tu Tea Party (nenáviděnou levičáky, kvůli Palinové a tak) v podstatě rozjel, má současně jeden základní požadavek podobný se spoustou levicových teoretiků, co jsou v opozici proti rostoucímu vlivu finančních trhů? (protože oboje souvisí s FEDem?)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam