• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: tenhle graf není špatný... já všem vysvětluji, že třeba enviromentalistické hnutí je spíše určitou (velmi myšlenkově pokročilou) formou konzervativismu, než nějaká další mutace socialismu :-)

    Ale jak jsem varoval... v těhle základních pojmech by si měli lidi udělat pořádek jinde, ne v tomhle klubu. I když ten příspěvek jinak patří spíš k tomu lepšímu od tebe.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    FESTER: Amerika v kostce,)
    FESTER
    FESTER --- ---
    GAISAKA: co je spatne je to kdyz se ti goverment (left) moc sere do zivota
    FESTER
    FESTER --- ---
    todle si meli OWS demonstranto poridit pro sebe

    Magic Poop Collector - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=-IrlhLF1c3k&feature=player_embedded
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    FESTER: Njn, takhle na dálku ti diagnostiku neprovedu, ale asi sám víš, co je špatně...,))
    FESTER
    FESTER --- ---
    GAISAKA: co me zase nahani hruzu je modra
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    rad bych tu citoval sefapiratske strany z nize uvedeneho clanku a to primo vuci XCHAOSOVI:


    Není nebezpečnějšího lidského tvora než někoho, kdo rozhoduje na základě domněnky, že něčemu rozumí, a přitom o dané věci nemá ani ponětí.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    FESTER: Velmi vypovídající.. ta červená rodinka mi nahání husí kůži,) Self-reliant adult je hezký eufemismus pro konzervy,)
    FESTER
    FESTER --- ---
    FESTER
    FESTER --- ---
    NAGASAWA:
    FEMUR:

    a jedinej kdo dava podle Xchaose ruzumne prispevky je pochopitelne nikdo jinej nez Schwepz
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    XAJA:
    XCHAOS:
    Je pravda, že z johnsona si pamatuju právě akorát to, že Rousseau měl katetr, Marx neuspopkojivý sexuální život a že podváděl s datama. Tak nevím, je johnson bulvár, nebo mám nějaký skrytý sklony?,)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    "já popravdě na rovinu radši budu ze svých příjmů platit nějaké "výpalné" lidem, co dělat nechtějí"


    XCHAOS jsi zmrdi zmrd s tebou se neda ani diskutovat
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: predvadis tu slusnou ukazku ignorace a alibismu, jen co je pravda a tvoje konstrukty jak jejich excesy omluvit je jeste usmevnejsi nez pred tydnem, kdy se tu occupy hnuti prezentovalo coby prehlidka intelektualnich elit v zastoupeni stredni tridy. Bravo.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: neni to o recku? A ja myslel, ze kdyz je tu spanelsko OWS a dalsi socialne-medialni hnuti, ze to je i o recku anebo ne? A ze to nema spojitost, kdyz anarchisti z Black Blocku v Portlandu napadaji policisty kamenim a lahvemi? To nema logiku, stejne jako nema logiku, ze policie vytlaci po x tydnech demonstranty z parku, protoze je to tam hygienicky neunosne? A ze byli snad obkliceni policii a tim padem snad nemohli odejit? Neodpustim si posledni otaznik - nevynechal jsi prasky?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: tak pochopitelně: když dva měsíce kempuješ na ulici, dá se čekat, že se kolem toho nahromadí bordel. počítám to na konci už přitahovali jiný druh účastníků, než na začátku, apod.

    to podstatné je, že ten základní moment byl v jistém smyslu oprávněný: a nějaké odkazy jsem zmínil zde:
    [ XCHAOS @ Wikileaks, Manning, Island, Španělsko, OccupyWallStreet a další sociálně-mediální hnutí reflektující globální krizi ]
    a zde:
    [ XCHAOS @ Wikileaks, Manning, Island, Španělsko, OccupyWallStreet a další sociálně-mediální hnutí reflektující globální krizi ]
    XAJA
    XAJA --- ---
    NAGASAWA: až tak zlé to zase nebolo:) a marx na nedeľu? myslela som, že tieto časy sú už nenávratne za nami. pravda, viera moja je čím ďalej tým viac otriasaná:)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XAJA: ta kniha co zmiňuješ je dost trapná o sobě, protože ty osudy jsou tam poněkud vytržené z kontextu doby, ve které se odehrávaly: většina postav té doby by nám připadala jako tragikomické figurky, žijící v absurdně nehygienických a nedůstojných podmínkách v tehdejších uhelným mourem pokrytých evropských metropolích. nejn ti konkrétní "intelektuálové", které si vzal ten autor na paškál (tuším to vyšlo v nějakém katolickém vydavatelství, ta kniha, či co).

    vcelku i souhlasím, že Marx byl tragikomická figurka: ale každopádně to nebyl žádný krvavý revolucinář typu Lenina, nebo dokonce ohavný diktátor typu Stalina. Počítám za svůj život dokonce ani osobně nehodil jedinou zápalnou láhev na žádného policajte té doby (přesto, že diskutabilně v jeho době k tomu bylo více důvodů, než dnes...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: tohle ale není klub o riotech v Řecku... (vidíš snad, že bych rozšířil název klubu tímhle směrem?). Řecko je v mnoha ohledech uzavřená, pre-moderní, cechovní a sektářská společnost, na bývalý vojenský režim a represivní složky tam část populace má osobní vazby stejně, jako jiné lidé tam mají vazby na socialistický systém (jeden z mála, který se skutečně k bankortu dopracoval přímočarou fiskální nezodpovědostní, zatímco všude jinde je to výrazně složitější).

    Mezi policií a anarchisty tam probíhá něco na způsob krevní msty v balkánském stylu: čas od času jedna skupina té druhé prostě někoho zabije. Nic pěkného, ale s OWS to nesouvsí naprosto jinak.

    Nemůžeš proti demonstrantům používat na jednom konci světa pepřový sprej jen proto, že na druhém konci světa úplně jiní demonstranti hodili na policajty zápalnou láhev. To poněkud nemá logiku.

    Stejně tak nemá logiku dávat nepořádek po demonstrantech v LA (ovšem který vznikl, když byli bůhví jak dlouho obklíčeni policií, že...) do souvislosti s požadavky původního OWS shromáždění v New Yorku, které vyjadřovalo víceméně svoje požadavky pokud vím celkem civilizovaně a intelektuálně na výši.

    Prostě nejde dávat do jednoho pytle věci, co k sobě tak docela nepatří.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam