• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street

    Vyhledávání ve zveřejněných dokumentech z Wikileaks "Cable Gate" : http://cablesearch.org/

    Původně založeno jako diskuze o WikiLeaks a obviněních proti Julianu Assangeovi - ale posléze jsme se dohodli zaměření debaty rozšířit i na volně související aktivity a hnutí, jejichž společným jmenovatelem je inovativní využití médií při vynucování větší transparentnosti globálních mocenských struktur různého druhu. Rozumné využívání internetu jako nového média je i zásada, kterou se v tomto klubu pokusíme uplatnovat - experimentujeme zde s demokratickou moderací.

    V tomto klubu se prosím snažte dodržovat obecné zásady slušného chování známé jako Netiketa - samozřejmě s přihlédnutím ke specifikům platformy NYX (slovo "e-mail" zaměnte za "příspěvek do diskuze", apod.). Rozhodně platí, že diskuze se účastní lidi s různým světonázorem, (sub)kulturní příslušností, apod. a nikdo by neměl být předem vyloučen. Moderace pomocí palců nahoru či dolů je preferována před odpovědmi typu "meleš sračky", apod. - nevhodné příspěvky nicméně nebudou mazány, protože samy o sobě jsou nejlepším důkazním materiálem, dokazujícím, že jejich autor je idiot. Pravděpodobně bude následovat anketa, jak to uděláme s mazáním offtopiců.

    Diskuze je "poloodoborná" - předpokládá se základní politický rozhled (typu že liberál není komunista, konzervativec není neonacista, apod.) a schopnost doložit svá tvrzení nějakým odkazem na alespoň trochu neutrální zdroj (Wikipedia.org je zde považována bez dalších debat za relevantní - zejména anglická nebo německá).

    Platí zde zatím jediná regulace, a tou je omezení na 1 příspěvek od jediného přispěvatele během 24 po sobě jdoucích hodin. Toto se počítá počínaje 8.12.2011, 17:00h. Podezření na porušení tohoto pravidla prosím hlaste moderátorovi soukromým vzkazem. Za porušení tohoto pravidla bude následovat R/O přístup do klubu napoprvé na 24h, potom na 7 dnů. Pokud mě narušitel kontaktuje soukromou poštou, že šlo o omyl, dám mu příležitost smazat po sobě příspěvky a spojit jich více do jednoho - pokud mě včas nekontaktuje, tak námatkou smažu ten, který mě bude připadat nejvíc offtopic.

    Děkujeme všem, kteří příspějí k tomu, že se tento klub stane místem nejkvalitnější, nejsvobodnější a nejneutrálnější politické diskuze a zpravodajství na celém NYXu !

    rozbalit záhlaví
    BOREC
    BOREC --- ---
    FEMUR: casto ne, ale namysleny lojziky si rad projedu, stejne tak jako ty me tak neplakej bobisku.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    BOREC: casto lidem slidis na profilu, jestli neco nevystouras? 2.12...
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    BOREC: 1) jsem to pochopil, ale ironie je to zjevne cizi.
    2) zijes v bludech, neb nevim co ma spolecneho muj vyrok o dvou blbeccich tady na nyxu spolecneho s kvalitou ceske diplomacie:) respektive vidim kam se to snazis naroubovat, ale je mi lito to uz nekolik let nefunguje:)
    BOREC
    BOREC --- ---
    FEMUR: ne ja mluvil o tobe
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    BOREC: jaka diplomacie?zijes v bludech?
    jakoze predpokladas ze se xchaos bude nejak realizovat v cesky zahranicni politice, kterou nevnima jako politiku, protoze podle nej politikou neni, neb ji nevykonavaji voleni funckionari? no to bude kvalita.
    BOREC
    BOREC --- ---
    nj, to se pozna kvalita ceske diplomacie :)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    RADIQAL: !!!

    XCHAOS: no tak do toho. s takovym intelektualnim povlem se jinak nejedna.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: oslovení takovéhohle typu jsou vážně porušení netikety a samy o sobě by vystačily ban.
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    FEMUR: ???
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    S pozdravem posila Fester

    Occupy Wall Street Protesters Begin Hunger Strikes, Michael Moore Reportedly Horrified…:)
    Occupy Wall Street hunger strikes begin as one of the few remaining camps shut down by police | Mail Online
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2069835/Occupy-Wall-Street-hunger-strikes-begin-remaining-camps-shut-police.html

    Police: Anti-Occupy Seattle protester beaten near SCCC | Local & Regional | Seattle News, Weather, Sports, Breaking News | KOMO News
    http://www.komonews.com/news/local/Police-Anti-Occupy-Seattle-protestor-beaten-134951853.html

    FEMUR
    FEMUR --- ---
    XCHAOS: v pohode anglictina me zivi trapacku.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS: překlep: samozřejmě "naprosto nijak", ne "naprosto jinak".
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: asi lepší slzný plyn, než nervový plyn... ale toto je právě jádro mojí kritiky bitcoinu - že když už decentralizovaný globální mikroplatební systém, tak nevím proč nutně anonymní: já třeba uvažuju, že bych zkusil nepřijmat peníze, které "protekly" zbrojním průmyslem jakéhokoliv druhu (kdybych měl dost informací, jak to rozlišit).
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    NAGASAWA: Jakože tohle je moc i na mě, starýho pravdoláskaře,))
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    a podle fotky jsou oni demonstranti kreteni na entou, kteri nemaji o situaci v egypte ani poneti..

    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: ne nesmrtici prostedky nejsou tak docela nesmrtici, protoze maji sekundarni ucinky, kterym se vystavuje kazdy, kdo se dobrovolne ucastni demonstraci, kdy se diky stresovemu faktoru, zvysuje sance na umrti v ramci ruznych nemoci a dalsich dispozic. Samozrejme mohli izraelci pouzit proti utocicim palestincum stejne prostredky a hazet po nich kameni, granaty a strilech po nich ostrou munici, aby bylo podle tebe spravedlnosti ucineno zadost. Nesmrtici prostredky prochazeji vyvojem, coz svedci o snaze v humanistictejsim pristupu, nez v dobach minulych, pripadne v soucasnosti ve zbytku sveta, kde se pouziva strelivo. Jinak k rowdies a alkoholu - znam rowdies abstinenty, kteri jsou daleko agresivnejsi, nez jejich opili kolegove. Demonstrace pred onou tovarnou je leda tak usmevna tragikomedie, kor kdyz je vazana na palestinskou intifadu. Samozrejme na ni maji aktivisti pravo, stejne jako mam pravo svobodne si o nich prohlasit, ze jsou kreteni.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: nesmrtící prostředky nejsou tak docela nesmrtící, jak se ukazuje, že ... popravdě, smyslem všech těhle donucovacích prostředků je v první řadě 99% účastníků něčeho "nežádoucího" zastrašit. Zastrašení ovšem nemá ten efekt, když to použiješ v případech vyjmenovaných v tom článku: jinými slovy, v mezinárodním obchodu se zbraněmi ti projdou věci, které by ti jako drobnému místnímu živnostníčkovi neprošly ani náhodou. (A ano, když už mám být idiot - radši dám přednost té užitečnosti - i když etymologii tohohle spojení znám, ano)

    NAGASAWA: problém je spíš v prodeji alkoholu rowdies :-) ale to je celkově problém starý, jako celá lidská civilizace... alkohol dělá s lidmi asi tak 1000 různých věcí a z toho dobrá polovina je tak či onak životu nebezpečných... ale kvůli té druhé polovině si ho holt nikdo vzít nenechá (ani já ne). No comment k tomuto... snad jen, že donucovací prostředky by se měly prodávat někomu, kdo jaksi dokáže, že je způsobilý je využít tak, jak jsou určené - a ne anonymně přes půl zeměkoule. Ale to už bychom se dostali i k "nevinnému" prodeji čínských mačet do Rwandy, apod... neříkám, že znám jednoduchá řešení.

    (doneslo se ke mě info od profesionála, pracujícího jako člen ochranky na fotbale: když Baníkovcům zakázali nože nože, začali si nosit vidličky. když zakázali i vidličky, začali nosit lžíce :-)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Jinak predpokladam, ze nasazeni slzneho plynu proti rowdies, nepovolenym srazum neonacistu a spol. plne schvalujes.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: predpokladam, ze bys tam spolu s temi uzitecnymi idioty sel protestovat taky a omezil tak vyrobu nesmrticich prostredku, abysme se vratili do casu konce devatenacteho stoleti, kdy se do demonstrantu strilelo, stejne jako se do nich rovnou strili na celem blizkem vychode :) Za prvni intifady palestinci pouzivali kameni, molotovy, granaty a strelne zbrane, takze bylo nasazeni slzaku naprosto adekvatni. Pokud by izraelci nerozhaneli dav slzakem, tak do nich mohli podle tvoji logiky rovnou strilet, pripadne je premlouvat, aby sli do kina.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam