• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street

    Vyhledávání ve zveřejněných dokumentech z Wikileaks "Cable Gate" : http://cablesearch.org/

    Původně založeno jako diskuze o WikiLeaks a obviněních proti Julianu Assangeovi - ale posléze jsme se dohodli zaměření debaty rozšířit i na volně související aktivity a hnutí, jejichž společným jmenovatelem je inovativní využití médií při vynucování větší transparentnosti globálních mocenských struktur různého druhu. Rozumné využívání internetu jako nového média je i zásada, kterou se v tomto klubu pokusíme uplatnovat - experimentujeme zde s demokratickou moderací.

    V tomto klubu se prosím snažte dodržovat obecné zásady slušného chování známé jako Netiketa - samozřejmě s přihlédnutím ke specifikům platformy NYX (slovo "e-mail" zaměnte za "příspěvek do diskuze", apod.). Rozhodně platí, že diskuze se účastní lidi s různým světonázorem, (sub)kulturní příslušností, apod. a nikdo by neměl být předem vyloučen. Moderace pomocí palců nahoru či dolů je preferována před odpovědmi typu "meleš sračky", apod. - nevhodné příspěvky nicméně nebudou mazány, protože samy o sobě jsou nejlepším důkazním materiálem, dokazujícím, že jejich autor je idiot. Pravděpodobně bude následovat anketa, jak to uděláme s mazáním offtopiců.

    Diskuze je "poloodoborná" - předpokládá se základní politický rozhled (typu že liberál není komunista, konzervativec není neonacista, apod.) a schopnost doložit svá tvrzení nějakým odkazem na alespoň trochu neutrální zdroj (Wikipedia.org je zde považována bez dalších debat za relevantní - zejména anglická nebo německá).

    Platí zde zatím jediná regulace, a tou je omezení na 1 příspěvek od jediného přispěvatele během 24 po sobě jdoucích hodin. Toto se počítá počínaje 8.12.2011, 17:00h. Podezření na porušení tohoto pravidla prosím hlaste moderátorovi soukromým vzkazem. Za porušení tohoto pravidla bude následovat R/O přístup do klubu napoprvé na 24h, potom na 7 dnů. Pokud mě narušitel kontaktuje soukromou poštou, že šlo o omyl, dám mu příležitost smazat po sobě příspěvky a spojit jich více do jednoho - pokud mě včas nekontaktuje, tak námatkou smažu ten, který mě bude připadat nejvíc offtopic.

    Děkujeme všem, kteří příspějí k tomu, že se tento klub stane místem nejkvalitnější, nejsvobodnější a nejneutrálnější politické diskuze a zpravodajství na celém NYXu !

    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER:
    KERRAY: vypadá to, že je to trochu složitější. když se tohle snažíš googlit, najdeš skutečně hlavně blogy, které je z toho obviňují.

    Tea Party je mnohovrstevnaté hnutí... začalo jako libertariánské, tedy skutečně to bylo o těch daních (ačkoliv hodnota peněz v dnešní době není nic samozřejmého - tam, kde liberálové peníze vnímají spíš jako informační, komunikační kanál, tam je konzervativci vnímají jako "dokonale vzácný zdroj" - což popravdě nejsou, a pochopitelně největší zájem na tom, aby byly, mají ti, pro které to vzácný zdroj není - což patří mezi zajímavé ekonomické paradoxy, každopádně :-)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    FESTER: moje mýlka, takhle to nezaznělo, takže to klidně pomiň... nacházím jen ty předvolební letáčky se zaměřovačem - http://gawker.com/5728545/shot-congresswoman-was-in-sarah-palins-crosshairs

    ale proč ne, tea party je hnutí bez chybičky - přesto se v některých bodech shoduje s takovými "lidmi", jako jsou ti, co se účastní OWS protestů... takže - dávají některé body OWS hnutí smysl?
    FESTER
    FESTER --- ---
    KERRAY: opravdu... zdroj ???
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    FESTER: mimo jiné nepříliš zastírané výzvy typu "zastřelte Obamu", ale to chápu, že se ti líbí :)
    FESTER
    FESTER --- ---
    lepe receno jake problemy Tea party delali ze je dokonce i mainstream media nazyvalo teroristy... ???

    jaky bordel tea party nadelalo s porovnanim OWS ???
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    FESTER: nic jiného jsem ani nečekal... ale teď to přijde - přijde mi naprosto vhodné říct - "některé z cílů tea party dávají smysl", ačkoliv moje shoda s tím hnutím je jinak minimální
    přijde mi, že pokud ty nedokážeš říct to stejné naopak, tzn "některé z cílu OWS dávají smysl", přestože jsou ti tak hrozně odporní, je asi zbytečné mít tě tu jako partnera k diskuzi a ne jen na pozorování jako laboratorní experiment
    FESTER
    FESTER --- ---
    KERRAY: visit a ja tea party Jake problem nevidim
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    FESTER: u tea party je trochu problém, že vedle těchhle věcí typu "recall zkorumovanych politiku" ještě fanaticky prosazují věci typu "zakažte whatever" na základě svých pomýlených americko-křesťanských hodnot
    FESTER
    FESTER --- ---
    SCHWEPZ: jiste ze vidim co je pali a pali i me... napr masivni utraceni governmentu... ale jak oni to resi... neni reseni problemu
    kdyby radsi spojili sily napr s tea party posbirali podpisy na recall zkorumpovanych politiku jako napr Pelosi tak maji vetsi sanci uspet... tak jak se chovaji ted tim si akorat obratili zada verejnosti k sobe....
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Síla života v pravdě - Jeffrey D. Sachs - Project Syndicate
    http://www.project-syndicate.org/commentary/sachs185/Czech

    Tyto pilíře morálního vedení obvykle čerpaly z dalších příkladů, včetně příkladu Mahátmy Gándhího, jenž dal vlastnímu životopisu název Můj experiment s pravdou. Všichni věřili, že pravda, vědecká i mravní, může nakonec zvítězit nad jakoukoliv falangou lží a síly. Mnozí ve službě tohoto přesvědčení zemřeli, ale všichni, kdo dnes žijeme, sklízíme plody jejich víry v sílu pravdy v akci.
    (...)
    Realitou dneška je svět, v němž se bohatství přetavuje v moc a ta se poté zneužívá s cílem rozšířit osobní bohatství na úkor chudých lidí a životního prostředí. Když mocní ničí přírodu, pod falešnými záminkami rozpoutávají války, rozdmýchávají sociální neklid a přehlížejí nelehký úděl chudých, jako by si neuvědomovali, že za to zaplatí vysokou cenu i oni sami a jejich děti.
    (...)
    Oproti těmto titánům disentu jsme vybaveni nástroji sociálních médií, takže můžeme šířit slovo, překonávat izolaci a mobilizovat miliony na podporu reforem a obnovy. Mnozí z nás se těší alespoň minimální svobodě vyjadřování a shromažďování, ačkoliv i tyto svobody jsou těžce vydobyté, nedokonalé a křehké. Ze všeho nejhlubší, nejdůležitější a nejpřínosnější však je, že jsme byli obdařeni také trvalou inspirací Havlovým životem v pravdě.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FESTER: Já se ptal na to, jestli existuje něco, co oni kritizují a tebe to taky pálí, taky v tom vidíš problém.
    Ale zjevně jsi na duchu natolik mdlý, že nemá cenu se dále pokoušet o nějakou dyadickou komunikaci...
    FESTER
    FESTER --- ---
    SCHWEPZ: bylo ti odpovezeno... jsou to chulogani povaleci fetaci a banda lina ktera by chtela vse zadarmo... akorat ty to nechces chapat...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FESTER: panenko skákavá...to je přeci jedno, jestli si dělal v té nebo druhé továrně!
    Zkus se opravdu zamyslet a odpovědět mi na to, na co jsem se ptal. Předem díky za ochotu!
    FESTER
    FESTER --- ---
    SCHWEPZ: vybusniny, vyrabeli jsme ignition pro auta air bags... przci jsem tam ztratil pac automobilovy prumysl byl v hajzliku... company se odstehovala do CR a to do vsetina.. znamena to snad ze jsem mel jit stavkovat jako 99% ? ne.. hledat si praci... na rozdil od fnukajicich ows jsem naselmpraci a to v miste kde je nezamestmanost vyssi nez cely usa a to 14% na rozdil celomusa 9%....
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FESTER: Upřimně - řekni mi, jestli sis uvědomil, že se v drtivé většině svých příspěvků zaměřuješ na to, jaký jsou protestující (do jednoho pytle s nima!!) chuligáni a vandalové a jaký průběh mají demonstrace. A ty fenomény, které se nutně musí týkat i tebe (kdysi si psal, že děláš v nějaké fabrice na výbušninu) ignoruješ.

    Přitom je v tvém zájmu, aby se některé tendence propojování korporátního světa a vrcholné politiky okleštili. A teď prosím nereaguj tím, že Obama utrácí (možná) a že za vše může (to asi ne), a poctivě se zamysli, zdali opravdu nenajdeš NĚCO, co máš s OBSAHEM KRITIKY (ne formou) společného, s čím souhlasíš.

    Budu rád, když to zformuješ do pár vět, ale prosím bez Obamy a ideologických klišé. Bavme se o jádru témat protestu OWS.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Forum bylo samozřejmě provázeno protesty...

    Occupy trying to occupy the Open Forum Davos ... - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=0E6906EjTdE&feature=related

    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Sedláček mluví při zahájení Davoského fóra i o hnutí OWS

    Sedlacek at Open Forum Davos 2012 Remodelling Capitalism - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=G_PwRy41noI

    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Je docela zajímavé přečíst si závěrečnou zprávu z Davoského fóra
    http://www.weforum.org/
    (The World Economic Forum is an independent international organization committed to improving the state of the world by engaging business, political, academic and other leaders of society to shape global, regional and industry agendas.)

    Často se tam zmiňuje problém NESOUMĚŘITELNOSTI (rozevírání nůžek) v distribucu bohatství a jak to OHROŽUJE FUNDAMENTY SPOLEČNOSTI.
    * Mluví se tam o tom, kolik majetku má jedno procento světové populace a jak jim tento kapitál dnem a nocí bobtná - ve srovnání s marginalizovanými skupinami obyvatel.
    * Mluví se tam o hnutí nespokojených
    * O mnohých dalších globálních rizicích

    Zakladatel fóra Klaus Schwab prohlásil, že nynější protikapitalistická nálada přerůstající až v "dystopii" může vyvolat v globální ekonomice "spirálu poklesu, prohlubovanou dále sociálními otřesy protekcionismem, nacionalismem a populismem".


    „Jsem překvapen, že tady to prošlo bez odporu a všichni se shodují, že je třeba se systémem něco dělat, a to je důležité pro politiky,“ říká Sedláček.
    http://byznys.ihned.cz/c1-54534300-tomas-sedlacek-z-davosu-politici-nevi-jak-resit-evropskou-krizi

    TADY JE TA ZPRÁVA A DALŠÍ INFA:
    http://reports.weforum.org/global-risks-2012/

    A TADY
    http://www.weforum.org/s?s=report+download

    Seeds of Dystopia
    “For the first time in generations, many people no longer believe that their children will grow up to enjoy a higher standard of living than theirs,”
    said Lee Howell, the World Economic Forum Managing Director responsible for the report. “This new malaise is particularly acute in the industrialized countries that historically have been a source of great confidence and bold ideas.” Bulging populations of young people with few prospects, growing numbers of retirees depending on debt-saddled states (stoking fiscal imbalances) and the expanding gap between rich and poor are all fuelling resentment worldwide. Collectively, these trends risk undoing the progress that globalization has brought.

    ZELA23
    ZELA23 --- ---
    Vojín Manning byl navržen na Nobelovu cenu míru, v USA ho čeká soud - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/clanek/12497-vojin-manning-byl-navrzen-na-nobelovu-cenu-miru-v-usa-ho-ceka-soud
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Ale no tááák....přeci se tu nebudeme jenom plácat po zádech.
    Fester má právo na svůj názor a zatím ho prezentuje slušně a v rozumném množství.
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    FESTER: pletes se - jiny nazor se pro me nerovna troll. a proc pouzivas to mnozny cislo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam