• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    ENKIE: inteligentnim se za prachy nestanes. vzdelanym mozna, ale to muzes bejt sebevzdelanejsi a chcipnes pak hlady kdyz to neumis vyuzit , coz je znamkainteligence. a tu si fakt nekoupis.. muzes na to mit papir, ten si koupis, ale samotnou skill ne:)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    ENKIE: naprosta hovadina. imbecil neschopnej udrzet skalpel asi nebude dobrej chirurg jen proto ze chce vid?:)))
    FESTER
    FESTER --- ---
    ENKIE: hehehe
    ...je ochoten zaplatit... takze ochota platit je u tebe vyhlaseni bankrotu ??? :)
    FESTER
    FESTER --- ---
    TRAVIX: na skolach jsou ze dvou dovodu:

    protoze je system nuti a strasi ze bez skol budou v zivote zivorit
    z prestiznich zalezitosti ja mam tolik a tolik skol.. kolik ty ??? 1 ??? ty ses ale blbej a nestudovanej
    na moji adresu uz jsem to tady NYXu1000x.. co mas za skoly ??? zvlaste v tom byl vyhlaseny ID Marneyy
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    TRAVIX: Ja s tim teda naprosto nesouhlasim. Vzdelani je pro toho, kdo ho chce, je ochoten pro sve vzdelavani se neco udelat, a je ochoten za to vse zaplatit. Je to pozitek, jako kazdy jiny - investice, ktere nese v sobe urcite riziko, spekulace, individualni zajem. Neni zadny univerzalne platny a smysluplny duvod, proc by cokoliv nejak byt "melo", vcetne vzdelani. A sebedelsi diskusi k zadnemu takovemu duvodu nelze dojit.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    FEMUR: otazkou je jak pak ohlidat pomer platicich/neplaticich..
    FESTER
    FESTER --- ---
    useful idiot :

    Occupy Protester Trashes U.S. President on Iranian Press TV
    Occupy Protester Trashes U.S. President on Iranian Press TV | Washington Free Beacon
    http://freebeacon.com/headline-occupy-protester-bashes-obama-media-on-iranian-press-tv/
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    asi utopie, ale za me - skolne ANO, a penize z nej do specialnich univerzitnich fondu, ze kterych se calne skolne nemajetnym nadanym studentum. problem je ze nase spolecnost neni na takovouhle solidaritu, spoluucast stavena. s tim ze prime financovani studijnima pujckama pres BANKOVNI domy nelze. at si pujcujou treba od skol, systemem, promineme skolne ale tyjako revans budes u nas pusobit - tam je zajisteno ze skola fakt bude chtit aby dotycny dostudoval kvalitne aby delal repre. bance je u prdele jdstli dostudujes nebo ne. /otazka je jak nastavit aby banky nesly s kriterii dolu aby mohly nabrat vice lidi , sice z toho maj nulovej primej financni profit, ale lidskou silu po dobu par let vystudovanou tak jen tak nenajdes.. no to jejen pa uvah na dany tema.
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    SCHWEPZ: "vzdelani ma byt predevsim pro ty co na to maji. intelektualne." + "vzdelani ma byt vyberovy ale podle kriterii intelektovych. zadnych jinych"

    Taktéž souhlasím, jsem rád, že jsme se tak hezky shodli. Takže, kdo to zaplatí?
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    "Proč jdou na VŠ, když...."

    xkcd: 11th Grade
    http://xkcd.com/519/

    (musím říct, že pro mou aktuální kariéru tohle platí stoprocentně :-) )
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    SCHWEPZ: No... To se ptám já. Proč jdou na VŠ, nestačilo by se vyučit? Když jsou teda ty finanční podmínky tak hrozné...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    TRAVIX: Jasný...proč jdou na VŠ, nestačilo by se vyučit? :)
    FEMUR: Ta konspirace je klišé: řekněme že šlo o ("tajný") vliv bankovní lobby na podobu té agendy. Ale to je jen dohad. Ale víš sám dobře, jak jsou některé lobby silné a jaký mají leckdy vliv na podobu legislativy...

    "vzdelani ma byt predevsim pro ty co na to maji. intelektualne." + "vzdelani ma byt vyberovy ale podle kriterii intelektovych. zadnych jinych"
    To si mě potěšil, jsem rád že mohu souhlasit.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    TRAVIX: citi se povinovani tzv spolecenskym diktatem a naplneni svych ambici jim veli chovat se jako kreteni a pujcit si i kdyz jim dost casto musi byt jasne, ze to nebudou schopni splatit:))
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    SCHWEPZ: Položím protiotázku: Pokud se v Británii a USA platí tak vysoké školné, studentské úvěry zadluží studenty až do konce života a spousta studentů vyhlásí bankrot hned poté, co vyjdou ze školy...

    Proč to studenti dělají?
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    imho to neni konspirace, ale imbecilni snaha uradu to regulovat, pricemz jim nedochazi, ze si tim jen sijou bic pac bankovni domy hned nabidnou produkty jak to financovat. vzdelani pro vsechny je hezka vec, ale v realu naprosto nepouzitelna. vzdelani ma byt predevsim pro ty co na to maji. intelektualne. v tuto chvili je to pro vsechny a predevsim co na to maji financne ( coz vydrzelo jen chvili) a ted na to maji uplne vsichni pac i ten posledni jarda novak si proste na skolny pujci a byt nema dle svych intelektualnich schopnosti sanci dosahnout na stejnou pozici jako pepap vomacka se stejnym titulem tak ma MGR a pujcku jako krava na krku.

    epic fail. vzdelani ma byt vyberovy ale podle kriterii intelektovych. zadnych jinych at to stoji ty sileny penize, ale at je to pak prave diky penezum ( univerzitni fondy) mozny zafinancovata i schopnym nemajetnym.. nicmene je to brutal byznys tak co.. UNI sou relativne zdopovedne. stat je nezodpovedny protote nenastavuje podminky /tam je to ale na svetomnazoru kazdeho z nas jak k tomu pristoupi/ banky se chovaji jen trzne, takze nejvetsi problem je kde? no jako vzdy u blbejch jedincu, co nejsou schopny racionalne uvazovat. muzou si za to lide v dluhove pasti vetsinou sami ...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FEMUR: Je to tak...prof. Keller v této knize na tvrdých datech http://www.uloz.to/xfnTnwu/vzdelanostni-spolecnost-keller-tvrdy-szh-pdf ukazuje jak se mění představy o vzděláni, co diplom umožňuje ...a ukazuje na to, že dnes lidi "to Bc./Mgr" musí mít, páč to mají "přeci všichni kamarádi" a byla by to konkurenční nevýhoda to "nemít" :/

    "Většina Američanů vnímá univerzitní vzdělání jako základní předpoklad zajištění průměrného příjmu," stojí ve studii NACBA.

    No a k té "konspiraci"....jde o to, proč třeba v UK udělali takovou legislativu jakou udělali (pamatuješ na ty masivní rioty??*) a jestli ta legislativa není šitá na míru bankovním domům a podobným šíbrům. Podezření tu je...

    "Britská vláda rozhodla, že univerzitní studenti v Anglii a ve Walesu budou od podzimu r.2012 platit univerzitní školné ve výši až 9000 liber (270 000 Kč) ročně. Poradenský pořad rozhlasu BBC, zabývající se finančními otázkami, propočítal, co to pro absolventy univerzit bude znamenat.

    Školné se nebude platit předem, ani během studia, ale každému studentu vznikne dluh, který student začne splácet až poté, co začne vydělávat nejméně 21 000 liber ročně. Dluh bude splácet částkou rovnající se 7 procentům z částky, kterou vydělá nad 21 000 liber ročně, a to maximálně po dobu 30 let.

    Na rozdíl od dosavadních studentských půjček, z těchto nových studentských půjček budou dlužníci platit komerční úroky! Určila to britská vláda. Pořad Moneybox vypočítal, že většina absolventů britských univerzit nikdy dluh za školné nesplatí, přestože ho budou platit celých 30 let. Dluh se totiž za tu dobu v důsledku úroků více než zdvojnásobí."

    *
    Rozzuření britští studenti napadli auto s princem Charlesem — Svět — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/109458-rozzureni-britsti-studenti-napadli-auto-s-princem-charlesem/
    British student fee protest turns violent| Reuters
    http://www.reuters.com/article/2010/11/10/us-britain-universities-idUSTRE6A956Y20101110
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    SCHWEPZ: no to je spis nezvladnuta krivka narustu "nutnosti" mit kvalitni vzdelani, kdy diplom z prestizni univerzity je branou na skvela mista a lide nejsou soudni a jdou po tom jak slepice po flusu.. neco a la obsese s tituly v CR. i kdyz koreny to ma jine.. nicmene ta dluhova krivka neni nijak konspiracni, proste jen castky za vzdelani jsou rostouci, a pritom bankovni produkty taky /jejich sire, nabidka/ stal se z toho byznys.. a navic je to dano i jednim z tupo ukazatelu, kdy se do "rozvninutosti" zeme dava pocet absoloventu VS. coz je naprostej nesmysl. /muzeme videt sami kolik ma Cr absooventu " vs" ale jaka je to ve skutecnosti intelektualni disbalanc. mezi ujak a MUNI nebo UK. nebo i v ramci samotnejch univerzit.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FEMUR: Kdybych chtěl být konspirativní paranoik :) tak napíšu, že to může být záměr, protože lidi, kteří mají dluhy "drží hubu a krok" a jsou "snadněji ovladatelní", ale neumím to samozřejmě nijak dokázat :) Je to jen takový povrchní dojem.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    SCHWEPZ: jj tohle bude silenej pruser.. ale mega.

    jeste ze mam studentskou pujcku bez urcnou a v ramci sirsi rodiny..predstava jak si na vzdelani pujcim nekolik desitek tisic dolaru a pak vystuduju a budu muset vyhlasit bankrot , vubec zacit produktivni zivot s dluhem kolem tri mega musi bejt super. holt ale t
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Helemese, novej pan domaci. Tuhle jsem so dovolil, par svesticek ze zahradky pane spravce..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam