FESTER: jasně... ještě bys mohl omylem
uvěřit něčemu, co píšou, že :-))
Já jsem ještě z generace, která v dětství poslouchala JAK komunistickou televizi (a později Gorbačovovy perestrojkové média, což bylo ještě něco dalšího), TAK i Svobodnou Evropu a Hlas Ameriky - byli jsme zvyklí naslouchat protichůdným tvrzením - a hledat, co z toho může být otevřená lež, co propaganda a co je jen nepodstatný informační šum. V podstatě jsem zvyklý, že jsou mi prezentovány dva navzájem zcela nesmiřitelné obrazy světa - a že oba přitom mohou obsahovat nějaké pravdivé jádro, a soutěží spíš v tom, od čeho se podaří odvést pozornost.
V zásadě tedy rozhodně vždy budu sledovat média "pravá" i "levá", prezentující navzájem protichůdné názory a cíleně odvádějící pozornost od toho či onoho: je to jediná cesta, jak si udělat vlastní názor. (viz též Václav Bělohradský, a jeho definice "pravičáka" i "levičáka" jako někoho, kdo vůbec neuznávám legitimitu druhého postoje či uspořádání společnosti za žádných okolností - nakonec ani v rámci demokratické kontroly nad vykonáváním státní moci...)