• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    S_TEJK
    S_TEJK --- ---
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    (...) některým kapitalistům se dá odpustit, že nerozpoznali, kam povede učení Adama Smithe v rukou zkorumpovaných politiků a bankéřů z Wall Street. Avšak většina dnešních kapitalistů stále nevidí očividné, neuznávají nedostatky systému a pokračují ve stejném jednání, které nás přivedlo do problémů (jako např. zlegalizovaná korupce, zadlužování a nadbytečné zvyšování státních výdajů). Svým způsobem se chovají obdobně jako komunisté na konci osmdesátých let, kteří ve svých úlohách vydrželi až do chvíle, kdy se jim systém rozpadl pod rukama.

    Milion nových komunistů (ne z KSČM). Všude mezi námi - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/blogy-a-nazory/komentare/clanek.phtml?id=751070
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    "Nynější krize není finanční, nýbrž i hodnotová. Nadnárodní koncerny a finanční giganti dostali prostor a klid, aby za nezájmu blahobytem otupělé společnosti prorůstali do politiky jednotlivých států.

    Ne náhodou právě ze Španělska, zasaženého "privatizací politiky" možná nejvíce, vzešel impulz k nápravě. Hnutí 15.května sdružující pod svými křídly různé občanské platformy zahájilo v květnu 2011 na náměstích celé země protestní schůze a debaty se snahou vrátit politiku do rukou široké veřejnosti. Odprivatizovat politiku a vrátit ji do rukou "občanů scházejících se na náměstích" může být jedna z cest, jak z nynější společenská krize se ctí vybruslit".

    Jan Střítecký, hispanista, jeden ze dvou laureátů hlavní Iberoamerické ceny za rok 2011
    MF Dnes, sobota, příloha "Kavárna",
    FESTER
    FESTER --- ---
    More Than 60 Leftists Rampage Through Oakland On Fourth of July, Spray Paint “Kill Cops” On Police Headquarters, Set Fires…

    Police: Occupy march in Oakland leaves wake of vandalism - Inside Bay Area
    http://www.insidebayarea.com/news/ci_21012927/police-occupy-march-oakland-leaves-wake-vandalism
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    k původnímu tématu klubu (před přejmenováním)
    We're not after Assange: US ambassador | SBS World News
    http://www.sbs.com.au/news/article/1665896/We-re-not-after-Assange-US-ambassador
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    FESTER: To mas naprosto pravdu, ale podle mne pro Ameriku (potazmo Evropu) neni nejlepsi reseni tuhle situaci chapat jako otazku konkurenceschopnosti na urovni statu, a absurdne se tak snazit pripodobnovat Cine ve vecech jako je zivotni uroven obycejnych lidi nebo distribuce moci (tedy i predevsim penez).

    To ze se do Ameriky muze vyhodne dovazet a prodavat zbozi vyrobeny za nelidskych az otrockych podminek v Cine je otazka legislativni a ne trzne ekonomicka. Neni nic jednodusiho nez prodej zbozi vyrobeny otroky a prodavany otrokari zakazat/znesnadnit, opacnym spusobem jak ho Reganova administrativa povolila/usnadnila.

    Az za mnou prijde nejakej kapitalista a rekne my "Vis co, musis se stat otrokem pokud chces praci, protoze v Cine jsou otroci a ja muzu vyrabet tam. A taky byjsi se mel u mne zadluzit na generace dopredu, protoze ja tebou a dalsimi otroky vyrobeny zbozi vam potrebuju prodavat s profitem. A pak budem uzasne progresivni a konkurence schopna zeme"

    Tak mu asi odpovim "Vis co, muj otec, muj deda a vsichni nasi predci tady po generace neco nebudovali a obcas i nebraly zbran do ruky a nebojovali jen proto abych ja se mel hur a byl zas znova nevolnik. Takze je cas abych ctil jejich praci, a jejich pamatku, abych taky sam neco prispel a nechal tem co prijdou po mne a nenechal si od tebe srat na hlavu. Takze zase vezmu zbran do ruky a spolu s ostatnima nazenem tebe a tobe podobny na vor a poslem vas do Ciny, at si tam zijete svuj kapitalistickej sen. Protoze my se tady bez vas obejdem."
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FESTER: jedná se o relativně dlouhodobý trend, který graduje po pádu bipolárního světa (1990) a především pak v posledních dekádách. Je to trend (jednoduše: rozevírání nůžek, mizení střídání třídy), který je relativně nezávislý na střídání rep-dem administrativ (v USA, v EU je to trochu jinak). Nebuď tak ideologicky vyhraněný a otevři oči korporátním tlakům $ v pozadí rep/dem governance ,)
    GRENDAL
    GRENDAL --- ---
    FESTER: to ale vubec nesouvisi s tim, kdo tam je nyni.
    Ostatne v tom clanku pisi, ze tohle zacalo okolo roku 1980 a ze v podstate se to od te doby zhorsuje...
    FESTER
    FESTER --- ---
    SCHWEPZ: a kdopak v teto tobe udavane periode je presidentem ?

    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Americký sen je mýtus | EKONOM.IHNED.CZ - byznys & politika
    http://ekonom.ihned.cz/c1-56233470-americky-sen-je-mytus

    V současnosti čísla prozrazují, že americký sen je mýtus. Rovnost příležitostí je dnes ve Spojených státech menší než v Evropě - či v kterékoli jiné vyspělé průmyslové zemi, pro niž existují data.

    Právě to je jeden z důvodů, proč v Americe nacházíme nejvyšší míru nerovnosti ze všech vyspělých zemí - a odstup od ostatních narůstá.



    Během "oživení" let 2009 až 2010 pouhé 1 procento lidí s nejvyššími příjmy ukořistilo 93 procent růstu příjmů.
    FESTER
    FESTER --- ---
    FEMUR: problem je ovsem jinde... rikaji corporate profit ale nerikaji kde... vezmeme napriklad jenom Apple.. jejich nejvetsi profit je prave v cine... dela vse manufakturing by outsourcing do ciny a veskery profit drzi v zahranici... proc ? Pac danove podminky pro corporation jsou v USA surove a jedny z nejvyssich na svete... takze pro ne je lepsi drzet profit venku aby je US goverment neokradl
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    voila

    Since 2009, 88 Percent Of Income Growth Went To Corporate Profits, Just One Percent Went To Wages | ThinkProgress
    http://thinkprogress.org/economy/2011/06/30/258388/corporate-profits-recovery/?mobile=nc

    priste by nebylo od veci k tomu hodit i nejaky doprovodny info.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    AKONTRA
    AKONTRA --- ---
    David Graeber: Hlavou proti zdi | více než slova
    http://www.antifa.cz/content/david-graeber-hlavou-proti-zdi
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    Plan B - politická radio show LIVE - on air on R http://www.radior.cz/ #OCCUPY BRNO
    FESTER
    FESTER --- ---
    Oakland Leftists Burn American Flag In Front of City Councilwoman’s Home, Sing “Fuck You America” After She Tried To Ban Weapons From Occupy Protests…

    The progressive left at its finest.

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=18qVt6i8sxM
    FESTER
    FESTER --- ---
    EXTAZYK
    EXTAZYK --- ---
    Bitva havířů s policií v Asturii (Československá anarchistická federácia)
    http://www.csaf.cz/index.php?clanok=1303
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam