• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street

    Vyhledávání ve zveřejněných dokumentech z Wikileaks "Cable Gate" : http://cablesearch.org/

    Původně založeno jako diskuze o WikiLeaks a obviněních proti Julianu Assangeovi - ale posléze jsme se dohodli zaměření debaty rozšířit i na volně související aktivity a hnutí, jejichž společným jmenovatelem je inovativní využití médií při vynucování větší transparentnosti globálních mocenských struktur různého druhu. Rozumné využívání internetu jako nového média je i zásada, kterou se v tomto klubu pokusíme uplatnovat - experimentujeme zde s demokratickou moderací.

    V tomto klubu se prosím snažte dodržovat obecné zásady slušného chování známé jako Netiketa - samozřejmě s přihlédnutím ke specifikům platformy NYX (slovo "e-mail" zaměnte za "příspěvek do diskuze", apod.). Rozhodně platí, že diskuze se účastní lidi s různým světonázorem, (sub)kulturní příslušností, apod. a nikdo by neměl být předem vyloučen. Moderace pomocí palců nahoru či dolů je preferována před odpovědmi typu "meleš sračky", apod. - nevhodné příspěvky nicméně nebudou mazány, protože samy o sobě jsou nejlepším důkazním materiálem, dokazujícím, že jejich autor je idiot. Pravděpodobně bude následovat anketa, jak to uděláme s mazáním offtopiců.

    Diskuze je "poloodoborná" - předpokládá se základní politický rozhled (typu že liberál není komunista, konzervativec není neonacista, apod.) a schopnost doložit svá tvrzení nějakým odkazem na alespoň trochu neutrální zdroj (Wikipedia.org je zde považována bez dalších debat za relevantní - zejména anglická nebo německá).

    Platí zde zatím jediná regulace, a tou je omezení na 1 příspěvek od jediného přispěvatele během 24 po sobě jdoucích hodin. Toto se počítá počínaje 8.12.2011, 17:00h. Podezření na porušení tohoto pravidla prosím hlaste moderátorovi soukromým vzkazem. Za porušení tohoto pravidla bude následovat R/O přístup do klubu napoprvé na 24h, potom na 7 dnů. Pokud mě narušitel kontaktuje soukromou poštou, že šlo o omyl, dám mu příležitost smazat po sobě příspěvky a spojit jich více do jednoho - pokud mě včas nekontaktuje, tak námatkou smažu ten, který mě bude připadat nejvíc offtopic.

    Děkujeme všem, kteří příspějí k tomu, že se tento klub stane místem nejkvalitnější, nejsvobodnější a nejneutrálnější politické diskuze a zpravodajství na celém NYXu !

    rozbalit záhlaví
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    FESTER: všichni jsou blázni, jenom já jsem letadlo...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: no tak trollování je obecně psát na netu o někom, že je retard, že jo :-) ale svým způsobem je to fungující strategie.
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: co meles o trollovani??? kurva proc je kazdej liberal retard ???

    ze ti moje nazory vadi za to ja nemuzu.. zde jsi liberal...
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: prihlas se sam...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Zase tohle je skvělej nápad...
    http://news.slashdot.org/story/12/07/18/2031237/trolling-al-qaeda-for-peace
    ... ale nevím, jestli by se měl FESTER hlásit jako dobrovolník... pod vlivem jeho trolování mám i já sklony stát se sebevražedným útočníkem (a to je u mě co říct :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SCHWEPZ: copak, zase nějaká fotka někoho, kdo šlape po trávníku? :-)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---


    Nejvyšší soud v dva roky staré tkauze Citizens United potvrdil právo korporací koupit si vládu, když odstranil omezení pro náklady na volební kampaň.

    Politické akční supervýbory jsou součástí americké politické scény díky rozhodnutí Nejvyššího soudu USA z ledna roku 2010 ve věci Citizens United proti Federální volební komisi, které potvrdilo tezi, že „korporátní organizace jsou lidé“.

    Průzkum Reuters/Ipsos nicméně zjistil, že velká většina Američanů o tomto rozhodnutí nejvyššího soudu neslyšela - přinejmenším pod označením Citizens United, které rozhodnutí mělo u soudu a které také užívala média.

    Slyšelo o něm jen 19 procent Američanů. "Přes veškeré debaty, které jsme měli ve Washingtonu o Citizens United, zbytek země o tom, aspoň pod tímto označením, neslyšel," dodal Jackson.


    Citizens United v. Federal Election Commission - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Citizens_United_v._Federal_Election_Commission
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Vítězí bohatí. Američanům vadí příliš peněz ve volbách | Týden.cz
    http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/amerika/vitezi-bohati-americanum-vadi-prilis-penez-ve-volbach_235612.html
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    In a month, #YoSoy132 has developed into the most vibrant and hopeful student movement to have emerged in Mexico since the ’68 youth uprising.




    #YoSoy132: Mexico’s student movement for real democracy | Reflections on a Revolution ROAR
    http://roarmag.org/2012/06/yosoy132-mexicos-movement-for-real-democracy/
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Losing strength? An alternative vision of Spain’s indignados | Reflections on a Revolution ROAR
    http://roarmag.org/2012/06/losing-strength-an-alternative-vision-of-the-indignados/
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Spanish indignados

    AT FIRST I WAS LIKE



    BUT THEN...

    "Policemen in front of the congress, removed their riot helmets and support the protest."

    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: well a co ti mam rici ja.. USA OWS a demokrati s lib-retardama jsou totalne na stejne urovni...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: no nejsou nijak zvlášť pod úrovní zdejších politiků (viz ministr financí, který prý telefonuje policejnímu řediteli a snaží se ovlivnit vyšetřování jedné korupční kauzy, apod.). jsme trochu politicky negramotný národ celkově.
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: takkze si ty svy lemra v CR pekne uzijte..
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (nicméně tedy Occupy Czech jsou pěkný lemra, když chtějí poslance za to jak hlasovali o církevních restitucích obvinit z vlastizrady... to prostě není možné, vlastnizrádné hlasování... max. protiústavní, a to by mohl zrušit jedině Ústavní soud...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SCHWEPZ: nééé... ti na něm naopak ještě vysbírali vajgly!
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    XCHAOS: právě! a navíc pošlapali trávník, což Tea party při své demo neudělali!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SCHWEPZ: to je houby platný... OWS přece "nevědí co chtějí", tak tady nemůžeš tady zveřejňovat, co chtějí :-) Resp. Glass-Steagallův zákon nejspíš znamenal, že "všechno bylo zadarmo" :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    "Tuto bublinu pomohlo nafouknout zrušení Glass-Steagallova zákona oddělujícího od roku 1933 v USA investiční a komerční bankovnictví. Zákon, který měl zabránit opakování Velké krize, která měla za následek světovou válku, byl zrušen roku 1999."

    Jedním z požadavků OWS - a mnohým expertů/profesorů/ekonomů/analytiků je právě oddělení těchto dvou forem bankovnictví - tedy do stavu před tím, než bankovní lobby uplatila/ukecela Clintona

    http://en.wikipedia.org/wiki/Glass%E2%80%93Steagall_Act
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---

    Financial Times před časem upozornily, že od roku 1980 do roku 2005 vzrostly příjmy finančního sektoru o 800 %, zatímco u ostatních sektorů byl růst pouze 250 %.
    "Není to zázrak produktivity, jsou to nereálné zisky," shrnul to minulý týden editor listu John Plender.

    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    S každým dnem totiž dostává globální rozměry se znaky cynické manipulace tím základním, na čem banky stojí přes tisíc let - s důvěrou.

    S předchozími krizemi a skandály má ale přece jen něco společné. Ukazuje totiž, že systém fungování bankovního kapitalismu je "od základu prohnilý," jak to formuloval prestižní časopis The Economist.

    Bez servítků. Skandál LIBOR dal bankéřům punc zlodějů - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/business-ve-svete/clanek.phtml?id=751237
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam