• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: .. však jsme z něj taky mimo Ameriku skoro všichni byli docela nadšený, zpočátku :-)

    hele, tohle jsou fakt offtopic debaty, který se točej kruhu. já fakt nejsem moc kolektivista - jenže kromě toho, že nejsem v odborech, tak nejsem ani moc nadšený patřit "do té naší správný party" co mluví tím správným jazykem, chodí v neděli do toho správného kostela, apod.

    fakt se cítím hodně spřízněný s kosmpolitními míšenci, emigranty, vystěhovalci, přistěhovalci, cestovateli, apod. všeho druhu: na jednoho takového, ze kterého se stane fundamentalistický islamista, totiž podle mě připadá 9 normálních, kteří jsou svým způsobem "normálnější", než typický příslušník svého rodného stáda kdekoliv na světě. mám spoustu známým mezi překladateli. čtu si na webu zprávy v angličtině (což není můj rodný jazyk), místo abych čuměl správně vlastenecky na bednu a nechal si vymývat mozek v češtině, apod. ... ostatně, paradoxně, i ty jsi emigrant... a já byl doma vedený k tomu emigranty spíš obdivovat a respektovat, než jimi nějak pohrdat... legrační.

    ale je milé vědět, že i takto izolovaný, nekolektivistický, individualistcký jedinec může být pro někoho komouš. to fakticky potěší a pobaví :-)
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: tva mentalita dle meho soudu je hodne podobna mentalite soudruha Obamy :)
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: nalepku sis vyslouzil tim co rikas jak jsem te sledoval.. tve nazory a podobne...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: ok, tak asi s tou nálepkou budu holt muset nějak žít.. jakkoliv mi přijde vtipná. pro všechny levičáky, kteří znají moje názory, jsem prostě jen prašivej "neoliberál" - protože nehodlám ustoupit od představ jako lidská individualita, trh, směna, protože nevěřím, že jakoukoliv prací vzniká nějaká hodnota jen proto, že je ta práce pracná, apod. - ale pro tebe budu holt komouš, no. co se dá dělat.
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS:
    NAKASHI:

    Does Socialism Work? A Classroom Experiment

    An economics professor at a local college made a statement that he had never failed a single student before, but had recently failed an entire class. That class had insisted that Obama’s socialism worked and that no one would be poor and no one would be rich, a great equalizer.

    The professor then said, “OK, we will have an experiment in this class on Obama’s plan”. All grades will be averaged and everyone will receive the same grade so no one will fail and no one will receive an A…. (substituting grades for dollars – something closer to home and more readily understood by all).

    After the first test, the grades were averaged and everyone got a B. The students who studied hard were upset and the students who studied little were happy. As the second test rolled around, the students who studied little had studied even less and the ones who studied hard decided they wanted a free ride too so they studied little.

    The second test average was a D! No one was happy.

    When the 3rd test rolled around, the average was an F.

    As the tests proceeded, the scores never increased as bickering, blame and name-calling all resulted in hard feelings and no one would study for the benefit of anyone else.

    To their great surprise, ALL FAILED and the professor told them that socialism would also ultimately fail because when the reward is great, the effort to succeed is great, but when government takes all the reward away, no one will try or want to succeed.
    It could not be any simpler than that.

    There are five morals to this story:

    1. You cannot legislate the poor into prosperity by legislating the wealthy out of prosperity.

    2. What one person receives without working for, another person must work for without receiving.

    3. The government cannot give to anybody anything that the government does not first take from somebody else.

    4. You cannot multiply wealth by dividing it!

    5. When half of the people get the idea that they do not have to work because the other half is going to take care of them, and when the other half gets the idea that it does no good to work because somebody else is going to get what they work for, that is the beginning of the end of any nation.

    Does Socialism Work? A Classroom Experiment « International Liberty
    http://danieljmitchell.wordpress.com/2011/11/16/does-socialism-work-a-classroom-experiment/
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: still komous..
    FESTER
    FESTER --- ---
    NAKASHI:

    Richard D. Wolff (born April 1, 1942) is an American economist, well known for his work on Marxian economics, economic methodology, and class analysis.

    Chris Hedges : In his December 29, 2008, column for Truthdig, Hedges identified himself as a "socialist" in contrast to what he sees as "ruthless totalitarian capitalism." On November 4 2011, Hedges was arrested with others in New York as part of the Occupy Wall Street demonstration

    shrnuti.. idioti
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: problém je, že nejen český komouši nejsou žádný komouši (např. ve smyslu komunistických stran ve Francii nebo Itálii - český komouši ve smyslu KSČM jsou spíš taková banda slavjanofilsky-nacionalistickejch křiklounů, ochotná gratulovat Kim-čong-unovi, apod.), ale ani ty, ve kterých ty vidíš "komouše", nejsou žádný komouši.

    liberální intelektuálové jako já jsme docela individualističtí, rozhodně nezavrhujeme majetek ani trh, neradi platíme zbytečně vysoké daně, apod... a hlavně neradi druhým něco zakazujeme nebo je nutíme být stejní, jako jsme my sami.

    jenže pro tebe je "komouš" každý, kdo k tomuhle navíc odmítá hromadu bigotních a religiozních sraček a všechny možné eurofobie a ekofobie a xenofobie a homofobie ... a navíc nemá pod polštářem americkou vlajku a bouchačku. takže to je po tom těžký a rozebrali jsme to tu už několikrát...
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    Inside Story Americas - Has capitalism proven its durability? - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=EAnUgKGHOXM
    FESTER
    FESTER --- ---
    KEDRIGERN: nejvetsi sracka je piratska strana kde byl Xchaos predstavitel. :)
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    XCHAOS: IMHO je ještě horší, že je tu velká skupina lidí, která si myslí, že angažování v politice je boj o koryta (nebude především ODS jmenovat ;-) ). A co je nejhorší, že to od nich převzali aktivisté.

    Absolutní nepochopení občanské společnosti.
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: a jeste jeden problem vidim.. ty jsi stejnej idiot jako Michael Moore.. Viva revolucion...
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: problem je v tom ze vy komousi si nepriznate ze jste STALE komousi
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: problém je, že komouši u nás nejsou vůbec komouši :-) další problém je, že všechny zbylé strany nedokázaly za víc jak 20 let demokracie vybudovat ani dohromady tak velkou členskou základnu, jakou si KSČM dokázala udržet: jak potom má fungovat demokracie, když se ani lidi nenamáhaj v politice angažovat? (lhostejno , jestli nalevo nebo napravo)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    USA: Na potlačení hnutí Occupy se podílela policie i banky
    http://www.blisty.cz/art/66708.html
    Z nově zveřejněných dokumentů vyplývá, píše Naomi Wolfová v deníku Guardian, že násilné potlačení protestů Occupy, k nimž došlo v Americe loni na podzim, koordinovaly samy velké mezinárodní banky.
    FESTER
    FESTER --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: bud stastnej a mazej platyit svy dane.. pokud mozno odevzdej vse...
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    FESTER: no jiste, kazdej, komu vadi, ze ti nejvetsi zmrdi neplati dane, je komous. A kdo k te nespokojenosti svoje dane radne plati, je navic jeste homoseuxual ...
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    KAILASH: mně tohle teda nepřijde nějak odpudivé kvůli tomu, že to firmy dělají, ale spíš kvůli tomu, že se všichni tváří jako by to bylo nemorální, a přitom ty firmy v daném nastavení systému a zodpovědností ani nesmí jednat jinak, protože existují jen za tím účelem, aby svým akcionářům vydělávaly peníze...
    FESTER
    FESTER --- ---
    pak se nedivim ze se v cr stale voli komousi kdyz lidi sami o sobe jsou komousi....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam