• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    451DEGREESFLive Looping _ Hardware Looping _ a vše okolo / BOSS RC-50 _ RC-20 _ RC-2 / Akai Headrush / Line6 DL4 _ JM4 /
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    XCHAOS: jediny reseni je koupit loopovač s midi IN/OUT a synchronizovat electribe pres midi. z tvyho popisu jsem pochopil ze mas BOSS RC 2?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NOISEGATE: jj, je to jen syntík. živé smyčkování bicích a perkusí jsem původně zamýšlel... ale poté co jsem zjistil, že rytmus FAKT nemám v krvi (ale spíš v moči), tak jsem vyměkl.

chtěl bych ale pořád ten bicí automat pouštět do živé zasmyčkované kytary (případně basy, varhan, různých efektů, apod.). šlápnout smyčku přesně podle bicích je dost bez šance, takže mě napdá asi udělat ji přibližně podle bicích, a pak se nějak naučit poladit BPM bubeníka podle toho, jak ta smyčka vyjde. jinými slovy: stejně neuniknu tomu učit se DJskou dovednost...
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    electriba mame ve zkusebne, je s nim docela sranda. ale je to normalni synth ne? akorat bez klapek
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    jinak k tý Loop station mi náhoda přivezla do rukou bicí sekvencer Korg Electribe, ale mám hned první problém: nejde mi syncnout smyčka a bicí.

je fakt, že seřídit bpm bubeníka podle smyčky by mohl být správný postup.... asi to zase někdy vytáhnu a zapojím ...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    451DEGREESF: jj, skrz to jsem se k tomu dostal :) ale stáhl jsem si od něj celkem 5 tracků a je dost podobný tomu, co bych chtěl dělat (tedy jako minimální základ)

i když to vypadá na první poslech primitivně, ty 4 míň známý tracky, tak je to zatraceně propracovaný, a některý ty skladby mají zajímavou kompozici. bohužel, na krabičce co umí jen odmazat poslední vrstvu, asi nic podobnýho nevymyslím.
    451DEGREESF
    451DEGREESF --- ---
    XCHAOS: cirkus ponorka mě moc nebere, ale complicated universal cum maj docela zajimavy video na youtube:D
    451DEGREESF
    451DEGREESF --- ---
    NOISEGATE: prave ze ne, je to tady, nekde na kolem 0:40, ale na druhou stranu tu smycku zas tolik neopakuje... http://www.youtube.com/watch?v=A2-hJtJrXxc
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NOISEGATE: stejny problém mám s Loop station od BOSS .. lze přidávat nebo ubírat jen jednu. popravdě, když jsem to kupoval, tak mě zblblo, že se to tvářilo, že to má paměť na deset smyček.. ale ty nejde míchat do sebe. měl jsem to málo naštudovaný...

BTW, znáte Cirkus Ponorka a Complicated Universal Cum, co se živého vrstvení kytar týče ?
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    451DEGREESF: tak vona je otazka jesli treba nejdriv nenahral smycku a az pak se nepridal bubenik. na rc2 me stve ze jde zpeten mazat jen posledne zahrana smycka
    451DEGREESF
    451DEGREESF --- ---
    NOISEGATE: jsou to teprve první počiny, takže to je jen tak pro srandu:D Na rc-50 jde nastavit i přímo číselnou hodnotou tempo, to počítam by tenhle problém vyřešilo, sladit to předem s bubeníkovym metronomem, ale to bohužel asi u rc-2 nejde, ale nějak to jít musí, protože si pamatuju, že sem kdysi na sedmičce viděl Russian Circles a ten kytarista si vždycky přes rc-2 naloopoval nějakou kytaru a rozhodně mu to nikam neujíždělo, ale natapovat uplně stejný tempo podle sluchu vyžaduje asi docela značnej skill...
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    451DEGREESF: to je prave problem to sladit s kapelou. bubenik jede presne neb mu de do ucha klik. ale ja proste nejsem schopnej to dat 100% presne, a i kdyz se seknes jen o zlomek vteriny je to pri patym opakovani znat.

451DEGREESF: spatny to neni, ale je fakt, ze takovejch smycek se da udelat za velmi kratkou dobu velmi mnoho ;) . taky pridam neco az se k tomu dostanu. a pokud to nejak rozumne dosatnu do PC. mam ted ulozeny naky loopy primo v RC-2. nicmoc, ale zacal jsem jeste pres mikrak loopovat hoooodne zechovanej zpev a nezni to spatne.
    451DEGREESF
    451DEGREESF --- ---
    úryvek z dnešních pokusů. Je to jen kytara, reverb, delay - vytažený stopy rovnou z rc-50 do kompu a sesazený dohromady v Audacity, tudíž to nemá ten zvuk zesilovače, kterej to dost barví. Líbí se to někomu? Nebo je to jen další hudba vhodná tak akorát na pozadí záběrů z kamer ze zasněženejch krkonoš ráno na čt (můj dojem)?

#3.mp3 (496147 B)
    451DEGREESF
    451DEGREESF --- ---
    NOISEGATE: no taky tu neni moc živo jak vidíš:D Rád bych ti poradil, ale sám moc nevim, ale myslim, že nejdůležitější je přesně dodržovat takty a sešlápnout to těsně s poslední dobou posledního taktu, rc-50 si to vždycky nějak slepí dohromady - tzn. že pokud zbytek kapely brzdí nebo přidává, je to beztak nanic a chce to metronom pro ostatní... Memotone zatim vede u mně.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    memotone je dobrej!
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    mno tak to je síla, bych nečekal že tady na nyxu něco podobnýho vyhrabu ;)
    tak teda hodim dotaz: potrebuju zaloopovat smycku hranou na kytaru tak aby byla zesinchronizovaná se zbytkem kapely, jedu pres RC-2. vzdycky po druhym opakovani se to celkem samozrejme rozhodi. nekdo naky napad? diks
    451DEGREESF
    451DEGREESF --- ---
    Dal jsem do záhlaví několik odkazů na videa, která myslím stojí za shlédnutí, zkuste třeba přihodit další nebo jen shlédnout a okomentovat tato... Můj oblíbenec je Memotone, přes youtube se můžete proklikat na spoustu jeho dalších věcí, stojí to za to.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam