• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    451DEGREESFLive Looping _ Hardware Looping _ a vše okolo / BOSS RC-50 _ RC-20 _ RC-2 / Akai Headrush / Line6 DL4 _ JM4 /
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NOISEGATE: heh, já bych toho Bosse taky hned vyměnil za něco, co by se dokázalo syncnout přes MIDI s tím Electribem...
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    premejslim ze prodam loop station RC 2. v perfektnim stavu (za 3000,-) nechcete nekdo? pudu cestou nejmensiho odporu. poridil jsem kontroler a pojedu pres soft.
    451DEGREESF
    451DEGREESF --- ---
    NOISEGATE: myslim ze tady OT fakt neva... navic co pises je zajimavy
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    tak me napada ze jsem trochu OT, ale snad to vzhledem k navstevnosti auditka nevadi ;)
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    XCHAOS:mno, jednu psy trance pecku rozdelanou mame. je to pomerne narachany, ale z podstaty veci jakejkoli psytrance stoji na bicich a base zejo. mame tu vyhodu, ze mame elektronicky bici zive, coz tomu doda celkem slusnou "zivou" hodnotu. pridavny synthy a overdrive kytara uz jen pritakava a neni to to hlavni, a basa stejne jede z kompu...
    osobne vnimam zivy projekty v takovem stylu (psy trance) jako decentni švindl protoze basa a bici jedou skoro vzdycky ze samplu a na koncerte bubenik jen pridava zvuk do uz hranejch paternů a dělá šášulu ;). stejne tak si neumim predstavit zivou psytrancovou basu...
    obecne k zivy elektronice: pohybuju se v tom teprve nedlouho (noco pres rok) a musim rict, ze to prinasi mnoha uskalí, ktery sem driv nevidel: napr. odposlechy na koncertech pro kapelu tak aby znely aspon trochu obstojne.. nebo jak zvukarovi pustit jednotlivy linky do mixu, aby mohl mixovat slusnej zvuk do PA kdyz mas nekolik tracků v softwarovym projektu pres sebe?? - musis mit bud dobrej prevodnik nebo nekolika linkovou externi zvukovku? budes hrat v monu nebo ve stereu? kdo udela master tvejch tracků, tak aby na koncerte pri vysokym gainu neznely " zprdele" a frekvence se ti neprekryvaly? atd atd atd
    .. proste neni to srnada a vidim to sam u nas v kapele :D

pomerne slusnej navod jak zapojit zivej elektro projekt napsal Bonus tady: http://www.diycore.net/navody.php
    ale to uz je relativne profi a hlavne to vsechno stoji nehorazny prachy ;)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NOISEGATE: to co píšeš, zní hodně dobře.

já taky nevím, jak dělat one-man live chillout... ale to mi nemohlo zabránit v tom to několikrát neúspěšně zkusit :-)

ve skutečnosti, lákal by mi polo-živý full-on psytrance (něco jako Sun project - ale daleko lepší). ale to si umím představit ještě méně, než ten chillout :-)
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    nicmene kdyby byl zajem jamu se nebranim, otazka je jestli by to s vice loopama nebylo spise na skodu veci ;)
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    XCHAOS: jasny, ja hral dlouho v ciste muzikantskejch kapelach (grunge, rock, rock´n roll.) ted v kapele delame elektroniku (break beat, chill out, dramce, dance az disko ;) ale mame zivyho bubenika (s midi bubnama) ja hraju na kajtru a typek - dj ma evy - midi dechovej kontroler plus syntaky, komp, klavesky, kontroler atd. , zatim pro nas neni realny (a dlouho nebude) hrat zivej mix, takze mame normalne danou strukturu pisnicky/tracku ktera se nemeni. vono hrat ciste elektroniku zive je docela tezky. a konkretne si nedovedu predstavit jak hrat chillout zive a jeste k tomu one man.
    mrkni k nam na band zone: http://bandzone.cz/plush treba pecka comaet by te mohla zaujmout.. je to teda bez kajtry a sága (evy)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NOISEGATE: netrvám na konkrétním žánrovém vymezení... mám rád psychedelický rock, ale ten je už hodně pasé. v žánru ambient / chillout dominuje elektronika - já ale mám rád živé hraní a improvizaci... nejsem zrovna "skladatel".
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    451DEGREESF: tak já netrvám na one-man projectu... spíš jsem rezignoval na to hledat lidi, se stejným hudebním vkusem jako já... resp. do tý doby, než je najdu, chci mít možnost si někde zahrát i sám, když bude příležitost.

pokud nějaký profi-smyčkovač zařídí vše potřebné (hlavně tedy asi rytmické smyčky... tam nejvíc tápu), a prostě si mě pozve, abych mu něco zahrál naživo na kytaru nebo basu, a zařídí zasmyčkování sám, tak se klidně přidám i k two-man nebo three-man projektu :)
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    asi začnu dělat noise, pak to bude celkem jednoduchý, šum nešum, tempo netempo, zvuk nezvuk, žádný sraní ;)
    451DEGREESF
    451DEGREESF --- ---
    XCHAOS: ahá, no tak pokud to skutečně chceš dělat přes looper, tak jedině RC-50, ten má i midi in/out, ale jak praví noisgate, je to určitě jednodušší přes kontroler + nějakej vst software. Offtopic welcome, sám potřebuju přijít na to, jak vlastně ten můj one man projekt bude fungovat...
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    treba tohle: http://www.derringers.com.au/product_images/p/512/NANOKONTROL__40201_zoom.jpg je za nakejch 15 stovek a je s tim dost srandy. kompu se samozrejme nevyhnes. a nejspis uz to napatri sem do auditka ;)
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    XCHAOS: tydle věci se dost točej na MIDI.cz
    a jinak nerozumim tomu, proc chces delat chill outy pres looper? nápad dobrej, ale moznosti znacne omezeny. to bych fakt radsi jel pres nakej sampler, potazmo VST a kontroler.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    451DEGREESF: bohužel, když jsem to kupoval, tak tlačítko "tap tempo" mi přišlo jako dobrý nápad - myslel jsem, že to bude spíš pro úplně ujetý experimenty, kdy budu jen smyčkovat živý zvuky

bohužel, po pár pokusech někde vystupovat (mj. smyčkování thereminu přes kytarový efekt, apod.) jsem vyměkl, a min. pro určité příležitosti (kdy lidi nejsou zvědaví na experimenty a chtějí spíš nějaké poslouchatelné pozadí, třeba v chilloutu) bych se prostě radši chtěl naučit "jak se to dělá".

Boss RC-20XL displej nemá... má jen blikací LEDky. jako jo, já chtěl robustní plechovou pixlu na živý hraní, když jsem to kupoval.. ale teď bych to možná směnil za něco s tou MIDI synchronizací BPM, kdybych mohl (a taky aby to umělo různé další delayové efekty, kromě smyčkování...)
    451DEGREESF
    451DEGREESF --- ---
    NOISEGATE: nojo, ale dubfx si veškerý zvuky dělá pusou a tempo mu drží ten looper
    XCHAOS:mě právě tahle fáze teprve čeká, chci si koupit akai mpk49, tedy usb midi kontroler a ovládát tak pc soft bez myši... Podle mě je prostě celej fígl v nastavení stejnýho bpm na tom electribu a "guide" na looperu, to by na tom tvym RC-20XL (displej to má) mohlo jít ne? Potom se sice na milisekundy netrefíš stejně na začátky dob atd. ale nebude se ti to v průběhu rozjíždět...
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    XCHAOS: tak to je pro mě docela překvápko, že to neumí mazat smyčky. tak jedině poridit nakej midi kontroler a ovládat pře něj.. koukal jsem ze digitech jamman ma dokonce USB vystup, tak mozna ze by to slo nejak synchronizovat.
    electribe je delanej spis na elektroniku, to je fakt, taky ji s kapelou hrajem ;)
    nevim no, treba dub fx dává úplně v pohodě solo vystoupení, má teda ten velkej bossáckej loopovač, ale nepřijde mi, že by měl problémy s tempem
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NOISEGATE: RC-20XL. popravdě, nejsem spokojený s tím, co to umí, kupoval jsem to trochu impulzivně, protože jsem chtěl rychle improvizovat se smyčkama, a doufal jsem, že na MIDI budu moci nadále srát (jsem spíš živý muzikant.. hrál jsem deset let v kapele...)

jenže pak se ke mě dostal z druhý ruky výhodně ten Electribe, a i když tam mi zase úplně nesedne ten rejstřík zvuků (přijde mi to takové drum'n'bassově/hiphopově zaměřené, ty zvuky), tak jsem si říkal, že nějak se s tím musím začít učit (z compu hrát nechci... nějak se mi nechce muziku naživo myšovat, že jo...). jenže jsem zjistil, že udělat sesynchronizovaný smyčky na těhle dvou krabičkách je prakticky nemožné.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    XCHAOS: jediny reseni je koupit loopovač s midi IN/OUT a synchronizovat electribe pres midi. z tvyho popisu jsem pochopil ze mas BOSS RC 2?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NOISEGATE: jj, je to jen syntík. živé smyčkování bicích a perkusí jsem původně zamýšlel... ale poté co jsem zjistil, že rytmus FAKT nemám v krvi (ale spíš v moči), tak jsem vyměkl.

chtěl bych ale pořád ten bicí automat pouštět do živé zasmyčkované kytary (případně basy, varhan, různých efektů, apod.). šlápnout smyčku přesně podle bicích je dost bez šance, takže mě napdá asi udělat ji přibližně podle bicích, a pak se nějak naučit poladit BPM bubeníka podle toho, jak ta smyčka vyjde. jinými slovy: stejně neuniknu tomu učit se DJskou dovednost...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam