• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    451DEGREESFLive Looping _ Hardware Looping _ a vše okolo / BOSS RC-50 _ RC-20 _ RC-2 / Akai Headrush / Line6 DL4 _ JM4 /
    Sdílení zajímavých linků a nápadů týkajících se Live Loopingu a přesahujících témat, zkrátka vše inspirativní a přínosné pro toto téma, takže se nobojte přihodit i pár příspevků třeba o circuitbendingu.

Pro začátek několik linků:

Memotone:
    http://www.youtube.com/watch?v=N1seUA_z8HI

DubFX:
    http://www.youtube.com/watch?v=UiInBOVHpO8

Otem Relik:
    http://vimeo.com/16516335

Kevin Spears:
    http://www.youtube.com/watch?v=h8rr143KI-Q

Kane Sole:
    http://www.youtube.com/watch?v=ZOkGEyn5Iqg
    rozbalit záhlaví
    RADICETA
    RADICETA --- ---
    RADICETA: Tak Akail leží doma a jsem nadšen. Obslouží i děcko :)
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    RADICETA: nema nahodou nejak silene kratkou smycku? 16 sekund nebo tak nejak?
    RADICETA
    RADICETA --- ---
    Tak jsem si slavně objednal AKAI E2 Headrush. Již se těším jako malej Jarda :)
    451DEGREESF
    451DEGREESF --- ---
    Poraďte prosím jak nejlíp vytvořit přenosej zdroj pro boss rc-50 a pod. - 9v, 800-1000ma, nejmíň 2500mAh. Jak se tváří pedály na napěté 9,6 voltu? Lze takovou baterii nabíjet 9v adaptérem? Jediný co se něčemu takovýmu podobá jsou baterie do airsoft bouchaček a r/c modelů, jenže ty jedou všechny na 9,6v. Any thoughts?
    RADICETA
    RADICETA --- ---
    CHILDINTIME: Na linuxu je na takhle jednoduchá schémata celkem šikovný program Dia. Je portovaný i pod Win32, jak je to s Macem netuším, ale jsou dostupné i zdrojáky. A zadarmo :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    jinak docela zajimave smyckujici ukrajinske (!) duo Zapaska jako predkapela slovenskych Longital, ktery teda spis jen pouzivaji automatickyho bubbenika a prednatoceny bici, nez aby smyckovali.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    451DEGREESF: ja jsem ohledne MIDI dost teoretik, jaky jsou moznosti toho protokolu tusim jeste z 90. let, jenze jsem byl moc punkac a pouziti pocitacu na hudbu jsem neuznaval... ale k sesynchronizovani zacatku smycek a BPM na ruznych krabickach je to asi dobry napad.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    CHILDINTIME: tak vono je to vcelku dost k prdu. neni to zas az tak slozity. spis jsem se nudil ;)
    451DEGREESF
    451DEGREESF --- ---
    CHILDINTIME: to by se hodilo
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    NOISEGATE: na ty 'stage plany' je nejakej dobrej programek, kdyz tady budes chtit neco zmenit bude strasnej voser :) ... zkusim to nejak najit.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    451DEGREESF: no jasny, byla to rychlovka, zadny velky umeni ;) v jakymkoli jinym auditku s hudebni tematikou by me borci "co tomu fakt rozumej" asi zlynčovali.
    451DEGREESF
    451DEGREESF --- ---
    NOISEGATE: libi se mi tvoje elektricka kytara ;-) No ale stejně záleží na tom co poleze do těch inputů:D Každopádně sem rád, že to tu trochu žije. Pokusim se načrtnout svoje schéma...
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    tak aby tu řeč nestála, a protoze se na nocni fest nudim, dávám sem přibližný schéma zapojení mýho (budoucího) akustik/elektro projektu. samozrejme se s tim bude jeste mrte hejbat. premejslim o porizeni midi pedalu i na ovladani softu, ale nejsou prachy. jo a misto reverb stompboxu co je na obrazku bude zapojen distortion, s echem to zni dost demonicky :D .. zatím to vypadá dost lofi, takze i obrázek je dost low end ;) tak a ted jeste tu muziku...

at zije malovani! a sorry za velikost
    451DEGREESF
    451DEGREESF --- ---
    a potom se děje co? slouží to jen k synchru tempa? to asi ne, žejo?
    SYPH1
    SYPH1 --- ---
    a nějaký maschinky chtěj abys vybral v menu master/slave/auto
    SYPH1
    SYPH1 --- ---
    451DEGREESF: koupíš midi kábel (Prodance 80kč) a zapojíš z midi out (master - asi ten AKAI ) do midi in (slave RC-50)
    451DEGREESF
    451DEGREESF --- ---
    XCHAOS: uměl by mi někdo vysvětlit sync přes midi? Dejme tomu, že bych chtěl propojit rc-50 a sampler akai? Jak to vlastně funguje?
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    XCHAOS: tak to nemas moc na vyber ;) dal jsem tomu posledni sanci. pustil jsem si beat a dohraval kytarovy party, a i kdyz jsme se snazil bejt presnej max. po 16 taktech rozhozený jak sviň.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NOISEGATE: heh, já bych toho Bosse taky hned vyměnil za něco, co by se dokázalo syncnout přes MIDI s tím Electribem...
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    premejslim ze prodam loop station RC 2. v perfektnim stavu (za 3000,-) nechcete nekdo? pudu cestou nejmensiho odporu. poridil jsem kontroler a pojedu pres soft.
    451DEGREESF
    451DEGREESF --- ---
    NOISEGATE: myslim ze tady OT fakt neva... navic co pises je zajimavy
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    tak me napada ze jsem trochu OT, ale snad to vzhledem k navstevnosti auditka nevadi ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam