• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    CNV
    CNV --- ---
    Mimochodem, Galaxy Tab má prej USB host?
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    MRAKY: tady je preklep - "proto ty nejpomalejsi plecky mely android 2.2." melo byt "proto ty nejpomalejsi plecky mely android 2.1"
    CNV
    CNV --- ---
    MRAKY: Dobře, tak já s tím počkám, teprve kdyby to dělalo potíže. Včera jsem měla pozotvíráno všechno možný a nic se nestalo.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    CNV: objednano novy (zabaleny)z ebay.com/USA wifi/16G verze.

v androidu by jsi nemela pouzivat aplikace na uzavirani aplikaci - je to, protoze aplikace bezi v androidu v JVM. nevim presne jak to resi touchviz na honeycombu.. na teleonu jsem s tim nikdy problem nemel

CNV
    CNV --- ---
    Tak, už mám doma Eee Pad, po půl roce uvažování impulzivní fofrnákup, jak to mám ráda :)

MRAKY: těch aplikací běžících na pozadí už jsem si všimla. Připomíná mi to starší PDA, tam to taky tak bylo a dala se doinstalovat aplikace na snadnější zavírání. Budu něco takovýho hledat.
    Toho Samsunga máš odkdy? Ve většině e-shopů jsem viděla, že zatím berou pouze předobjednávky?
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    CNV: mam samsunga 10.1 s androidem 3.1, pak desireHD s 2.3.3, mel jsem nexuse s 2.2 a pak vodafone 845 s androidem 2.1

diskuze o porovnani androidu/ios je vedena casto emotivne a hledaji se hlouposti.
    android smerje k otevrenemu systemu, ktery je schopen zastoupit minimalne netbooky. Z toho vyplyva, ze lze jednoduse dostat se do situace, kdy se android pretizi, bude mit nedostatek pameti, baterky se vybiji rychle. android oproti IOSu je proste vice pocitac - clovek si sam musi byt vedom omezeni - ze na pomalem procesoru nebude mit stejne plynule narocne aplikace/hry.

z pocatku android telefony pouzivaly armv6 procesory, na ktere dodnes neni trebas flash - proto ty nejpomalejsi plecky mely android 2.2.

jak to slo casem
    1....2.1 to nema vyznam popisovat.
    2.1 da se s tim pracovat, ale nedostanes tam ruzne aplikace a vetsinou to bude pomale.
    2.2 byla provedena optimalizace systemu, prohlizece a doslo k opravdu vyraznemu vykonostnimu narustu.
    2.3 asi nejvetsi rozdil je vylepsena integrace kamer - az doted video chat programy musely implementovat vlastni pristup ke kameram == problem s kompatibilitou... . + jeste par dalsich veci.
    2.3.4 android pridal video & voice do gtalku.

3.0 uvodni verze honeycombu... nemel jsem ji v ruce, ale podle reakci zakazniku co si koupili xoom v breznu, tak to byl pekny sht.
    3.1 to mam ja ted v samsung 3.1 a to uz funguje bez nejakych specialnich problemu....
    pouze co bych vytkl je zpusob multitaskingu. proste ty aplikace co bezi na pozadi neustale pribyvaji. v nastavni je tlacitko na jejich ukonceni, ale neni to pohodlne - da se to resit externi aplikaci, nebo touchwiz, ktery ted samsung distribuoval

vznikly 2 vetve - 2.X a 3.X 2.X je opensource - proto spousta vyrobcu vydava zarizeni s 2.X radou - Android je v podstate linuxova distribuce. Takze neni drahe si vytvorit vlastni verzi....
    3.X neni opensource, podle vyjadreni google, google chce cas na vytvoreni urciteho stabilniho prostredi a ted na podzim chce vypustit 4.0, ktera bude open source

aplikace jsou navzajem kompatibilni. Aplikace na android se pisou s relativnim rozmistenim prvku - stejne jako na pc - taky je hromada ruznych monitoru. Na druhou stranu exsituje spousta aplikaci, ktere jsou napsany natvrdo - pak vypadaji spatne na tabletu. Ale to snad bude jen historie. Androidu prospiva, kdyz bude vice ruznych velikosti displeje. programatori si navyknou nepouzivat pevne pozice.

- vetsina programu je psana v dalviku - tudiz jsou kompatibilni s ruznymi zarizenimi. Bohuzel ale existuji taky programy(nektere hry), ktere jsou programovany na dany processor a ty pak budou fungovat jen na androidu s danym processorem.

-hardware urychleni grafickeho prostredi zacina s androidem 3.0. takze telefonni rada se docka az s ice cream - android 4.X... planuje se jeho vypusteni na Q4 tento rok...

tohle jsou vsechna zasadni negativa, ktera me napadaji.... ale obecne vyhod je vice ..... imho ma sanci se dostat i na netbooky. ale chce to poradny offline office ( zadny cloud... Bylo by fajn, kdyby MS uz konecne ty sve wp7 pohrbil

WIL_M
    WIL_M --- ---
    FESTER: dělat tomu ještě window manager, kterej by žral svoje, ble ble :)
    FESTER
    FESTER --- ---
    jedine co mi vadi je ze nemuzu resize plochu aplikace.. applikace vzdy zabere plne screen... to jest ze by na screen byly videt dve bezici aplikace... mozna Android 4 :) 5, 6, 7... ale to uz asi by bylo zase dalso monstrum OS :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CNV: ohledne padani jsem slysel stiznosti akorat na 3.0
    FESTER
    FESTER --- ---
    CNV: a ze by me padal a byl pomaly ?? zatim me to tak nepripada.. je sviznej i kdyz jedu multitask, navigace, muzika a v pozadi mi stale jede nekolik jinych programu mezi kterymi sa da velice svizne prechazet
    FESTER
    FESTER --- ---
    CNV: well mam ho ted asi dva dny, a zatim si na nej nemuzu stezovat. je to tegra 2 s 1g pameti, 16g storage a koupil jsem k tomu 8 g micro sd. coz je asi malo, nahral jsrm na to svoji kolekci muziky a zustalo mi volne asi 1.5g. pravda je ze je to asi 1700 songu. na hlavnim storage ale mam stale hodne mista
    CNV
    CNV --- ---
    FESTER: A jakej je? Četla jsem na Androida trojku nejrůznější láteření, jak je pomalej, padavej, nedotaženej a vůbec k ničemu, takže nějaké rozumné zkušenosti by mě celkem zajímaly.
    FESTER
    FESTER --- ---
    tak jsem se dokopal k tabletu a poridil jsem si Acer Iconia s Androidem 3.1 :)
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    MRAKY: to je fakt. naštěstí se už i výrobci notebooků dohodli na univerzální nabíječce - že jim to ale trvalo :)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    WIL_M: nejde o to to nabijet, ale alespon nevybijet... navic usb je universal. takhle mam jeden adapter na tablet,telefon. navic se tenhle adapter da sehnat levne vsude. ztratit nabijecku na notas znamena kupovat drahy znova ( nebo levnejsi, ale pak cert vi)...

WIL_M
    WIL_M --- ---
    MRAKY: nabíječku potřebuješ i na tablet, ale hádám se dá nabít i přes usb (časovou náročnost si ale raděj nepředstavuji)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    WIL_M: ja to tak chci. kdyz cestuju, tak klasicky notas ma 2 zasadni nevyhody - nabijecka, co vyzaduje 220/110 a klavesnice, kterou ja osobne kdyz cestuju, nepotrebuju.
    navic, bezny laptop stejne nestaci na vsechny veci ktere delam....

o tabletu jsem uvazoval dlouho, nez prisel android...
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    MRAKY: jak tak sleduju nároky lidí na tablety, chtějí z toho mít plnohotný notebook, možná ještě plnohodnotnější :)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    TRUSTKILL:
    ad gps, tak tady: http://www.appbrain.com/app/bluetooth-gps/googoo.android.btgps

co se tyka televize, tak problem je asi v tom, ze zpracovat TV signal chce silny procesor, nebo spec chip...
    navic. kdo se dneska diva na televizi ;)) asi to nikoho moc netlaci
    TRUSTKILL
    TRUSTKILL --- ---
    TRAVIX:
    MRAKY: jj DVBT tuner používám na notebooku už docela dlouho, spíš mě zajímalo jestli se to dá připojit i na tablet, technicky to možné asi bude, spíš jde o software. No ale více mě zajímá ta navigace, tam by neměl být snad problém připojit přes BT nějaký GPS modul, nebo i kabelem to je celkem fuk.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam