• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    WIL_M: připomíná mi to designově ten jejich novej zenbook
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    ASUS Eee Pad Transformer 2 gets video tease - SlashGear
    http://www.slashgear.com/asus-eee-pad-transformer-2-gets-video-tease-19189000/
    MICHNZEE
    MICHNZEE --- ---
    FEMUR: diky :) ja jsem prave rad, ze jsem si neco takoveho obstaral a je s tim fakt docela zabava .) jen je to ten slabsi model, nema to centrino ale celerona. Chtel bych ho podrobit testum, jestli se na tom da provozovat treba i Win7, videl jsem nejake videa a lidem to na tom docela slapalo...
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    MICHNZEE: prodal. potreboval jsem rychle cash na neco jinyho..:) a byla to jen hracka ne pracovni nastroj, takze jsme si rikal, ale proc ne.. dneska toho lituju:)

at slouzi dobre!
    MICHNZEE
    MICHNZEE --- ---
    FEMUR: jak to? jsi ho prodal? nebo v nem neco umrelo? sice je pravda, ze je to uz takovy starsi "dedecek" ale tou svoji kompaktnosti a moznostma me nejak uplne ocaroval a ted ho taham i vic nez sveho normalniho notase :)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    MICHNZEE: me jsem svyho casu a dodneska lituju, ze sel z domu.-(
    MICHNZEE
    MICHNZEE --- ---
    MADBANANA: Puvodni baterka ktera tam byla vydrzi uz asi jen 15 minut, ale s novou funguju bezne tak 3 hodiny. Neni to v pomeru k dnesnim tabletum nic zavratneho, ale na to co to je to plne dostacuje...
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    MICHNZEE: Jak je na tom baterka?
    MICHNZEE
    MICHNZEE --- ---
    Ahoj,

tak jsem se stal také majitelem tabletu a rád se podělím o zkušenosti s tím mým :)

Jedná se o něco starší kousek, je to HP CompaQ TC1100 - možná jste o této legendě už slyšeli. Byl to vlastně jeden z prvních tabletů od HP, vyrobený někdy okolo 2005-2007. Můj tablet disponuje procesorem Intel Celeron 900MHz, 768 RAM, 30GB HDD, jinak je to 10' screen s EMR digitizérem (k ovládání lze využít pero), má otočnou klávesnici a co se týká připojování periférií, tak má 2x USB, 1x LAN, 1x modem, VGA, čtečku karet, PCMCIA slot, integrovanou WiFi a docking port.

Standardně se k němu dodává Windows XP Tablet ed. ale mě to nedalo, a vyzkoušel jsem na něm i Ubuntu 11.04 a šlape parádně.

Z mé osobní zkušenosti se mi tenhle tablet osvědčil na základě síťování - jelikož má přímo vlastní RJ45 konektor a celý tablet váží tak asi 1kg? a rozměry má velmi kompaktní tak manipulace v terénu při nastavování routerů atp je opravdu špička.

Někdo si dal už tu práci, a napsal o tom i wiki: http://cs.wikipedia.org/wiki/HP_Compaq_TC1100

Tady ještě přidávám obrázek, jak vypadá :)

H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    Ahoj

Máte někdo dell streak 7? Podařilo se vám případně po aktualizaci systému před několika týdny rozběhat driver pro propojení s ADB?
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    Toshiba AT200 super-thin Android tablet hits FCC - SlashGear
    http://www.slashgear.com/toshiba-at200-super-thin-android-tablet-hits-fcc-06185898/
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    Lenovo IdeaPad A1 tablet goes on sale for $199 - SlashGear
    http://www.slashgear.com/lenovo-ideapad-a1-tablet-goes-on-sale-for-199-06185945/

MRAKY
    MRAKY --- ---
    iROTTWEILER: web stranka transformovana do aplikace?
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    MRAKY: Budeš dostávat rovnou ARM instrukce.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    WIL_M: jinak - ja mam pocit, ze jim jde i o zmenseni cpu vykonu nutneho k zobrazeni stranky. takze asi budes dostavat jiny html kod.... no jsem zvedavy na reference
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    WIL_M: no ja osobne bych ho nepouzil. Otazka je jak se ten tablet bude chovat s regulernim prohlizecem - web prohlizec je dneska jedna z nejnarocnejsich aplikaci, ktere jsou bezne pouzivany. a taky je otazka, zda oni dovoli dalsi prohlizec...
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    MRAKY: přesně takhle funguje i opera mobile, využíváš jejich proxy pro zefektivnění surfování mám pocit. na druhou stranu - co Ti brání si nainstalovat z google marketu jiný prohlížeč?
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    WIL_M: to je jiny pripad. to na co narazis ty jsou cookies - tak se da sledovat pohyb lidi po internetu. Da se to omezit pomerne jednoduse.
    nicmene tady se jedna o web proxy. Tam dochazi k posilani dat nazkrz amazon. Pak se da delat banalne cokoliv - od vyuzivani uctu, po kontrolu aktivit.

ale stale mi neni jasne jak bude fungovat sifrovany prenos - nejvetsi sluzby se preklapi do https://. pak veskera data musi byt zpracovana az na tabletu samotnem. Nevidel bych v tom rozdil....
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    FEMUR: jaký je to rozdíl od androidu jako takového? nebo chrome? opery? facebooku a foursquare, kam to lidi dávají vše dobrovolně?

FESTER: v tuhle chvíli to vidím jako jedinou možnost přenosu obrazu mimo tablet. popravd2 ani nevím, jak to funguje, ale rozšířenou plochu bych od toho nečekal, spíše jen klon obrazu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam