• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    Obecna diskuze zamerena na zkusenosti s novymi tablety nezavisle na platforme, noflame

rozbalit záhlaví
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    FURYAN: hele já ten postoj docela dost dobře chápu :) nejsem čtrnáctiletý puboš, pro mne je to cestovní pomůcka taky nahrazující notebook, kde se v rychlosti podívám na mapy, články, maily.. při přesunech nebo na pokoji nějaký ten film

ještě k diskuzi na téma tethering: včera jsem si nasdílel wifi na mobilu, otevřel si dva články s ne mnoha obrázky, pročetl si twitter, napsal mail, podíval se na mapy a během asi dvaceti minut téměř dvacet procent baterky : Xperia Ray
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    WIL_M: Ne, v pohode, ja tablet vyuzivam de facto jen pracovne, a vidim jiny uzitny hodnoty a prakticky prinos v bezne pracovni praxi. Sam v nem mam udaje, ktere denne potrebuju - nastaveni stroju, ucty uzivatelu, pristupovy kody k wifi sitim, hesla k mailum, webovym serverum, dale informace o zakazkach, co je kdy kde potreba, proste neni to pro me jen prohlizec webu a kecani s "kamikama" na fejcpuku... V podstate mi tablet nahradil notebook, ktery bylo dost slozity az nemozny nosit stale s sebou a "pouzivat" ve stoje nekde v poloprazdnym objektu, kde je zrovna nutny natahat novou LAN...

Cili jsem reagoval na "svuj" subjektivni dojem, ze 90% lidi to ma stejne jen jako dalsi hracku, aby nekde v "v bufetu" mezi 14 letymi kamoskami ukazali jen to, ze oni jsou "haj-kost" a pohonili ego. A z tohoto pohledu proste technicky parametry tabletu hodnotit nelze. Ano, asi nemam uplne pravdu, ale pro me je to proste jen dalsi "vrtacka" v kufru s kramama, ktera mi usnadni praci...
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    FURYAN: to byl jen příklad :) obecně v podnicích to se zásuvkami zase tak růžový nebude mám pocit nebo nevím nač narážíš :)
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Ja vim, no, jsem divnej, do bufetu nechodim...
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    FURYAN: třeba v kfc je wifi a zásuvky ne, co si tak vybavuju. a ano, nexus bez 3G je zajímavý tah

LACHAUER: proč musíš mít nejlepší? není pro Tebe směrodatnější "vyhovující a dostačující pro typ prace, kterou dělám" ? já si pořídil Huawei MediaPad a max spokojenost, snad jediné, co tam nedotáhli do konce, tak je napájení, které nefunguje přes usb
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    7" tablet bez 3G nejak nechapu. Kdyz mam nekde wifi, logicky tam mam i zasuvku, abych si nabil 10" poradnej tablet. A venku, kde bych ocenil velikost 7" tabletu nemam obvykle wifi. U me je Google Nexus 7 bez 3G ponekud WTF.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    WOJTISHEK: no, ja pracuju v terenu, tam zasuvky bohuzel nejsou :).

mimochodem, jaky je ted asi nejlepsi 7 palcovy tablet s 3g? samsung tab 7 plus? nebo se vyplati pockat, jak ten googlovsky tablet zahybe s trhem?
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    LACHAUER: zas tak moc ne a na cestu z domu do prace nebo z prace domu to bohate staci :) uz jsem si zvykl mit nabijecku (nebo datovy kabel) jak doma, tak v praci a pripadne i s sebou kamkoliv jdu :)

ale pokud si dobre pamatuju, tak s bezicimi synchronizacemi (na telefonu i tabletu), wifi tetherem a neustalou "praci" na tabletu mi behem hodiny ubylo kolem 10% baterky.
    ADAM
    ADAM --- ---
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    WOJTISHEK: to sice jo, ale baterku to v telefonu sežere za pár hodin, nebo ne?
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    LACHAUER: vypada to, ze bude bez 3G, ale i s tim se da dobre fungovat :) wifi tethering funguje perfektne (dlouhou dobu jsem pouzival tether na Transformeru skrze SGSII) :)
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Nexus 7 dobrý, bohužel zřejmě bude bez 3G varianty. Nebo se mýlím?
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    KAZATELL: Ja bych bral "biodiasplay" :) Kdekoli na kuzi po tele bych si rozsvitil barvu, info text nebo komplet obraz, ktery se mi zrovna hodi :)
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    to vypadá jako docela zajímavá budoucnost :-D
    Corning: Interaktivní okna čekají v nedaleké budoucnosti [video] - MobilMania.cz
    http://www.mobilmania.cz/bleskovky/corning-interaktivni-okna-cekaji-v-nedaleke-budoucnosti-video/sc-4-a-1320837/default.aspx
    FESTER
    FESTER --- ---
    EVZENECEK: a co Acer A700 ?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    PEPPE_LOPEZ: to jsem docela zvedavy - ta cena je docela drsna proti Windows 8 tabletum, zejmena tem Surface
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KULA: na tom ARMu pojedou i nejake desktop aplikace, treba Office a potom kousky vyznamnych partneru, ale obecne klasicke ne-Metro aplikace jen na tom Core-i5 tabletu
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JJ arm pouze metro
    KULA
    KULA --- ---
    Ahoj, tuto diskusi jsem si našel protože jsem včera viděl keynote s Balmerem a jeho Surface. Upřímě? Chci ho pro tu kombinaci zábavy a produkce. Jen ale dotaz. ARM nebude umět neMetro prostředí, pouze i5 jestli se nepletu že?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam