NECROMAN:
hm. ja jsem nejak neduverivy k tomu, ze windows 8 bude fungovat stejne dobre jako androidi/ipad tablet a vydrzi stejne dlouho. Dneska windows znamena v podstate jen w32/64 binarky. Aplikace jsou psane hladovym zpusobem. sezrat veskere mozne prostredky. soucasne tablety ale maji uz aplikace psane jinym zpusobem. system nuti aplikace se chovat slusne... Je to velika zmena - me to pripomina dobu, kdy se prechazelo z win3.11 na win95 - na win3.11 si aplikace resily i tak zakladni veci jako multitasking ! ( to byla sranda, kdyz nejaka aplikace byla napsana nekorektne :) )...
proste musi se stat masivni zmena, aby se windowsy nekam posunuli. Jenze dneska aplikace vicemene funguji a tak nikoho to netlaci + vsechny by to stalo hromadu penez.
MS se o tohle uz jednou pokousela s .NETem - odstranit w32/w64... a kde to zkoncilo...
na netbooku mi windows7 pravidelne po par mesicich system boot prodluzoval az na 10 minut(ne neinstaloval jsem kazdou kravinu :) ). Tablet proste musi byt schopen plne funkce ve zlomku vteriny...
ee. misto pro windows8 vidim akorat na desktopu, kde pobezi na silnych a zdroju zravych HW. Navic to metro :/ proste pro me je plnohodnotny tablet to co vidis na androidu
podle me ma sanci na tabletech jen windowsRT - a to jen pokud by mel plne officy - protoze na RT zatim nejsou aplikace a konkurence v tabletech je velika. Jsem s androidem vice nez spokojeny, ale plne officy na winrt by me asi presvedcily - makra mi schazi v android office applikacich hodne - docela jsem zvedav, co google & quickoffice team ukuchti