• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    MRAKY: ad ta latence, reálné výsledky a srovnání by mne fakt zajímaly. se zmizením lagů se ale dost prsili
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    EZEE: za 6500 jsou k sehnani trosku lepsi lowendy. ale stale lowendy.....

kazdopadne u tabletu, i u tech nejdrazsich necekej nejaky vykon. jsou nastavena tak, aby byla co nejmensi a vydrzela co nejdele.... takze i prvni netboky byly o dost rychlejsi.

ja sice pouzivam asuse tf700 i jako pocitac kdyz cestuju, ale stale je to... .. proste nahrada - o ipadu ani nemluve...

kup si nexuse 7 , ale neocekavej od tabletu pracovni zazraky...

HONCKA: tvrdi se, ze na jellybeanu srazili tu latency na uroven ipadu, ale cert vi. nepouzivam
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    záznam uvedení nových Kindle. celkem hezká předváděčka, ve státech to udělá asi solidní tabletí revoluci, tady to lidi koupí max kvůli ceny, ale nijak zvlášť to asi s trhem nezahýbe

Amazon Kindle –záznam z představení novinek [video]
    http://dotekomanie.blog.mobilmania.cz/2012/09/amazon-kindle-%E2%80%93zaznam-z-predstaveni-novinek-video/
    EZEE
    EZEE --- ---
    HONCKA: tak ta tvorba hudby pro me neni uplne tak podstatna, muzu se vyblbnout na desktopu, buh vi jak by mi to skladani v metru vydrzelo :) jde hlavne o ty hry/poslech/internet/cteni txt/vdeo
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    EZEE: celkem te sklamu, na hudbu bych sel akorat do ipadu, mozna je to s ICS lepsi, ale co jsem skousel na transformeru (jeste s honeycombem), co ma zena touchosc, kterej pouzivam i na ipadu, tak to bylo diky brutalni latenci totalne nepouzitelny
    EZEE
    EZEE --- ---
    Ahoj,

jsem uplnej, ale uplnej amater. Dneska me chytl rapl ze bych si poridil do budoucna nejaky tablet primarne kvuli aplikacim na tvorbu hudby, hrani her, koukani na videa, delani i nejakych tech pohotovych fotek, internet, skola, proste multimedialni zarizeni na cesty, do metra apod. jelikoz jsem mel PSP a DSko je to vec jen na jedno, hrani her a to uz mi jak starnu nejak nestaci :)). Jediny co je mi nejblizsi je asi Ipad 2(prave kvuli hudebnim programum), ale neco mi rika ze to neni to prave orechove a je to kurva drahe. Shrnu pro me par stezejnich bodu, co bych tak od tabletu ocekaval.

-cena kolem 6500,-
    -moznost flashnuti (pokud to jde)/homebrew apps
    -wifi
    -solidni rozliseni/display cca 7"
    -16/32GB interni, popripade pridavne pameti v podobe karet SD apod.
    -Android?W8? pokud ano, da se default verze casem updatovat na novejsi?(sympatictejsi je mi Android)
    -aplikace/hry
    -podpora textovych formatu
    -podpora flash, pokud to je nezbytne..
    -rychlost UI
    -vydrz baterie kolem 10h?

Designove i cenove me nejvic co jsem tak koukal zaujal ASUS/Google? Nexus 7

Diky za veskery navrhy a pripominky.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ne, cenu nezkousnu. fire mi cenou 300 usd vyhovuje :-)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    ADAM: aha, ja jsem videl jen ten jejich novy 7" ...

ale jak tetu sleduju, tak by ti spise vyhovoval ipad. pokud nevyzadujes zadnou nahradu pocitace a jen fotky, web + perfektni displej , tak ten posledni ipad je pro tebe. jestli zkousnes cenu
    ADAM
    ADAM --- ---
    fire 8.9HD: 1920x1200 HD display with polarizing filter and anti-glare technology for rich color and deep contrast from any viewing angle

nexus 1280x800

ano, je to nespravedlivé srovnávat jiné velikosti, ale těch 8.9 mi prostě vyhovuje víc a google ho nenabízí.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    ADAM: no ja mel za to, ze google nexus ma lepsi displej nez kindle fire..
    ADAM
    ADAM --- ---
    MRAKY: jako killer-feature mi přijde rozlišení displaye.
    na prohlížení fotek a webu zásadní věc. a to jsou téměř jediné činnosti, na které bych tablet využil.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    NECROMAN: 200USD za surface? no dost pochybuju ze to dokazou prodavat v evrope za min nez 400-500...

ADAM: fire je spise ctecka. proc hackovat fire, kdyz je tady nexus7 - sice jen s wifi ale stejne mas asi data na telefonu...
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    DUMBO_STRANG: v civilizaci možné fajn řešení, ale na druhém konci světa s wifi 256kbps dost scifi :)

ADAM: tyjo, ta wifi krabička hodně fajn!
    ADAM
    ADAM --- ---
    toto vypadá ok. ony se časem ty zařízení asi objeví...
    Portable Wifi Wireless Storage USB/SD Converter SD Card Slot for iPad/iPhone | eBay
    http://www.ebay.com/...-Wifi-Wireless-Storage-USB-SD-Converter-SD-Card-Slot-for-iPad-iPhone-/360482752023?pt=US_Tablet_Accessories&hash=item53ee724617
    ADAM
    ADAM --- ---
    WIL_M: ten fire bohužel nemá.

DUMBO_STRANG: jak dostanu na dovolené bez počítač do dropboxu fotky právě vyfoacené na SD kartu, to by mě teda opravdu velice zajímalo...

jediné řešení je ten maličký WIFI router. ještě to chce najít nějaký
    1. levný
    2. malý
    3. ideálně ne jen s USB host (těch je spousta), ale optimálně rovnou s integrovanou čtečkou karet.

http://www.airstash.com/ vše uvedené splňuje, ale je zbytečně drahý.

něcoi jako toto, ale bez 3G a za 500kč http://www.ebay.com/...Unlock-HUAWEI-E5838-3G-WAP-Wireless-WIFI-Router-Support-Micro-SD-TF-SIM-/170882464151?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27c9637997
    DUMBO_STRANG
    DUMBO_STRANG --- ---
    ADAM: Dropbox nebo jemu podobne.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    SOPTIK: díky za tip, ale už mám Huawei MediaPad, 7" se mi na cesty hodí více :)
    SOPTIK
    SOPTIK --- ---
    WIL_M: Asus transformer prime / infinity ma plnohodnotny USB host a vse pekne funguje, microSD i SD ctecka, doporucuji :) Obzvlaste na dovcu super, diky dalsi baterii v klavesnici ...
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    ADAM: pokud nemá USB host (OTG), tak pravděpodobně nijak, proto jsem hledal a čekal dlouho na něco, co by spňovalo vše, co potřebuji
    ADAM
    ADAM --- ---
    prosimvas, jak do toho fire dostat na dovolené fotky z foťáku (sd karta)? 

uvažuju si to koupit, vypadá opravdu hezky, ale bez této funkce by to fakt bylo nanic.

nejjednodušší řešení mě napadá nějaký mini wifi router s integrovanou čtečkou SD karet. existuje něco takového za rozumnou cenu? (airstash za 120usd mi příjde přemrštěné)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam