JOHNY_G: Já bych výkon tak černě neviděl. Dual-core, 1GB RAM, Mali400 (nebo ekvivalent) a +-1024x768 IPS dle mě k rozumnýmu užívání bohatě stačí. Dokonce si myslim, že Nexus 7 je z tohohle hlediska na svojí třídu až zbytečně předimenzovanej :) Důležitý je imho to, co už jsme naťukli a to, co tablet jako zařízení definuje - kvalitní displej a kvalitní "dotyk".
Ani na tom levnym ProTabu26 mě tolik neštve lennost systému - horší je hnusný zobrazení a špatný / nepřesný reakce. V tom prostě tablet už z principu musí excelovat. Průser u těch zázraků z Číny je, že dokud to nemáš v ruce, nevíš nic. Nehledě na to, že u produkce tohohle typu se to může klidně lišit kus od kusu.
Závěr je: vyzkoušet, řádně ohmatat a když to neprojde, tak vrátit. A ideální je nejprve u někoho na hodinku dvě uchopit tablet vyšší třídy, aby člověk věděl, jak by to vlastně mělo v ideálním případě vypadat a tušil, jak moc dělá s levnym zařízenim kompromis. (To píšu především po pročtení poměrně kladných reakcí na ten ProTab26. Nevěřim, že by někdo mohl bejt spokojenej s low-end tabletem za 2k - to jen dotyčnej netuší, o co přichází, nemá měřítko a srovnání.)