• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    SOPTIK
    SOPTIK --- ---
    MICKEY_MOUSE: Ja na podobnou cinnost taky chtel tablet, nakonec jsem si poridil transformer infinity a spokojenost, hlavne teda ta vydrz skoro 15 hodin a supr displej :) Kazdopadne, nejde mi dohromady psani clanku/knih a tablet,to ostatni asi v pohode. Jestli sis to nevyzkousel, tak silne doporucuju zkusit si delsi dobu psat, zlata klavesnice ;)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    MICKEY_MOUSE: jestli acera, tak tohodle
    Acer Iconia Tab W700-323b4G06as 64GB + Dock | Alza.cz
    http://www.alza.cz/acer-iconia-tab-w700-323b4g06as-64gb-dock-d361822.htm
    pro tvoje pouziti je i5 zbytecna i3 ti bohate staci navic tolik nehreje a zere min baterku, navic ten dock je jestli chces na tom psat neco vetsiho je praktictejsi ze muzes tam pripojit normalni klavesnici
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    BUTEO: asi jediné, co mi na tom Aceru chybí, je slot na simkartu (pokud jsem to nepřehlídl) a asi to nemá ani gps modul, který bych při tom ježdění využil s mapama. jinak mi přiadá fajn.
    BUTEO
    BUTEO --- ---
    MICKEY_MOUSE: Obávám se, že v tom případě nic lepšího než toho Acera ještě nějakou dobu neseženeš. Leda tak splašit si Surface Pro...
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    BUTEO: Dík, tyhle věci vypadají rozumně, srovnatelně. Když koukám na parametry, je to v podstatě to samé co ten tablet Acer, jen o 10, resp. 20 tisíc dražší. A taky je to zas o kus větší, a to je zbytečné/nechtěné. Já ten tablet chci pořídit na to, abych moh namísto sezení v kanclu jezdit v terénu na horském kole a pak si někde sednout na odpočívadlo nebo do hospody a vyřídit pracovní věci - maily, psát články/knihy, updatovat facebookovou stránku, webovku, skypecall s lidma do zahraničí apod. To jsou moje aktivity, které chci sloučit. Jsem velký fanda do přírody a ježdění na horském kole terénem a přírodou, už jsem si i vyhlídnul lehký karbonový skořepinový cyklobag na záda na ten tablet, aby to, co s ním hodlám dělat, přežil i když se třeba vymázneme. Čili mé preference jsou krom jiného i ideální velikost (ani malej kvůli práci abych na tom dokázal v pohodě psát delší texty, ale zas ani zbytečně velkej nebo těžkej kvůli převážení, chci si i ježdění užívat, ne tahat na zádech velkej bágl. Zbytek jsou relativní drobnosti krom toho, že mi na tom musejí jet windowsové aplikace, které používám na kreslení, hraní muziky, komponování atd. Devět hodin v kuse na tom nikdy dělat nebudu, určitě teda ne v lese, mimo civilizaci. Tož tak, nakonec koukám jsem to stejně všechno co jsem myslel že říct nemusím vybalil. :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    MICKEY_MOUSE: jedinej kvalitni tablet s woknama jsem drzel v ruce a to panasonic toughbook h2, zbytek byl predrazenej crap, ten acer ti muze poslouzit, ale psat se ti na tom bude blbe, baterie imho se zapnutym bluetooth ti tech 9 hod v parametrech nevydrzi ani nahodou
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Trochu se to zvrhává (myšleno v dobrém). :) Já se ptal na tip na co nejkvalitnější tablet s OS Windows srovnatelný s tím Acerem. Vím proč. A my se posouváme k debatě kdo by si co koupil úplně jiného, a hodnotíme tablety s Androidem. Pokud to nejsou reakce na můj dotaz, je to v pořádku, tenhle klub je o tabletech. Pokud to ale jsou reakce na můj dotaz, tak mi nejsou k ničemu, já sháním tablet s OS Windows. Mám k tomu mnohem víc důvodů než jen jak se na tom čte apod., jen jsem to tu nerozváděl, přišlo mi to zbytečné, tohle si dokážu rozhodnout sám. V každém případě díky za vaše reakce.
    ADAM
    ADAM --- ---
    nexus 7 je kvalitní tablet.

musím říct, že v posteli se mi líp kouká na notebook - sám drží. tablet se nedá nikam pořádně postavit.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    HONCKA: to ti věřím, ale já prostě chci kvalitní tablet a vím proč.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    MICKEY_MOUSE: za cenu toho aceru bych si koupil nexuse 7 na noty a cteni a pak za zbylejch 18 bych si poridil nejakej normalni notebook, ze na tom aceru se nebude psat taky nejak zvlast pohodlne
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    SOPTIK: ja chci k tabletu i mys. Vetsinou ale budu potrebovat jen psat clanky a knihy. Programy pouzivam treba na psani a prehravani not - tablet idealne drzi na klaviru ve stojanku na noty. Chci to ale i treba na cteni vleze, nechci proto oteviraci notebook, jeden netbook jsem mel a neni to ono. Chci urcite tablet.
    SOPTIK
    SOPTIK --- ---
    MICKEY_MOUSE: Promin, ale pouzivani spousty windowsackych programu a chtit tablet s dotekovym ovladanim jsou dva pozadavky, ktere IMHO jdou dost proti sobe. Silne doporucuji si poridit nejaky vivo book nebo ultrabook. Ja touhle cestou taky chtel jit, ale ergonomie ovladani klasickych windows programu na tabletu je velice spatna. pokud dokonce uvazujes, ze bys takto pracoval, tak neni nad klavesnici (+mys).
    ADAM
    ADAM --- ---
    MICKEY_MOUSE: ctrl tam je nad shiftem.
    a ctrl používám - normálně na ctrl+c a ctrl+v
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    Android: Externí klávesnice s českými znaky ?! | Dotekománie.cz
    http://dotekomanie.cz/2012/04/cesky-layout-v-external-keyboard-helper-pro/
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    ADAM: Díky! Jen škoda toho Esc na pozici levého Ctrl, ale na Androidu naštěstí Ctrl asi nikdy nepoužiju.
    ADAM
    ADAM --- ---
    aj používám tuto. vyhovují mi nejen háčky a čárky, ale i kurzorové klávesy.
    https://play.google.com/store/apps/details?id=org.pocketworkstation.pckeyboard&hl=en
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    a konkrétně tušíte? já zkusil hledat na google play a zatím jsem našel jen různé alternativy toho samého co Android používá.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    MICKEY_MOUSE: na androidu se to da obejit prred nakou aplikaci, zrovna vcera jsem na ni narazil a velmi me to zjisteni potesilo :)
    ADAM
    ADAM --- ---

na android lze nainstalovat klav. c českými znaky. na win to půjde určitě taky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam