Asus Memopad HD 7
neměl jsem ještě moc čas si s nim pohrát. Je to můj první tablet a hlavně android, používám mac a iphone.
K čemu jsem si ho kupoval:
- čtení (na iphonu používám Feedly a Flipboard, které jsou i na Android).
- pro moji ženu, na takové to čtení, facebook atd. (domácí tablet)
- na to abych ho mohl dát do kuchyně, pustit hudbu a číst recepty na vaření.
- ovládání XBMC na TV a hudba
- do budoucna bych rád využil mapy na cestování.
- občas nějaké ty hry
- sledování emailů a odpovídání na ně
- Google+
První dojmy:
+ systém funguje celkem rychle, nezaznamenal jsem jediné seknutí zatím, zkoušel jsem jednodušši hry a v pohodě
+ displej je stejný jako na Google Nexus 7 (měl jsem možnost srovnání). Displej je opravdu pěkný, ideální na čtení. Jako iPhone 4 to není, ale bohatě stačí.
+ co se týče konstrukce, je to levný tablet a taky tak vypadá, pravděpodobně bude v budoucnosti možná křupat, ale stejný jako Nexus 7. Zatim se otisky neprojevuji. Váha je v pohodě, hezky se drží.
+ v balení je zdarma stojánek :)
+ 7 palců je opravdu dostačujících. Pro čtení zpráv Flipboard a Feedly jsou skvělé.
-/+ bílej kryt vypadá trošku gay, každopádně není to tak hrozný, je zdarma k tabletu
-/+ štve mně, že USB pro nabíjení je v horní části
-/+ Co se týče loga ASUS na dolní části na straně displeje, neni to tak hrozné, nejde to ani moc vidět
- z čeho jsem opravdu zklamanej a štve mně to, protože jsem s tím počítal. Asus Android i když je 4.2.1, tak nemá možnost více účtů pro přihlášení. Doufám, že v budoucnosti to tam bude. Chtěl jsem to kvůli rodinnému použití. Takže pro mne velké mínus Asus nadstavba, kežby šlo nainstalovat čistý Android jako je na Nexus 7.
- nečekal jsem, že se v tom budu muset tak hrabat :) Myslím tím, že teď zjišťuju, že kvůli nějakým věcem budu muset dělat s nějakou ROM atd. vopruz, njn jsem zvyklej na Apple :)
Závěr:
Koupil jsem ho za 4500 Kč. N7 stojí něco cca 5800 Kč. Je to rozdíl 1300 Kč, což není málo. V čem je rozdíl:
N7 má oproti tomu lepší grafickou kartu, čistý Android, NFC. Asus HD7 má navíc slot na kartu až 32GB, zadní kameru. Za mně si myslím je to dobrá koupě kvůli tomu co od něj očekávám. Jediné co mne mrzí je trošku omezení ze strany Asus v OS tj. více uživatelů v systému.
Poznámka:
Měl jsem možnost si vyzkoušet v práci iPad a mohu Vám s klidným svědomím říct, že iPad za to nestojí, pokud teda sledujete koruny jako já nebo spíše poměr cena/výkon. Mně se právě z iPadu nejvíc líbila aplikace Flipboard, která je už i na Androidu a to je pro mne největší lákadlo. Jako uživatel iPhonu nejsem z těch co jsou závislý na nějakých aplikací, uvědomil jsem si, že nakonec na telefonu používám max. 5 aplikací aktivně. Do budoucna bych asi chtěl telefon s Androidem.