• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    Obecna diskuze zamerena na zkusenosti s novymi tablety nezavisle na platforme, noflame

rozbalit záhlaví
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    NELDE: To co říkáš dává smysl, jediné místo co mě omezuje je interní úložiště. Bohužel nejsem schopen tam uvolnit místo, nemám už co odinstalovat, odinstalace aplikací na velikost volného místa toho interního úložiště nemá vliv. Proto se ptám, co to interní úložiště vlastně je....
    NELDE
    NELDE --- ---
    REDSNAKE: Nevím, jak přesně funguje instalace toho programu, ale ten jeden file, co stáhneš je většinou zabalený archiv. Když spustí instalaci, tak se to někde rozbalí a spustí je instalační program, který ty soubory nakopíruje kam patří a na konec to rozbalené smaže. Pokud máš temp prostor menší, tak se nerozbalí všechno. Takže i když se to rozinstaluje, tak něco chybí a instalace se nedokončí. Následně program smaže rozbalené. Některé instalační programy to umí hlásit.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    NELDE: A nemůže být to interní úložiště RAM? Protože jak říkám, instalace ani odinstalace menších her s velikostí toho interního úložiště nijak nehejbou.
    NELDE
    NELDE --- ---
    REDSNAKE: Obávám se, že to interní úložiště asi musí pojmout celou tu hru při instalaci, pak vyprázdní (něco jako temp adresář). Můžeš ho nějak promazat?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    hoj, mám takový problém. Koupil jsem si nový humblebundle kde jsou i droidí hry, viz https://www.humblebundle.com/ Stáhl jsem a nainstaloval jejich aplikaci, postahoval hry, resp ravensword 2 (cca 600mb) a snažím se jej nainstalovat. Stále mi to ale píše, že "aplikace nebyla nainstalována".

Žádné bližší upřesnění, že třeba tablet nesplňuje HW požadavky, nebo není místo. Mám tablet Nextbook 8 IPS quad, v interním úložišti je 404MB volného (tohle místo se neobsazuje při instalaci jiných her z HB), NAND flash 1,69GB volného a karta SD 10GB volného. Nejde nainstalovat ani Brokensword, který má kolem 780mb.

Přiznám se, že se moc nevyznám v těch androidích úložištích, nechápu jak to pracuje s volným místem k ukládáním dat, takže je možné, že jen nemám místo "na disku". Ale to se mi nezdá, protože jak říkám, jiné hry instalované přes stejnou aplikaci fungují a to místo na interním úložišti nezabírají.

Pokud by někoho něco napadlo, dík!
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    ANARCHY: Moc ti děkuju, tohle přesně jsem potřeboval a jak o tom píšeš je mi jasné, že PŘESNĚ tohle je pro mě to pravé. Pokud přibude možnost z tabletu volat/SMSkovat, budu nadšený. Takže do tabletu jdu a pak se ještě ozvu s prosbou o pomoc s výběrem konkrétního řešení. :) Ještě jednou moc díky.

NELDE: Díky za názor a snahu mi poradit, ale pořízení "hodně levného phabletu" pro mě není to pravé. Přesto je to šikovné řešení pro toho, kdo nepotřebuje o něco větší displej a výkon, a to já určitě využiju.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ANARCHY: To externi reseni ma tu velkou vyhodu, ze k tem 3G/Wifi routerum/hotspotum se da vetsinou poridit slusna externi antena, takze budes mit solidni signal i tam, kde by ses s normalni vestavenou antenou v mobilu nechytal, a externi antena se da poridit i k nekolika tem USB donglum, akorat ze tam je to slozitejsi o to, ze musis najit takovy, ktery rozchodis pod Androidem, a ktery zaroven ma konektor pro externi antenu
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    MICKEY_MOUSE: Existuje i cela rada dalsich reseni - jednak prenosne 3G/WiFi routery/hotspoty, takze v batohu mas krabicku ve ktere mas SIMku, a tablet je k te krabicce pripojeny pres WiFi, dalsi moznost jsou 3G USB dongly, ktere (ne vsechny, ale vetsina se pod Androidem rozchodit da, nektere dokonce nativne), takze bys mel k tabletu pres USB OTG pripojeny ten dongle - coz by Ti davalo navic tu vyhodu primo z tabletu volat ci psat/prijimat SMSky...
    NELDE
    NELDE --- ---
    MICKEY_MOUSE: Připojení přes 3G znamená platit si druhý datový tarif nebo přehazovat karty, oboje má svoje nevýhody - první v ceně, druhé v nemožnosti volat. Nebylo by lepší si pořídit nějaký 6" phablet - s rizikem rozbití či ztráty - nějaký hodně levný?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    WILLOW: NELDE: Moc díky, to bude přesně co potřebuju. Ještě se zeptám jednu věc - ten tablet LG G Pad 8.3 (V500) se mi moc líbí, jediná věc co mě mrzí je, že do něj nejde dát 3G karta, čili se nedokáže sám připojit k internetu, jedině přes Wi-Fi. Nejde něčím podobným elegantně vyřešit i tohle připojení? Jde mi o to, že s ním chci jezdit na kole do terénu, kde budu internet potřebovat a nechci být s připojováním závislý na smartphonu, tím ten tablet ztrácí z poloviny smysl.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MICKEY_MOUSE: Pokud má oboje HDMI, tak velmi snadno, jen potřebuješ redukci (tablet bude mít mini či micro). U bezdrátového spojení je to hodně závislé na to, co projektor podporuje (asi většinou nic) - teoreticky by to mohlo jít přes DLNA (ale je tam hodně otazníků). Na iPadu se to řeší přes externí krabičku s HDMI konkektorem.
    Podle specifikace má tablet SMARTSHARE, ale HDMI jsem nenašel, takže by to asi musel být LG projektor nebo LG televize. Anebo si koupit tuhle krabičku: http://www.slimportconnect.com/
    WILLOW
    WILLOW --- ---
    MICKEY_MOUSE: snejakym Wirless display donglem by to nemel byt problem

Hi763S WIFI Display Dongle Adapter Miracast DLNA AirPlay for Smartphone Tablet
    http://www.pandawill.com/...y-dongle-adapter-miracast-dlna-airplay-for-smartphone-tablet-p86665.html

Ezcast M2 1080P Wireless WIFI Display Dongle Adapter Black
    http://www.pandawill.com/ezcast-m2-1080p-wireless-wifi-display-dongle-adapter-black-p83836.html
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, chci se zeptat, jestli je možné tablet s Androidem (konkrétně LG G Pad 8.3 (V500)) nějak propojit s projektorem, abych mohl promítat to, co mám na obrazovce tabletu. Úplně ideálně bezdrátově, ale to zas není tak úplně nutné a asi to bude záležet na schopnostech projektoru. Moc dík za radu.
    GOZYTHESECOND
    GOZYTHESECOND --- ---
    Ahoj, nakonec jsme se s kupujícím na Aukru nedomluvili, tablet Tegra Note 7 od Nvidie je tedy znovu k mání za 4700,-. Bližší info přes SZ.
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    LEFTY: na HTC One se to po nejaky dobe zpomalilo kdyz dochazelo misto
    DUMBO_STRANG
    DUMBO_STRANG --- ---
    LEFTY: Na starsim tabletu ano. Na novem telefonu ne. Ma to asi vetsi naroky na vykon. Sam v tom urcite nejsi :-)
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Používáte někdo SwiftKey? Pozorujete VELMI pomalé odezvy, když se má vyvolat klávesnice, nebo jsem to jenom já?
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Ahoj, máte někdo prosím zkušenosti s připojením USB DAC k Andriod tabletu? Chtěl bych z tabletu dostat dva separátní stereo výstupy.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Koukám dneska v nabídce Mironetu na http://www.mironet.cz/...produkt&utm_medium=email&utm_content=93700828&utm_campaign=[5]nextbook+sony
    Vypadá to, že navýšení ceny za 3G už není takové (-;
    GOZYTHESECOND
    GOZYTHESECOND --- ---
    JOOP: Díky za opravu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam