• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    KORINKOWICZ: Zkušenost nemám, spíš plánuji až odejde Kindle koupit onyx boox afterglow 2
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    KAZATELL: ok, zacinate me ukecavat panove :) mas prosim zkusenost s nejakou konkretni? (nerad bych tu byl offopic, ale jestli je to "tablet", tak je to snad v poho ;)
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    KORINKOWICZ: Taky bych poradil kouknout na Čtečku/tablet od onyx boox je to čtečka s e-ink, podavicenym displejem a co je hlavní s androidem kde je i market takze je to v podstate plnohodnotný tablet
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    KORINKOWICZ:
    //okkk :)posledni poznamka :
    se naskenovanymi pdf nedelam, ale jinak to co chces uz posledni kindle s pdf umi...

KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    MRAKY: Ja tusil, ze mam pripsat, ze opravdu shanim tablet a ne ctecku :) Vlastnim Kindle 3, ale presne jak pise @HONZAF, PDF jsou tam naprd. Moje motivace je takova, ze si v nich potrebuju "podrthavat", pripadne delat poznamky, coz u toho myho Kindlu jde jen v Mobi souborech. Navic obcas ctu i nahrubo naskenovany texty, kde si o poznamkach muzu nechat jen zdat. (aby zas diskuze nesla jinym smerem, dodavam, ze o prevodu pdf do mobi vim, ale resit to nehodlam.)

Mozna se pletu a novy ctecky uz umej vic nez si myslim, ale pokud ne, snazim se ziskat odpoved na to, co jsem psal nize. Tedy na TABLET ;)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    HONZAF: mam posledni kindle a na cteni ( byt mam nexuse 7) bych nepouzi neco jineho... vetsinu toho co ctu jsou pdf...
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    MRAKY: tam je pdf pekne naprd. (alespon dle me zkusenosti s kindle s klavesnici)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    KORINKOWICZ: jestli jen na cteni , tak rozhodne nejdi do tabletu, ale porid si jakoukoliv eink ctecku...
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    Hola! Nemate pls tip na co nejlevnejsi Android tablet s 7.85 displejem a to POUZE A JENOM NA CTENI (VENKU)? Fakt to nemusi umet v podstate nic jinyho nez zobrazit PDF :) Ale je zadouci, aby tomu vydrzela baterka a dobre se na tom cetlo.

Zaujal me v tomhle smeru Prestigio MultiPad 4 Diamond 7.85. Nemate s nim nekdo zkusenost, konkretne s jeho citelnosti na slunci?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Premyslim o nenarocnym tabletu pro mamu, neco na koukani na net a idealne s DVBT cenove tak uroven
    Evolveo XtraTab 8 QC, DVB-T, černá XTB-8QCTV | CZC.cz
    Evolveo XtraTab 8 QC, DVB-T, černá XTB-8QCTV | CZC.cz
    http://www.czc.cz/evolveo-xtratab-8-qc-dvb-t-cerna/152983/produkt
    nema nekdo zkusenost?

Pripadne alternativy?
    + docela zajimava vec je http://tablety.heureka.cz/ferguson-tv7/ ale zase to nikde neni..
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak sem si pořídil přes aukro starší Toshibu Encore WT8-A za 3,5kKč má to 2Gb ramky a 32Gb disk a ve slotu byla 32Gb/Class 10 kingstonka :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ABNORMAL: Jo to bych bral taky, jenže to sem na 6kKč a to je momentálně absolutně mimo můj rozpočet.
    Chci jezdit do práce na kole a tahat na zádech 15" služební HP se mě fakt nechce. Protože až jednou hodím držku, tak bych nechtěl řešit že sem zněj udělal 2v1 :)

Co potřebuju používat:

Nějaká ta klasika co zvládne droid
    -
    Office, pdf a pod.
    web a mail.
    Připojení přes cisco anyconect.
    putty.

Tohle sem nezkoušel ale mělo by jít i na droidu.
    -
    LAN pro připojení do podnik sítě.
    COM pro připojení s terminálem.

Pak používám několik programů pro správu a nastavení ústředen, snímačů a pod. který sou jen pro widle.

Dál pak owncloud, ten má sice klienta pro droid, bohužel ale použitelnýho jen v případě největší nouze :(

V kanclu chci tablet připojit k hubu s klávesnicí myší, diskem a monitorem. Takže HDMI nutnost.
    Mimo kancl bych většinou používal pouzdro s klávesnicí a BT krysu.

Docela se mě líbí tenhle, protože má extera vstup na nabíječku, takže jde připojit USB a zrovna i nabíjet.
    Colorovo tablet CityTab Supreme 8'' H |1,83GHz Intel@4Core16GB,1GB,Windows 8.1 (CVT-CTS-8-QC-H) | T.S.BOHEMIA
    http://www.tsbohemia.cz/...-citytab-supreme-8-h-1-83ghz-intel-4core16gb-1gb-windows-8-1_d204745.html
    PECA
    PECA --- ---
    ABNORMAL, PISTA1: Hlavně je potřeba aby to byl tablet s x86/x64 procesorem, protže ty ARMy s WinRT MS moc nepodporuje, Win 10 pro ně prý nebudou a "běžnou" aplikaci (jako SW pro Windows desktop) na tom nespustíš...
    Šéf si pořídil nějaký ASUS tablet s Win 8.1 a je celkem spokojený. Pro větší psaní doporučuje klávesnici. Nějaké browsdání je naprosto v pohodě. Práce s desktop aplikacemi určenými pro klasická Windows je s klávesnicí a myší taky v pohodě. Jinak podle velikosti tlačítek :-)
    ABNORMAL
    ABNORMAL --- ---
    PISTA1: Ja mam tablet s Win 8 (8.1 po updatu), 2GB RAM a 64GB pameti. Jestli se chces zeptat jak je to pouzitelne, rikam narovinu:

1) 2GB RAM dost cast nestaci (staci si otevrit vice tabu v chrome)
    2) 64GB pamet na ukladani uz docela jde, ale system sam vezme tak ~10GB, dokazes si asi predstavit, co to udela s 16GB pameti
    3) Win 8 jsou v pohode na dotykove zarizeni, ale musis pouzivat opravdu aplikace pro touch, ne klasicke desktopove
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Používáte někdo tablet s win8 1g ram 16 disk?
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Můj nexus začal dělat scény. Chci ho zapnout, zadám takový ten kod k oblokování (tvar) a on se vypne. Zkusím znova, zase. A takhle to dělá do doby, než ho restartuju. Nevíte, kde by mohl být problém? Je rok starý.
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    SKATEMURAI: kolega ted prodaval 10 inch samsung neposkozeny za 1500
    PECA
    PECA --- ---
    SKATEMURAI: Nový Nexus 7 stojí cca 4 tisíce, oprava skla 3,5 tisíce. Je to používaný, kupující nemá potuchy, jak se s tím zacházelo před rozbitím a jestli nemůže být ještě něco rozbitého, mimo toho displeje a jestli to po výměně bude vůbec fungovat...
    Já osobně bych do toho neinvestoval...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    GONZA223:

restart = opakovaný start
    reset = znovunastavení

takže pokud je tam "něcojakoreset" tak je to reset procesoru. recovery se dělá pri zapnutí držením jednhoho volume tlačítka.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    FLYBOJ: já to bral právě z ebay, asi tejden před tím, než jsi to psal ty a od člověka, co jich prodal vícero, takže jsem nepočítal s problémem...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam