• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    hm, díval, jsem se, že pokud bych chtěl tablet s 9"+ fullhd+ displejem, tak ten výběr není zrovna skvělý. překvapilo mne, jak vyloženě tragický je v tomhle segmentu výběr android tabletů, windows dominují a ani to není žádná sláva popravdě...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    BARTUC: Tak s těmito parametry v podstatě nic jiného než Lenovo Tab 2 není, Samsung by tě vyšel o dost dráž...

Jestli na tom bude dělat i kancelář, tak jestli by možná nebylo lepší něco jako tohle s Windows:

Tablet PC Lenovo Miix 300-10IBY Black 64GB + dock s klávesnicí | Alza.cz
    https://www.alza.cz/lenovo-miix-300-10iby-black-64gb-dock-s-klavesnici-d3783764.htm?catid=18854253
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    Dobrý den,

potřeboval bych poradit. Aktuálně sháním tablet pro ženu k narozeninám a vůbec se v této problematice nevyznám. Použití bude na doma, internet, youtube, filmy, pohádky, email a běžná kancelář...

Požadavky:
    - fullHD (nebo 1920x1200)
    - ideálně 10'' a víc
    - android
    - cena max 7tis

Mohl bych poprosit o nějaké doporučení a zkušenosti? Koukal jsem na Lenovo yoga tablet 2, ale ten se už nevyrábí a není k dostání a další co jsem koukal, tak je Lenovo TAB 2 A10-70 Midnight Blue, který má podobné parametry...

Předem moc děkuji za jakoukoliv radu buď sem a nebo do pošty.
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    prosim vas, nemate nekdo Prestigio Multipad Visconte Quad? smazala se mi recovery partition a nechce se mi posilat ten tablet zpatky v reklamaci, potrebuji jen ovladace. Diky
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    LACHAUER: ono to fungovat bude i s 1GB RAM, otazka je, co na tom hodlas delat. Jestli hrat 3D hry, tak to nestaci. Jestli brouzdat po netu ve trech zalozkach, psat maily a cist pdfka, tak v poklidu.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Já si teď teda hraju s windowsovským tabletem Lenovo Miix 3 8", táta si přál nějaký tablet s Windows, tak ho teda dostal pod stromeček a to se bohužel dalo čekat že mu ho musím zprovoznit. Jako přístroj je to celkem hezký, ale ty začátky jsou takové poněkud rozpačité. Třeba hned první nastavení jazyka, dám tam ČR, jazyk češtinu, klávesnici českou, dole mi tam pod tím naběhne nápis "slovenčina", ten rozkliknu a je tam angličtina, anglická klávesnice atd. Změním to všechno znovu na češtinu, potvrdím, tablet naběhne a je celý v angličtině. Tak jsem to teda změnil, pak jsem nainstaloval office, pustil aktualizace a dal to tátovi ať si s tím zkusí trochu něco dělat. Bohužel to kapku nedopadlo, přes noc ho nedal nabít jak jsem mu říkal, zřejmě to vytuhlo během instalace aktualizací, takže nakonec jsem musel udělat recovery a pár věcí zopakovat. Ale dobrý, už proběhly všechny aktualizace a tváří se to celkem normálně.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    NEVILL: Díky. No právě, malé tablety do 7' se 3G/4G a 2GB RAM na trhu skoro nejsou.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LACHAUER: 1GB RAM mi připadá že už je v dnešní době dost málo, to by se asi mohlo sekat. Nebo takhle, ono to pojede na verzi androidu se kterou to koupíš, ale jakmile tam nahraješ nějaký update na vyšší verzi, tak to bude pomalejší a pak už bys tam asi dříve nebo později musel dát nějakou verzi Cyanogenmodu. Co jsem tak letmo koukal, se 2GB RAM a 4g je asi nejlevnější ASUS ZenPad 8 za necelých 6 litrů. Pak jsem viděl něco od Lenova, to bylo o něco dražší, pak to má samozřejmě Samsung, ale přes 13K za tablet, to už mi příjde docela dost. Ale je to docela zajímavé, bez 4g je na výběr spousta tabletů s 2GB RAM, ale se 4g (nebo 3g) tam má zatím skoro všechno jen 1GB RAM, moc tam teda z čeho vybírat není...
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    prosím vás, jak je to teď s doporučenou RAMkou u altualnich verzí androidu? Chci pomalu nahradit svůj Fonepad něčím novějším, moje pozadavky jsou 7 palcový displej a 3g, a koukám, že skoro všechno má pod 2 GB RAM. To mi přijde už dneska málo. Nebo ne? Muj současný tablet má teda 1 GB a málo to občas je.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    ZUZU: Osobne mam podezreni spis na nejak ujetej algoritmus nabijeni/spravy stavu baterky, pac se mi stalo i to, ze jsem se vydal do prahy na vejlet a mel 100% nabitej tablet v kabeli. Zapnul jsem si trackovani GPS a sem tam koukl na offline mapu kde su. Po dvou hodinach courani pres vysehrad to ukazovalo jeste 85% a pak jsem to zase za 15min vytahl o kousek dal abych koukl na mapu a uz se ani nezapl. Uplna mrtvola. V tu chvili jsem si rikal, ze zdechl navdy. Pri pripojeni k proudu se pak po chvili probral a tvaril se, ze je uplne prazdnej a po nejakych trech hodinach nabijeni byl zase ok a dalsi den vesele trackoval GPSku asi 10 hodin v uplne stejnym rezimu a jeste vecer mel pres 50% baterky i kdyz jsem na nej zvedave koukal podstatne casteji. A pak dlouho fungoval jak ma, uplne bez problemu. A minulej tejden zas neco podobnyho a nemel ani nic zaply, vecer pres 75%, vypnutej manualne.. rano zapnu a uplne prazdnej. Po nabiti zase vsechno v normalu. Ale ma treba nastaveno, aby se sam vypl ve tri v noci. Samozapinani nastaveny nema.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    XMEDA: asi před rokem jsem to řešil - některý prestigio tablety měly/mají chybně napsanou aplikaci hodin/budíku - řeší to update, pokud je, anebo použití nějaké alternativní
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Zacina mi blbnout pracovni notas, premejslim, ze bych ho nahradil tabletem, libi se mi surface 4, ale kdyz uz, tak bych chtel aby mel i 4G modem, tak jediny, co by bylo v podobnych parametrech s LTE je Lenovo MIIX 700, ktery jeste neni na trhu, nevite nekdo o nejaky jiny alternative? chci 12" s core i3/i5 pripadne core M, min 4GB RAM a 128GB SSD, cenove tak do 30k bez DPH
    PECA
    PECA --- ---
    XMEDA: Zkus si ověřit, že tam nezůstává viset nějaká aplikace. Tohle mi občas dělává telefon, když nějakou hru neukončím, ale jenom se přepnu do houmskrínu. Appka si pak nevesele vrní na pozadí a saje a saje...
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    U tabletu (Prestigio 8") se cas od casu stane, ze se sam dokonale vybije za kratkou dobu - z napr 80% do nuly pres noc. Prijde mi, jako by se pri vypinani nejak kousnul, tvaril se OFF a pritom na necem makal. Nestava se nekomu?
    VOYAGER76
    VOYAGER76 --- ---
    ok, dekuju moc za rady
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VOYAGER76: doporucuju koupit i s lcd, je to strasnej omrd to vymenit, hodne casto se to nepovede a pri sundavani stareho digitizeru (musi se za tepla) znicis lcd
    1023
    1023 --- ---
    VOYAGER76: Vyzkoušej Google "Výměna digitizeru na Prestigio Multipad 2 Pro Duo 7.0" nové sklo na aliexpres stoji 16$
    VOYAGER76
    VOYAGER76 --- ---
    ahoj - nevite jestli jde na kolene vymenit dotykova folie na tabletu? Uplne presne to je Prestigio Multipad 2 Pro Duo 7.0. Kamarad si ho koupil levne s prasklym displejem a pomalu mu prestal reagovat na dotyk, az nereaguje vubec. O dotykovych displejich nic nevim, ale strejda google poradil toto, ze mozna staci vymenit dotykovou folii (nebo cely displej, to je ale vyssi investice). Mozna se ptam uplne blbe, staci mi jen, kdyz mi reknete jestli to jde amatersky na kolene nebo ne. Dekuju a omlouvam se za ultralama dotaz...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    PECA: samsung galaxy tab T805 by to mel umet. buhuzel stoji nejakejch 15k, pak nejaky nonamy jako iberry Auxus Core X4 a http://www.amazon.com/Phablet-Android-KitKat-Bluetooth-Unlocked/dp/B00RCQ9DH6
    PECA
    PECA --- ---
    Přidám se. Žena shání tablet na služební cesty. V zásadě potřebuje hlavně prohlížet a upravovat dokumenty. Převážně DOC(X) a XLS(X). Co jsme se bavili, tak rozhodně:
    - OS Android, nebo Windows 10
    - displej 9,6" a více
    - LTE (vlastně by stačilo asi i 3G, ona tomu stejně nerozumí a zas tak rychlý připojení nepotřebuje)
    - telefonování přes GSM! (naprosto nutné) a handsfree (BT, nebo drátový headset)
    - USB HOST, nebo OTG - pro připojení flešky či klávesnice
    - slot na (mikro)SDHC(XC)
    - WiFi (to je ale asi samozřejmost)
    - displej nejlépe IPS, matný, ale možná si už moc vymýšlím - existuje opravdu tablet s matným displejem? :)
    - odpojitelná klávesnice by byla fajn, ale co jsem koukal, tak je to už nad cenový rámec
    - No a cenový rámec je tak 6 - 8 tisíc. Je to k diskusi, takže klidně trochu víc, my si to přebereme.

---
    Osobně jsem našel prakticky jen Alcatel Onetouch něco. Je to s klávesnicí, za 6 klacků, ale možnost telefonování se liší web od webu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam